Tel: 0343-594447
    E-mail: reizen@grieksegids.nl

Eilandhoppen Athene, Andros & Mykonos

Eilandhoppen Athene, Andros & Mykonos

Eilandhoppen Athene, Andros & Mykonos - Mykonos stad - Mykonos

Tijdens deze vakantie bezoek je Athene, de hoofdstad van Griekenland en de regio Attica.  Vervolgens het onbekendere, rustige eiland Andros om ten slotte op het cosmopolitische eiland Mykonos je vakantie af te sluiten. Tijdens deze vakantie beleef je de vele verschillende gezichten van Griekenland.

ALBUM Eilandhoppen Athene, Andros & Mykonos

OVERZICHT

Athene: Tijdens deze vakantie bezoek je Athene, de hoofdstad van Griekenland en de regio Attica. Het is een ideale stad om voor een paar dagen te bezoeken, zo rijk aan cultuur en alles op kleine afstand van elkaar. Bezoek bijvoorbeeld de Akropolis met het Parthenon, het Theater van Herodes Atticus, de traditionele wijken Plaka en Monastiraki, het Parlement en het Syntagma plein, de Oude markt en het Romeinse forum, het Dionyssos Theater, de Musea, het oud-Olympisch stadion waar de eerste moderne Olympische Spelen in 1896 gehouden werden, de prachtige Philopapou en de Likavitos heuvels & de tempel van de Olympische Zeus.

Bekijk hier onze accommodaties in Athene

Andros: Na Athene vaar je door naar het mooie eiland "Andros". Andros is het meest noordelijke Cycladen eiland. Het is een rustig eiland, waar niet veel buitenlandse toeristen komen. Wel komen grieken hier op vakantie, Andros is namelijk maar 2 uur varen vanaf Athene. Hier vind je de Cycladische stijl terug gecombineerd met de Neoklassieke stijl. Het Archeologisch museum en het Museum voor moderne kunst zijn de moeite waard en als je van zwemmen houdt dan moet je zeker een bezoek aan Paraporti, Batsi, Vitali en Gavrio brengen. De baai van Fellos heeft een heel erg mooi zandstrand.

Bekijk hier onze accommodaties op andros
 

Mykonos: Als laatst vertrek je met de boot naar het eiland "Mykonos". Dit eiland staat bekend om haar hoofdstad "Mykonos" en de mooie stranden. Mykonos Stad, ook wel "Chora" of "klein Venetië" genoemd, is een bruisend pittoresk stadje met witte huizen en kerken, smalle gezellige steegjes vol met winkeltjes en met aan het laag heuveltje aan het water waar de wereldbekende windmolens van Mykonos staan. Het eiland is een bekend party eiland en veel beroemdheden komen er hun vakantie doorbrengen. Er zijn hier tientallen gezellige restaurants, taverna's café's en barretjes te vinden.

Bekijk hier onze accommodaties op Mykonos


Programma voorbeeld

Dag 1-3: Aankomst Athene

Je komt aan op het Vliegveld van Athene waar je door onze taxidienst wordt opgewacht en naar je hotel gebracht wordt.

In Athene heb je alle tijd om een paar van de velen bezienswaardigheden te bezoeken. Wij raden je aan om tussen de middag en in de avond lekker wat eten in de gezellige wijk Plaka of Monastiraki. Ook bieden we leuke mogelijkheden tot wandelen en fietsen in Athene.

Dag 4: Bootreis van Athene naar Andros

Je wordt vanaf het hotel met de taxi opgehaald en naar de haven gebracht. Daar stap je op de boot naar Andros.

Dag 5-6: Genieten op Andros

Geniet van het gezellige stadje, de stranden of ga er lekker op uit en bezoek het archeologisch museum of het museum voor moderne kunst.

Dag 7: Bootreis van Andros naar Mykonos

Je wordt opgehaald vanaf het hotel en naar de haven gebracht waar je de boot naar Mykonos neemt. Vanaf de haven van Mykonos word je opgehaald en naar je hotel gebracht.

Dag 8-9: Genieten op Mykonos

Geniet op Mykonos van het prachtige hoofdstadje Mykonos. Bezoek de winkeltjes, restaurantjes & tavernas. Bekijk de haven, de beroemde windmolens en de pittoreske stad.

Dag 10: Terugreis vanaf Mykonos 

Je wordt vanaf het hotel opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor de terugreis.

PLUSPUNTEN

  • Je combineert drie zeer verschillende Griekse locaties.
  • Beleef de verschillende 'gezichten' van Griekenland.
  • Het rustige Andros, het bruisende Mykonos en de cultuurrijke, prachtige stad Athene.

KAART - Eilandhoppen Athene, Andros & Mykonos

Waar ligt Eilandhoppen Athene, Andros & Mykonos?

Planning

van-tot

Volwassenen

Kind onder 12

Verzorging

Kamers

Extra koffer [15kg]

 Heenreis

 Terugreis

 Hotel

 Vervoer

Offerteaanvraag