Vakantie Kamari

Kamari vakanties

Kamari. Het strand van Kamari is een van de beroemdste stranden van het eiland, er zijn voorzieningen, ligbedden en parasols. De watersportliefhebbers zullen zich vermaken met leuke activiteiten, zoals jetskiën en windsurfen. Het ligt aan de zuidoostkust van Santorini, aan de noordelijke voet van de berg Mesa Vouno. Het is genoemd naar een kleine boog, die deel uitmaakte van een oud heiligdom gewijd aan Poseidon. De boog wordt 's nachts verlicht en creëert een behoorlijk spektakel; het prachtige herkenningspunt is zelfs zichtbaar vanaf het hotelterrein!  Het dorp beschikt over supermarkten en een scala aan restaurants, die lekkernijen serveren uit de lokale en internationale keuken. Er zijn ook cafés om te genieten van het fantastische landschap, terwijl je later op de avond wordt omringd door het levendige nachtleven. Het gebied is vol met winkels, meestal gelegen aan de grote promenade.

Kamari strand is een strand met blauwe vlag en staat bekend om zijn unieke charme ingebed in zijn zwarte zand en de enorme rots genaamd Mesa Vouno die oprijst uit de zee. Het strand is georganiseerd met voorzieningen zoals ligbedden en parasols. Watersporten worden aan het strand aangeboden. Volg duiklessen of verken de levendige zeebodem tijdens het snorkelen. Dicht bij het hotel ligt de archeologische vindplaats Ancient Thera, bijna op 400 meter hoogte. Agora, de tempel van Dionysus, het heiligdom van Apollo Karneios en het oude theater vallen op als gedenkwaardige bezienswaardigheden. Zoodochos Pigi  is een must-see attractie, die bijna nooit te vinden is in toeristische gidsen. Het water spuit uit de grotachtige opening van de kalksteenbodem van Profitis Ilias en voorzag het oude Thira van vers water. De Agios Nikolaos-kapel is ook een geweldige site om te bewonderen.

Ben je op zoek naar een vakantie naar Kamari? Op deze pagina staat een overzicht van pakketeriezen die Griekse Gids Reizen je kan aanbieden. Klik op een van onderstaande bestemmingen of vakanties naar Kamari.


Bekijk accommodaties Kamari

Reizen / Bestemmingen: 

Overzicht vakanties - Kamari vakantie boeken