bellen   Persoonlijk contact: (+31) 0343-594447

Vakantie Malia

Malia vakanties

Malia is een van de populairste badplaatsen op Kreta. In de zomermaanden wordt het druk bezocht door vooral Engelse jongeren. Tientallen bars trekken vooral jongeren aan. Maar er zijn ook leuke, minder drukke plekken zoals het gezellige plein van oud-Malia dat op loopafstand van de drukke kust ligt. Net buiten het drukke centrum zijn tal van leuke terrasjes waar jong en oud terecht kan.

In de kleine kustvlakte, aan de voet van de Selena-bergketen, ligt het paleis van Malia. In de buurt van het paleis moet tijdens de prehistorie een belangrijke haven zijn. De oppervlakte van het paleis is 7500 m², het was het derde grootste paleis van het Minoische Kreta.

Omdat Malia zeer centraal ligt, kan het als uitvalbasis dienen om de hele regio te ontdekken. Bekende badplaatsen bij Malia zijn Stalis en Chersonissos. Een leuke badplaats aan de ander kant, tenoosten van Malia, is Sisi. Vanaf Malia kun je de traditionele dorpen ten noorden van Chersonissos Piskopiano, Koutouloufari en Oud-Chersonissos bezoeken maar ook het prachtige Lassithi plateau met de oude windmolens. Naar het Lassithi-plateau kun je via het traditionele dorp Mochos of via de westelijke route langs de imposante dam van Aposelemis. Je kan een dag gaan winkelen in Heraklion-stad en vanaf daar een bezoek brengen aan het Archeologisch museum van Heraklion en vervolgens het Minoische paleis van Knossos bezoeken.  Een erg leuk en gezellig stadje om te bezoeken is Agios Nikolaos, vanaf daar kun je naar het mooie Elounda en naar het beroemde ex-melaatseneiland Spinalonga. Een leuke kustplaats bij Elounda is Plaka.

Ben je op zoek naar een vakantie naar Malia? Op deze pagina staat een overzicht van de accommodaties die Griekse Gids Reizen je kan aanbieden. Klik op een van onderstaande bestemmingen of vakanties naar Malia.

Bekijk accommodaties Malia

Reizen / Bestemmingen: 

Overzicht vakanties - Malia vakantie boeken