Vakantie Santorini

Santorini vakanties

Santorini is een van de bekendste Griekse eilanden, het is het eiland met de prachtige dorpen met mooie witte huisjes en kerken op de steile kliffen. Deze dorpen liggen op ongeveer 300 meter hoogte en het uitzicht op de zee is onbeschrijfelijk mooi.

Santorini is een niet al te groot (72 km2) vulkaaneiland met aan de westkust de steile rotsen en kliffen. De oostelijke kant van Santorini is vlak en daar bevinden zich de beste stranden van Santorini (o.a. Perissa Kamari). Aan deze kant bevinden zich ook wijngaarden waar beroemde Griekse wijnen geproduceerd worden. Santorini heeft veel bezienswaardigheden. De hoofdstad Fira en de dorpen Firostefani, Imerovigli en Oia zijn buitengewoon mooi. Archeologische ruïnes vind je in het zuiden van het eiland bij Akrotiri. Er zijn ook een aantal traditionele dorpen waar tradities goed bewaard zijn gebleven, zoals Megalochori, Finikia en Pyrgos. Santorini kan goed dienen als basis voor eilandhoppen, want er is een vliegveld en de bootverbindingen met de andere eilanden zijn goed.

Ben je op zoek naar een vakantie naar Santorini? Op deze pagina staat een overzicht van pakketeriezen die Griekse Gids Reizen je kan aanbieden. Klik op een van onderstaande bestemmingen of vakanties naar Santorini.


Bekijk accommodaties Santorini


Overzicht vakanties