Tel: 0343-594447
    E-mail: reizen@grieksegids.nl

Eilandhoppen Kreta, Ios & Santorini

Eilandhoppen Kreta, Ios & Santorini

 

Eilandhoppen Kreta, Ios & Santorini - Eilandhoppen - Heraklion Kreta

Eilandhoppen Kreta, Ios & Santorini. Bij deze reis ga je genieten van het veelzijdige eiland Kreta, het gezellige Cycladen eiland Ios (ios) en het indrukwekkende eiland Santorini. 

Prijs voor 8 dagen p.p. voor compleet pakket incl. vlucht

 

ALBUM Eilandhoppen Kreta, Ios & Santorini

OVERZICHT

Hoe verloopt deze reis? Je komt met het vliegtuig aan op het vliegveld van Heraklion op Kreta. Je neemt hier een huurauto in ontvangst en rijdt naar je accommodatie. Op Kreta verblijf je (bijvoorbeeld) vijf dagen. Er is zeer veel te zien en te doen op Kreta!

Vanaf de haven van Heraklion op Kreta gaat de boot naar Ios (ios), waar je (bijvoorbeeld) drie dagen verblijft. In de haven van Heraklion kun je de huurauto achterlaten. Op Ios aangekomen neem je weer een huurauto in ontvangst en je rijdt naar je accommodatie of je wordt opgehaald en naar je accommodatie gebracht. (Naar eigen wens) In de drie dagen op Ios kun je het eiland goed ontdekken. 

Tenslotte vaar je met de ferryboot naar Santorini. Je neemt de huurauto op Santorini in de haven in ontvangst. Vanaf het vliegveld op Santorini vlieg je na bijv. drie dagen weer terug.

Kreta ligt in het zuiden van de Egeïsche zee, honderd kilometer van de Peloponnesos en tweehonderd kilometer van Athene. De kustlijn is ruim 1000 km. Op heel Kreta wonen 600.000 vaste inwoners, dat geeft aan dat Kreta niet drukbevolkt is. Op Kreta is er voor elk wat wils, jongeren vinden hun vertier aan de noordkust, mensen die rust zoeken, vinden dat aan de zuidkust of in een van de vele authentieke bergdorpen die het eiland rijk is. Watersporters, zonaanbidders, duikers, snorkelaars, wandelaars, surfers, kampeerders, zeilers, luxezoekers; iedereen komt op Kreta aan zijn trekken. Kreta bestaat uit vier departementen. Van west naar oost zijn het Chania, Rethymnon, Heraklion en Lassithi.

Bekijk hier onze accommodaties op Kreta
 

Ios is een Grieks eiland dat 108 vierkante kilometer groot is. Het ligt in het zuidelijke deel van de Cycladen, tussen Santorini en Naxos. Ios is een droog, bergachtig eiland waar vele mooie stranden en een aantal grote baaien zijn. Op het eiland wonen minder dan 2000 inwoners en daarvan leeft ¾ in de hoofdstad, Chora (Ios stad). Het eiland is vooral populair onder jongere toeristen en staat bekend als een party-eiland. Is het eiland alleen voor jongeren bestemd? Nee, het eiland is voor alle leeftijden bestemd; de meeste stranden zijn rustig, er zijn kilometers lange wandelpaden en overdag is het in Chora heerlijk relaxed. De afstanden op het eiland zijn niet al te groot en het wegennet is goed, want alle belangrijke plaatsen zijn via geasfalteerde wegen bereikbaar.

Bekijk hier onze accommodaties op Ios
 

Santorini is het meest zuidelijk gelegen eiland van de Cycladen en heeft zijn huidige vorm te danken aan de diverse vulkaan uitbarstingen die hier door de eeuwen heen hebben plaatsgevonden. Santorini heeft veel bezienswaardigheden en dat zijn vooral de prachtige witte dorpjes die op de steile kliffen liggen. Archeologische ruïnes kun je in het zuiden van het eiland vinden bij het plaatsje Akrotiri. Ten zuiden van Akrotiri bevindt zich het beroemde 'Red Beach' waar de vulkaan duidelijk zijn sporen heeft nagelaten.

Bekijk hier onze accommodaties op Santorini

PLUSPUNTEN

  • Ontdek de vele verschillende 'gezichten' van de Griekse eilanden.
  • Het veelzijdige eiland Kreta biedt volop cultuur en prachtige natuur.
  • Je ontdekt Ios, waar nog maar weinig Nederlandse toeristen komen.
  • Je bezoekt een van de meest imposante en schilderachtige eilanden ter wereld (Santorini)

KAART - Eilandhoppen Kreta, Ios & Santorini

Waar ligt Eilandhoppen Kreta, Ios & Santorini?

Planning

van-tot

Volwassenen

Kind onder 12

Verzorging

Kamers

Extra koffer [15kg]

 Heenreis

 Terugreis

 Hotel

 Vervoer

Offerteaanvraag

Zijn de door jou ingevulde gegevens juist? Probeer zo uitgebreid mogelijk je wensen te omschrijven. Klik dan op OFFERTE AANVRAGEN en wij zullen je zo spoedig mogelijk per e-mail een offerte toesturen. Houd er rekening mee dat we heel veel aanvragen binnenkrijgen en dat het 5 tot 7 dagen duurt voordat je de offerte van ons ontvangt.