Tel: 0343-594447
  • E-mail: reizen@grieksegids.nl

Vakantie Heraklion

Heraklion vakanties

Heraklion is de grootste stad van Kreta en een van de belangrijkste stedelijke centra van Griekenland. Zijn ontwikkeling begon in de nasleep van de 9e eeuw na Chr. (In de oudheid was Knossos het belangrijkste centrum van het eiland, gevolgd door Gortyn). In latere tijden kwam Heraklion onder de Arabische, Venetiaanse en Ottomaanse heerschappij; de veroveraars gaven het aanvankelijk de naam Khandaq of Handak die werd beschadigd door Candia. Tijdens de Olympische Spelen van 2004 leverde de stad Heraklion een van de locaties voor het voetbaltoernooi.

Een van de meest opvallende bezienswaardigheden van Heraklion zijn de vestingmuren die de "oude stad" afbakenen. De eerste vestingwerken werden gebouwd door de Arabieren en werden later versterkt door de Venetianen (15e eeuw). Van de zeven bastions, overleeft alleen het Martinengo-bastion tot op de dag van vandaag; daar vinden bezoekers het graf van de beroemde schrijver N. Kazantzakis, met uitzicht op de stad. Van de vier poorten tot de stad, alleen Chanioporta (1570) met de karakteristieke gevleugelde Leeuw van Saint Marc en de Nieuwe Poort (1587) aan de zuidkant overleven vandaag.

Ben je op zoek naar een vakantie naar Heraklion? Op deze pagina staat een overzicht van de accommodaties die Griekse Gids Reizen je kan aanbieden. Klik op een van onderstaande bestemmingen of vakanties naar Heraklion.

Bestemmingen: 

Overzicht vakanties - Heraklion vakantie boeken