Matala


Matala staat bekend om zijn historische grotten, kristalheldere blauwe wateren, hippietoerisme van de jaren '60, relaxte sfeer, zandstrand en levendige nachtleven, een unieke mengeling van natuur en cultuur.


Vakantie in Matala. Matala was in de oudheid een havenstadje dat bij het paleis van Phaistos hoorde. Matala is tegenwoordig een gezellige badplaats centraal in het zuiden van Kreta, 65 kilometer van de luchthaven van Heraklion. In het drop zijn tientallen leuke tavernes en cafés. Het is wereldberoemd door de unieke ligging tussen de krijtrotsen, waarbij talrijke gaten deze plaats een karakteristiek gezicht geven. In de jaren zestig was Matala het domein van de hippies, toen de hippies hier nog kwamen, verbleven ze in deze grotten.

Vanaf Matala kun je leuke wandelingen en uitstapjes maken naar Red beach of naar het rustige zandstrand van Komos en van Kalamaki. Je kunt naar het meer van Zaros rijden, waar je een wandeling door de kloof bij Zaros kunt maken. Bezoek de archeologische, Minoische opgravingen van Phaistos en combineer dit met een bezoek aan het traditionele dorp Kamilari. Bezoek het dorpje Vori waar een gezellig dorpspleintje is en een zeer leuk Volkenkundig museum. Breng daarna een een bezoek aan Gortys (Gortyna), een archeologische plaats uit de Romeinse periode. Hou je van authentieke Griekse markten, op vrijdagochtend is er een markt in Timbaki en op zaterdagochtend in Mires. Wil je wat afgelegen mooie stranden bezoeken, via prachtige bergwegen kun je de stranden van Lendas en Kali Limenes bezoeken. En als je kloosters leuk vindt, bezoek dan het prachtige klooster van Odigitria en het klooster van Kaliviani

Populairste vakanties - Matala

Fly & Drive Matala - Mirtos
Populaire reis!
Fly & Drive  Agia Galini - Plakias - Matala
Populaire reis!
ZOEKEN

Persoonlijk contact?

Wij helpen je graag persoonlijk en kunnen je alles vertellen over al deze reizen. Bel ons gerust, of laat een berichtje achter, dan bellen wij je zo spoedig mogelijk terug!

Bel naar (+31) 0343-218014 of E-mail naar info@grieksegidsreizen.nl

TELEFONISCH BEREIKBAAR op 0343-218014

ANVR Griekse GidsSGR Griekse GidsCalamiteitenfonds Griekse GidsSGRZ Griekse Gids


Adres:
De Langkamp 12C,
3961 MS Wijk bij Duurstede

Openingstijden kantoor:
Alleen op afspraak
Telefonisch bereikbaar elke werkdag van 10.00 uur tot 16.30 uur.
Tel. 0343-218014
E-mail: info@grieksegidsreizen.nl