Tel: 0343-594447
 • E-mail: reizen@grieksegids.nl

Eilandhoppen Kreta Milos

+ + +

Kreta | Heraklion Kreta | Eilandhoppen
Eilandhoppen Kreta Milos

Eilandhoppen Kreta Milos - Heraklion Kreta - Eilandhoppen

Eilandhoppen Kreta & Milos. Bij deze geweldige eilandhop reis ga je genieten van het veelzijdige eiland Kreta en het prachtige en bijzondere Cycladeneiland Milos. Je landt op het eiland Kreta en vaart na een aantal dagen met de boot naar Milos. Vanaf Milos vaar je aan het einde van je vakantie naar de haven van Piraeus, zodat je vanaf Athene weer terug kunt vliegen.

Deze reis wordt volledig verzorgd door Griekse Gids Reizen en is inclusief vliegtickets, privétaxi transfers, boottickets en verblijf. Griekse Gids Reizen is aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Wij zijn voor onze klanten die in Griekenland zijn 24 uur per dag bereikbaar (Tel 0343-594447) en laten niets over aan het toeval. Zo kun je zorgeloos op vakantie.

ALBUM Eilandhoppen Kreta Milos

OVERZICHT

Hoe verloopt deze reis?

Je komt met het vliegtuig aan op het vliegveld van Heraklion op Kreta. Met een privétaxi word je naar je accommodatie op Kreta gebracht. Na een aantal dagen genoten te hebben op het prachtige Kreta, word je bij de accommodatie opgehaald en naar de haven gebracht door een privétaxi. Vanaf de haven van Heraklion vaar je naar het eiland Milos. (Rechtstreeks of met een overstap op Santorini.) Op Milos zul je in Adamas verblijven bij een 3* hotel inclusief ontbijt (bijv Portiani Hotel).

Hoeveel nachten verblijf je op Kreta en hoeveel op Milos?

 • Bij 7 nachten:   4 nachten Kreta + 3 nachten Milos
 • Bij 9 nachten:   5 nachten Kreta + 4 nachten Milos
 • Bij 12 nachten: 7 nachten Kreta + 5 nachten Milos
 • Bij 15 nachten: 10 nachten Kreta + 5 nachten Milos
 • Bij 21 nachten: 14 nachten Kreta + 7 nachten Milos

Uiteraard is het mogelijk om met de dagen te schuiven wanneer je langer of korter bij het ene of andere eiland wilt verblijven.

Eerst verblijf je op Kreta

Bij het vliegveld van Heraklion wordt je opgewacht en naar je 3* hotel in Koutouloufari, Chersonissos of Amoudara gebracht waar je zult verblijven. Je kunt heerlijk relaxen of van alles ondernemen. De dorpjes Koutouloufari, Oud-Chersonissos en Piskopiano zijn een bezoekje waard of de badplaatsen Chersonissos, Malia en Stalis. Het beroemde Knossos "mag" je uiteraard niet overslaan. Je kunt ook een auto of scooter huren om meer van de regio te zien.

Kreta ligt in het zuiden van de Egeïsche zee. Het is het grootste Griekse eiland. De kustlijn is ruim 1000 km. Op Kreta is er voor elk wat wils, afgelegen bergdorpjes, stille onbekende stranden, gezellige drukke toeristenplaatsen, leuke haventjes. Er zijn vele bezienswaardigheden en prachtige authentieke bergdorpen. Watersporters, zonaanbidders, duikers, snorkelaars, wandelaars, surfers, kampeerders, zeilers, luxezoekers; iedereen komt op Kreta aan zijn trekken. Kreta bestaat uit vier departementen. Van west naar oost zijn het Chania, Rethymnon, Heraklion en Lassithi.

Op Kreta verblijf je bijvoorbeeld bij Asterias Villas Koutouloufari, Galaxy Villa's of vergelijkbaar.


Daarna verblijf je op Milos.

