MaliaMalia is een van de populairste badplaatsen op Kreta. In de zomermaanden wordt het druk bezocht door vooral Engelse jongeren. Tientallen bars trekken vooral jongeren aan. Maar er zijn ook leuke, minder drukke plekken zoals het gezellige plein van oud-Malia dat op loopafstand van de drukke kust ligt. Net buiten het drukke centrum zijn tal van leuke terrasjes waar jong en oud terecht kan.

In de kleine kustvlakte, aan de voet van de Selena-bergketen, ligt het paleis van Malia. In de buurt van het paleis moet tijdens de prehistorie een belangrijke haven zijn. De oppervlakte van het paleis is 7500 m², het was het derde grootste paleis van het Minoische Kreta.

Omdat Malia zeer centraal ligt, kan het als uitvalbasis dienen om de hele regio te ontdekken. Bekende badplaatsen bij Malia zijn Stalis en Chersonissos. Een leuke badplaats aan de ander kant, tenoosten van Malia, is Sisi. Vanaf Malia kun je de traditionele dorpen ten noorden van Chersonissos Piskopiano, Koutouloufari en Oud-Chersonissos bezoeken maar ook het prachtige Lassithi plateau met de oude windmolens. Naar het Lassithi-plateau kun je via het traditionele dorp Mochos of via de westelijke route langs de imposante dam van Aposelemis. Je kan een dag gaan winkelen in Heraklion-stad en vanaf daar een bezoek brengen aan het Archeologisch museum van Heraklion en vervolgens het Minoische paleis van Knossos bezoeken.  Een erg leuk en gezellig stadje om te bezoeken is Agios Nikolaos, vanaf daar kun je naar het mooie Elounda en naar het beroemde ex-melaatseneiland Spinalonga. Een leuke kustplaats bij Elounda is Plaka.

Populairste vakanties - Malia

ZOEKEN

Persoonlijk contact?

Wij helpen je graag persoonlijk en kunnen je alles vertellen over al deze reizen. Bel ons gerust, of laat een berichtje achter, dan bellen wij je zo spoedig mogelijk terug!

Bel naar (+31) 0343-218014 of E-mail naar info@grieksegidsreizen.nl

TELEFONISCH BEREIKBAAR op 0343-218014

ANVR Griekse GidsSGR Griekse GidsCalamiteitenfonds Griekse GidsSGRZ Griekse Gids


Adres:
De Langkamp 12C,
3961 MS Wijk bij Duurstede

Openingstijden kantoor:
Alleen op afspraak
Telefonisch bereikbaar elke werkdag van 10.00 uur tot 16.30 uur.
Tel. 0343-218014
E-mail: info@grieksegidsreizen.nl