Tel: 0343-594447
    E-mail: reizen@grieksegids.nl

Eilandhoppen Santorini, Ios, Folegandros

Eilandhoppen Santorini, Ios, Folegandros

Eilandhoppen Santorini, Ios, Folegandros - Kamari - Santorini

Eilandhoppen Santorini, Ios & Folegandros. Bij deze reis ga je genieten van de drie prachtige eilanden Santorini, Ios en Folegandros. Je reis start én eindigt op het eiland Santorini, waar je zult landen en vertrekken. Bij ieder eiland overnacht je een aantal nachten naar keuze.
 

ALBUM Eilandhoppen Santorini, Ios, Folegandros

OVERZICHT

Hoe verloopt deze reis?
Je komt aan op het vliegveld van Santorini en je neemt je huurauto in ontvangst of je wordt opgewacht en naar je accommodatie gebracht waar je een aantal dagen zult verblijven. Je verblijft op Santorini bijvoorbeeld bij Kamari Beach Hotel. Na enkele dagen word je opgehaald bij je accommodatie en naar de haven gebracht in Santorini, waar je de boot neemt naar Ios. Hier word je in de haven opgewacht en naar je accommodatie gebracht waar je weer een aantal dagen zult verblijven. Je verblijft op Ios bijvoorbeeld bij Ios Pavezzo in Ios stad. Na enkele dagen word je weer opgehaald en naar de haven gebracht en vertrek je met de boot naar het eiland Folegandros waar je weer een aantal dagen zult verblijven, bijvoorbeeld bij Aspalathras White Hotel in Chora.

Santorini is het meest bijzondere eiland van alle Griekse eilanden. Het is het meest zuidelijk gelegen eiland van de Cycladen en heeft zijn huidige vorm te danken aan de diverse vulkaan uitbarstingen die hier door de eeuwen heen hebben plaatsgevonden. Santorini heeft veel bezienswaardigheden en dat zijn vooral de prachtige witte dorpjes die op de steile kliffen liggen. Archeologische ruïnes kun je in het zuiden van het eiland vinden bij het plaatsje Akrotiri. Ten zuiden van Akrotiri bevindt zich het beroemde 'Red Beach' waar de vulkaan duidelijk zijn sporen heeft nagelaten. Santorini is erg druk en toeristisch ingesteld. Heel anders dan Ios en Folegandros.

Ios is een Grieks eiland dat 108 vierkante kilometer groot is. Het ligt in het zuidelijke deel van de Cycladen, tussen Santorini en Naxos. Ios is een droog, bergachtig eiland waar vele mooie stranden en een aantal grote baaien zijn. Op het eiland wonen minder dan 2000 inwoners en daarvan leeft ¾ in de hoofdstad, Chora (Ios stad). De meeste stranden zijn rustig, er zijn kilometers lange wandelpaden en overdag is het in Chora heerlijk relaxed. De afstanden op het eiland zijn niet al te groot en het wegennet is goed, want alle belangrijke plaatsen zijn via geasfalteerde wegen bereikbaar.

Folegandros is een klein rotseilandje tussen Milos en Sikinos. Steile bergen, enkele mooie zandstranden en leuke baaien zijn de kenmerken van dit eiland. Folegandros heeft een typisch Cycladische stijl; witte huisjes en kerken en vooral heel vriendelijke mensen. Wandelen op Folegandros: Folegandros is een niet al te groot eiland, het heeft een lengte van 13 kilometer. In principe zou je het in een dag kunnen lopen. Karavostasis- Chora 45 min, Chora - Angali 35 min en Chora - Ano Meria 40 min zijn de geschatte wandeltijden. Er zijn verschillende wandel- en  bergpaden op het eiland, voor sommige stukken moet je de hoofdweg gebruiken, die sowieso niet druk is, zelfs in de zomermaanden.

PLUSPUNTEN

  • Je combineert 3 zeer verschillende Cycladen eilanden.
  • De eilanden liggen niet ver van elkaar.
  • Prachtige Cycladen dorpen met witte huisjes.
  • Veel bezienswaardigheden.
  • Afgelegen stranden.
  • Prachtige uitzichten.
  • Lekker wandelen op Folegandros.

KAART - Eilandhoppen Santorini, Ios, Folegandros

Waar ligt Eilandhoppen Santorini, Ios, Folegandros?

Planning

van-tot

Volwassenen

Kind onder 12

Verzorging

Kamers

Extra koffer [15kg]

 Heenreis

Uw selectie is niet mogelijk, dit kan doordat er op deze dag geen uitgaande vluchten beschikbaar zijn. Probeer een nieuwe selectie of vraag ons om hulp.

 Terugreis

Uw selectie is niet mogelijk, dit kan doordat er op deze dag geen inkomende vluchten beschikbaar zijn. Probeer een nieuwe selectie of vraag ons om hulp.

 Hotel

Zo te zien is uw selectie niet mogelijk, doordat er geen kamers beschikbaar zijn in de gekozen periode. Bel ons op (+31) 0343-594447 of mail naar reizen@grieksegids.nl. We helpen u graag verder.

 Vervoer

Offerteaanvraag