Vakantie Matala

Matala vakanties

Vakantie in Matala. Matala was in de oudheid een havenstadje dat bij het paleis van Phaistos hoorde. Matala is tegenwoordig een gezellige badplaats centraal in het zuiden van Kreta, 65 kilometer van de luchthaven van Heraklion. In het drop zijn tientallen leuke tavernes en cafés. Het is wereldberoemd door de unieke ligging tussen de krijtrotsen, waarbij talrijke gaten deze plaats een karakteristiek gezicht geven. In de jaren zestig was Matala het domein van de hippies, toen de hippies hier nog kwamen, verbleven ze in deze grotten.

Vanaf Matala kun je leuke wandelingen en uitstapjes maken naar Red beach of naar het rustige zandstrand van Komos en van Kalamaki. Je kunt naar het meer van Zaros rijden, waar je een wandeling door de kloof bij Zaros kunt maken. Bezoek de archeologische, Minoische opgravingen van Phaistos en combineer dit met een bezoek aan het traditionele dorp Kamilari. Bezoek het dorpje Vori waar een gezellig dorpspleintje is en een zeer leuk Volkenkundig museum. Breng daarna een een bezoek aan Gortys (Gortyna), een archeologische plaats uit de Romeinse periode. Hou je van authentieke Griekse markten, op vrijdagochtend is er een markt in Timbaki en op zaterdagochtend in Mires. Wil je wat afgelegen mooie stranden bezoeken, via prachtige bergwegen kun je de stranden van Lendas en Kali Limenes bezoeken. En als je kloosters leuk vindt, bezoek dan het prachtige klooster van Odigitria en het klooster van Kaliviani

Ben je op zoek naar een vakantie naar Matala? Op deze pagina staat een overzicht van pakketeriezen die Griekse Gids Reizen je kan aanbieden. Klik op een van onderstaande bestemmingen of vakanties naar Matala.


Bekijk accommodaties Matala

Reizen / Bestemmingen:  Fly&Drive -

Overzicht vakanties - Matala vakantie boeken