Eilandhoppen Athene Spetses Hydra

+ + +

Saronische eilanden | Spetses | Eilandhoppen
Eilandhoppen Athene Spetses Hydra

Eilandhoppen Athene Spetses Hydra - Spetses - Eilandhoppen

NIET MEER BESCHIKBAAR (UITVERKOCHT)

Tijdens deze prachtige eilandhop-vakantie op de Saronische eilanden begin je je reis in Athene, de hoofdstad van Griekenland. Athene is een bruisende stad met veel historische bezienswaardigheden. Hydra en Spetses zijn twee eilanden in de Saronische Golf, niet ver van Athene. Deze eilanden staan bekend om hun charme, pittoreske straatjes, en ontspannen sfeer.

Je verkent de prachtige stad gedurende een paar dagen, voordat je wordt opgehaald door een taxi die je naar de haven van Piraeus brengt. Vanaf daar neem je de boot naar Spetses. Na je tijd op Spetses vervolg je je reis met de boot naar Hydra. Uiteindelijk keer je terug naar Piraeus per boot, waar je wordt opgehaald en naar het vliegveld van Athene wordt gebracht om je reis af te sluiten.

Deze vakantie wordt volledig verzorgd door Griekse Gids Reizen en is inclusief vliegtickets, verblijf en taxi-transfers (of huurauto afhankelijk van de keuze die je maakt). Griekse Gids Reizen is aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Wij zijn voor onze klanten die in Griekenland zijn 24 uur per dag bereikbaar (Tel 0031-343-218014) en laten niets over aan het toeval. Zo kun je zorgeloos op vakantie.

ALBUM Eilandhoppen Athene Spetses Hydra


Hoeveel nachten verblijf je op Athene, Spetses & Hydra?

 • Bij 9 nachten: 3 nachten Athene + 3 nachten Spetses + 3 nachten Hydra
 • Bij 12 nachten: 4 nachten Athene + 4 nachten Spetses + 4 nachten Hydra
 • Bij 15 nachten: 5 nachten Athene + 5 nachten Spetses + 5 nachten Hydra
 • Bij 21 nachten: 7 nachten Athene + 7 nachten Spetses + 7 nachten Hydra

- Uiteraard is het mogelijk om met de dagen te schuiven wanneer je langer of korter op het ene of het andere eiland wilt verblijven.
- Afhankelijk van de vliegtijden van Transavia is het mogelijk dat je de eerste en/of laatste nacht vlakbij de haven of in Athene zult overnachten.
- Je verblijft op alle locaties bij uitstekende 3* niveau accommodaties.

Eerst verblijf je in Athene

Athene is de indrukwekkende hoofdstad van Griekenland. Het is een ideale stad om voor een paar dagen te bezoeken, zo rijk aan cultuur en alles op kleine afstand van elkaar. Bezoek bijvoorbeeld de Akropolis met het Parthenon, het Akropolis museum, het Theater van Herodes Atticus, de traditionele wijken Plaka en Monastiraki, het Parlement en het Syntagma plein, de Oude markt en het Romeinse forum, het Dionyssos Theater, de Musea, het oud-Olympisch stadion waar de eerste moderne Olympische Spelen in 1896 gehouden werden, de prachtige Philopapou en de Likavitos heuvels & de tempel van de Olympische Zeus. In Athene heb je alle tijd om een aantal van de vele bezienswaardigheden te bezoeken. Wij raden je aan om tussen de middag en in de avond lekker wat te eten in de gezellige wijken Plaka en Monastiraki.  We hebben ook leuke mogelijkheden voor wandel- en fietstochten met Nederlandstalige gids door Athene, waarbij je alle leuke plekjes op een heel speciale manier ontdekt. (op aanvraag)

Vervolgens verblijf je op Spetses

Met de boot vaar je vanaf Piraeus naar Spetses waar je een aantal dagen zult verblijven. Spetses is een historisch eiland waarvan de beroemde Griekse heldin Laskarina Bouboulina afkomstig is. Bij aankomst in de haven merk je direct dat dit eiland “leeft”. Er zijn allerlei terrasjes en winkels en overal is het vrij druk. Rond de haven zijn allerlei gezellige terrasjes en pleintjes maar ook in de smalle straatjes daarachter zijn veel winkels, souvenirwinkels, juweliers, bakkers, snack-bars etc. In het centrum zie je geen auto’s, het is namelijk autovrij, wel zie je paarden met koets, een typisch kenmerk van dit eiland. Spetses staat bekend om zijn goed bewaarde neoklassieke architectuur en traditionele herenhuizen. De stad Spetses heeft smalle straatjes, kleurrijke huizen en levendige pleinen. Spetses wordt omgeven door kristalhelder water, de stranden van Spetses zijn populair.