Milos is een Cycladen eiland in het zuidwesten van de Egeïsche zee.  Milos is vooral bekend vanwege het beeld van Aphrodite (Venus) dat hier gevonden is en dat nu in het Louvre in Parijs is te bewonderen. Maar Milos is meer dan ‘de Venus van Milo’. Het is een zeer bijzonder eiland omwille van de geologische natuurverscheidenheid. Het eiland heeft een vulkanische oorsprong en dat is duidelijk te zien tijdens een bezoek aan het eiland. Zowel met de auto, bus of met de boot kom je fantastische natuurverschijnselen tegen, die zeer indrukwekkend zijn! Op het eiland zijn drie grote dorpen. Dat zijn Adamas, Pollonia en het bergdorp Plaka, dat tevens de hoofdstad van Milos is. Adamas is het grootste dorp, hier bevindt zich de haven van Milos. Hier komen de veerboten uit Piraeus (Athene) en uit andere eilanden aan. Je kunt op Milos leuke boottochten maken (ronde van het eiland of naar het buureilandje Kimolos of naar de rotsen van Kleftiko). Met de bus, taxi of scooter kun je prachtige locaties bezoeken waaronder het wereldberoemde Sarakiniko, de schilderachtige vissersdorpjes Mandrakia, Mytakas, Fyropotamos e.a.

Je verblijft op Milos in Hotel Portiani of vergelijkbaar
 


De Terugreis

Met de boot vaar je vanaf Milos naar de haven van Piraeus (bij Athene). Vanaf de haven word je opgehaald door de taxi en naar het vliegveld gebracht. Vanaf Athene vlieg je weer terug. Het is mogelijk dat je afhankelijk van de vliegtijden een dag voor de terugvlucht naar Piraeus vaart en een nacht in Athene overnacht om de volgende dag terug te vliegen.

 

BIJZONDERHEDEN

 • LET OP: Alleen op donderdag en zondag zijn er rechtstreekse bootverbindingen tussen Milos en Kreta. Anders is er een overstap op Santorini.
 • Opmerking Kreta: tegen een meerprijs kun je ook in een andere streek verblijven, bijv. in Rethymnon, Agia Galini, Matala etc. (Op aanvraag)
 • Het is mogelijk dat je afhankelijk van de vliegtijden een dag voor de terugvlucht naar Piraeus vaart en een nacht in Athene overnacht om de volgende dag terug te vliegen.
 • Wil je meer informatie? Bel 0343-594447 of mail naar reizen@grieksegids.nl

PLUSPUNTEN

 • Tijdens 1 vakantie bezoek je 2 zeer bijzondere en verschillende Griekse eilanden
 • Ontdek de verschillende gezichten van Griekenland
 • Geniet van het veelzijdige Kreta
 • Geniet van de bijzondere Milos
 • Eilandhoppen zonder zorgen, want alles wordt geregeld.

KAART - Eilandhoppen Kreta Milos

Waar ligt Eilandhoppen Kreta Milos?

Offerteaanvraag

Beste klant, via dit formulier kun je een offerte aanvragen. Momenteel is het echter zo druk dat wij helaas niet alle aangevraagde offertes meer kunnen maken. We geven voorrang aan onze eigen bestaande klanten en aan de klanten die ook de namen en de geboortedata van de passagiers (zoals ze in het paspport staan) aan ons doorgeven. Offerte aanvragen zonder namen nemen we helaas momenteel niet in behandeling.

Ook is het mogelijk om via de website rechtstreeks online je vakantie te boeken. Deze boekingen nemen wij direct in behandeling en kunnen wij ook na het boeken nog voor je aanpassen. (Upgraden, downgraden of hotel wijziging etc.)

Zijn de door jou ingevulde gegevens juist? Probeer zo uitgebreid mogelijk je wensen te omschrijven. Klik dan op OFFERTE AANVRAGEN.