AtticaAttica is een regio op het vasteland van Griekenland. Attica staat voornamelijk bekend om de hoofdstad Athene. Het is één van de belangrijkste oude religieuze centra van Griekenland, waarvan de Akropolis de belangrijkste is. Archeologische vindplaatsen en Byzantijnse monumenten verspreiden zich over het gebied, zoals de Tempel van Artemis in Vravrona, Amfiarion en de Thorikos-site en -theater.

Vanuit Piraeus, de grootste haven van Griekenland, en een van de belangrijkste van de Middellandse Zee, kun je de boot nemen naar de Egeïsche eilanden. Loop de heuvel van Kastella op en geniet van het panoramische uitzicht op de stad en de blauwe zee. Bezoek de archeologische en maritieme musea en het prachtige neoklassieke Stadstheater van Piraeus in het centrum van de stad. Een andere bezienswaardigheid is het metrostation Piraeus, gebouwd in het begin van de 20e eeuw in de stijl van de belangrijkste Europese stations in die tijd.

Bewonder de prachtige gewelfde koepel en schilderijen aan de muren gemaakt door de studenten van de kunstacademie in Athene. Kaap Sounion is een grote trekpleister in het zuiden van Attica, aan het einde van het Sounion schiereiland. De bijna zeventig meter hoge rots die steil uit de Egeische zee oprijst wordt hier gesierd door de Poseidon tempel.


Bestemmingen Attica: Athene - Eilandhoppen - Fly&Drive - Glyfada - Lagonisi - Piraeus - Rafina - Sounion - Vouliagmeni - .

Populairste vakanties - Attica

Overzicht vakanties

ZOEKEN

Persoonlijk contact?

Wij helpen je graag persoonlijk en kunnen je alles vertellen over al deze reizen. Bel ons gerust, of laat een berichtje achter, dan bellen wij je zo spoedig mogelijk terug!

Bel naar (+31) 0343-218014 of E-mail naar info@grieksegidsreizen.nl

TELEFONISCH BEREIKBAAR op 0343-218014

ANVR Griekse GidsSGR Griekse GidsCalamiteitenfonds Griekse GidsSGRZ Griekse Gids


Adres:
De Langkamp 12C,
3961 MS Wijk bij Duurstede

Openingstijden kantoor:
Alleen op afspraak
Telefonisch bereikbaar elke werkdag van 10.00 uur tot 16.30 uur.
Tel. 0343-218014
E-mail: info@grieksegidsreizen.nl