Tenslotte verblijf je op Hydra

Hydra is een populaire bestemming, vooral voor Atheners, omdat het eiland niet ver van de Griekse hoofdstad ligt. De naam ‘Hydra’ heeft het eiland te danken aan het feit dat hier in de oudheid veel waterbronnen waren. Hydra heeft een rijke geschiedenis en dat merk je direct bij aankomst in de haven. Bij het binnenvaren in de pittoreske haven zie je traditionele herenhuizen, kantelen, de marine-academie en musea. Erg leuk zijn de gezellige terrasjes en allerlei winkeltjes die verspreid rond de haven liggen. Een van de meest opvallende kenmerken van Hydra is dat het eiland autovrij is. Gemotoriseerd verkeer is beperkt en het vervoer op het eiland gebeurt voornamelijk per ezel, te voet of per boot. Dit draagt bij aan de rustige en schilderachtige sfeer. Hydra staat bekend om zijn goed bewaarde architectuur. De stad Hydra, de hoofdstad van het eiland, heeft geplaveide straatjes, historische herenhuizen en charmante pleinen.  Hydra heeft een bloeiende kunstgemeenschap en trekt kunstenaars en creatievelingen aan. Het eiland heeft verschillende kunstgalerijen en is een inspiratiebron voor vele kunstenaars.


 • Wanneer je deze reis online boekt, dan verblijf je op elk eiland ongeveer evenveel dagen. Uiteraard kun je ervoor kiezen om een andere verdeling te maken en meerdere dagen op het ene en minder dagen op het andere eiland te verblijven. Als je dit ons binnen 24 uur na de boeking via de e-mail of 0343-218014 doorgeeft, dan passen we de reis voor je aan.
 • Afhankelijk van de vluchttijden en vaartijden is het mogelijk dat het schema van de reis aangepast wordt.
 • Je verblijft op alle locaties bij uitstekende 3* niveau accommodaties.
 • Wil je een andere klasse accommodatie dan 3*? Dat kan ook op aanvraag.
 • Wil je meer informatie? Bel 0343-218014 of mail naar info@grieksegidsreizen.nl

 • Hydra en Spetses zijn beide prachtige Griekse eilanden met unieke kenmerken en charmes.
 • Je krijgt de kans om te genieten van de prachtige Saronische Golf met turquoise water, pittoreske havens en een ontspannen sfeer.
 • De combinatie van stad Athene met twee, Saronische eilanden maakt je vakantie extra afwisselend.
 • Zowel Athene als de beide eilanden bieden de kans om te genieten van de Griekse cultuur, heerlijk eten, prachtige stranden en een ontspannen sfeer.
 • De eilanden liggen niet ver van Athene.

Kaart Eilandhoppen Athene Spetses Hydra
Kaart / Plattegrond Eilandhoppen Athene Spetses Hydra

Prijs voor compleet pakket. Scroll naar beneden om data zelf aan te passen.

Planning

van-tot

Kamers

Koffers [20kg]

Volwassenen

Kind onder 12

Baby onder 2

Verzorging

departure Heenreis

outboundPrice: 251 outboundPrice: 227

arrival Terugreis

inboundPrice: 277

hotel Hotel

kamerprijs per dag pp price[0]: 967.68
kamerprijs per dag pp pre-pay [0]: 290.304
board: 3
kamerprijs per dag pp price[1]: 967.68
kamerprijs per dag pp pre-pay [1]: 290.304
board: 3

taxi Vervoer

taxi: 270
auto: 120
transfer1: 100
transfer2: 50
boot: 60