Tel: 0343-594447
  • E-mail: reizen@grieksegids.nl

Eilandhoppen Sifnos, Syros & Athene

+ + +

Cycladen | Sifnos | Eilandhoppen
Eilandhoppen Sifnos, Syros & Athene

Eilandhoppen Sifnos, Syros & Athene - Sifnos - Eilandhoppen

Bij deze eilandhopvakantie combineer je de geweldige hoofdstad van Griekenland, Athene, met de twee onbekendere en kleine Cycladen eilanden Sifnos en Syros.

ALBUM Eilandhoppen Sifnos, Syros & Athene

OVERZICHT

Je vliegt naar Athene, waar je wordt opgewacht. Je wordt naar de haven gebracht om naar Sifnos te varen. Ook op Sifnos word je opgewacht en naar je accommodatie gebracht. Hier verblijf je een aantal dagen naar keuze, je verblijft hier bijvoorbeeld bij Sifnos House.  Bezoek op Sifnos de vele kleine baaitjes, stranden en kapelletjes. Maak wandelingen en geniet van de mooie dorpjes. Vervolgens ga je met de boot naar Syros, waar je weer een aantal heerlijke vakantiedagen zult doorbrengen. Tenslotte word je weer naar de haven gebracht om naar Athene te varen en hier de vakantie af te sluiten met een paar dagen in de culturrijke hoofdstad van Griekenland. In Athene verblijf je bijvoorbeeld bij Acropolis Hill. Dit hotel ligt op 300 meter van de Akropolis en op korte loopafstand van Plaka. Het biedt een prachtig uitzicht op de Akropolis.

Sifnos is een vrij droog, bergachtig eiland, met niet al te hoge bergen en heuvels.  Aan de westelijke en zuidelijke kustlijn van Sifnos bevinden zich diepe baaien, aan de oostelijke kust zijn er een aantal kleinere baaien. Hoewel Sifnos in eerste instantie en droog eiland lijkt te zijn, is het eigenlijk een zeer vruchtbaar eiland. De inwoners van het eiland zijn veelal landbouwers, vissers, veehouders en bepaalde ambachten zoals die van de keramiekkunst, worden op het eiland als beroep uitgeoefend. Op het eiland zijn olijfgaarden, wijngaarden, citroen- en sinaasappelbomen. Sifnos is een eiland met een tiental dorpen en maar liefst 19 gemarkeerde wandelpaden. De hoofdstad van het eiland is Apollonia, dat op drie heuvels is gebouwd.

Bekijk hier onze accommodaties op Sifnos


Syros. Syros wordt ook "de Lady of the Cyclades" en “de nimf van de Egeïsche Zee" genoemd. Aan het einde van de 19e eeuw beleefde het eiland een ongekende groei: de bouw van scheepswerven, handelsstations en fabrieken, maakte Syros een van de rijkste en meest bezochte eilanden van de Egeïsche Zee en Ermoupolis werd het centrum van het eiland. Ermoupolis is vernoemd naar de Griekse god Hermes. Het is de hoofdstad van het eiland en de administratieve hoofdstad van alle Cycladen. Dit is een van de mooiste Griekse steden (12.000 inwoners), met veel prachtige neoklassieke gebouwen en een bijzondere architecturale stijl beïnvloed door de 19eeuwse westerse normen.


Bekijk hier onze accommodaties op Syros


Athene Deze eilandhopvakantie sluit je af met een bezoek aan Athene, de hoofdstad van Griekenland en de regio Attica. Het is een ideale stad om voor een paar dagen te bezoeken, zo rijk aan cultuur en alles op kleine afstand van elkaar. Bezoek bijvoorbeeld de Akropolis met het Parthenon, het Theater van Herodes Atticus, de traditionele wijken Plaka en Monastiraki, het Parlement en het Syntagma plein, de Oude markt en het Romeinse forum, het Dionyssos Theater, de Musea, het oud-Olympisch stadion waar de eerste moderne Olympische Spelen in 1896 gehouden werden, de prachtige Philopapou en de Likavitos heuvels & de tempel van de Olympische Zeus. In Athene heb je alle tijd om een paar van de velen bezienswaardigheden te bezoeken. Wij raden je aan om tussen de middag en in de avond lekker wat eten in de gezellige wijk Plaka of Monastiraki.

Bekijk hier onze accommodaties in Athene

PLUSPUNTEN

  • Een afwisselende vakantie.
  • Vele afgelegen baaitjes en stranden.
  • Leuke dorpjes.
  • Veel cultuur.
  • Citytrip gecombineerd met onbekende eilanden.
  • Eilanden liggen niet ver van Athene.

KAART - Eilandhoppen Sifnos, Syros & Athene

Waar ligt Eilandhoppen Sifnos, Syros & Athene?

Offerteaanvraag

Beste klant, via dit formulier kun je een offerte aanvragen. Momenteel is het echter zo druk dat wij helaas niet alle aangevraagde offertes meer kunnen maken. We geven voorrang aan onze eigen bestaande klanten en aan de klanten die ook de namen en de geboortedata van de passagiers (zoals ze in het paspport staan) aan ons doorgeven. Offerte aanvragen zonder namen nemen we helaas momenteel niet in behandeling.

Ook is het mogelijk om via de website rechtstreeks online je vakantie te boeken. Deze boekingen nemen wij direct in behandeling en kunnen wij ook na het boeken nog voor je aanpassen. (Upgraden, downgraden of hotel wijziging etc.)

Zijn de door jou ingevulde gegevens juist? Probeer zo uitgebreid mogelijk je wensen te omschrijven. Klik dan op OFFERTE AANVRAGEN.