Sifnos - Eilandhoppen met Sifnos


Charmeert met zijn pittoreske dorpjes, prachtige keramiek, wandelpaden, uitstekende lokale keuken, en gastvrije inwoners, waardoor het een culinaire en culturele schat is.


Sifnos: traditionele witgekalkte dorpshuizen, ontelbare kerken, pittoreske duiventillen, windmolens en stranden met kristalheldere zeewater vormen het beeld van dit leuke eiland. Sifnos ligt tussen Serifos en Milos. Het eiland heeft een oppervlakte van 74 vierkante km met een kustlijn van 71 km lang. Al in de oudheid, was dit eiland welvarend dankzij de goud- en zilvermijnen en steengroeves van «Sifnios lithos" (een lokale steen). Het eiland heeft een lange traditie in aardewerk en er zijn vandaag de dag veel keramiek- en aardewerkworkshops. Het hoogste punt van het eiland is de berg Profitis Ilias (678 meter). Op het eiland zijn olijfgaarden, wijngaarden, citroen- en sinaasappelbomen. Sifnos is een eiland met een tiental leuke dorpen. De hoofdstad van het eiland is Apollonia, dat op drie heuvels is gebouwd. Apollonia is een traditioneel stadje met trappenhuisjes, smalle steegjes en kerkjes met blauwe koepels.

Populairste vakanties - Sifnos

Eilandhoppen Sifnos Serifos
Populaire reis!
Eilandhoppen Santorini Paros Sifnos
Populaire reis!
Eilandhoppen Serifos Sifnos Milos
Populaire reis!

Overzicht vakanties

ZOEKEN

Persoonlijk contact?

Wij helpen je graag persoonlijk en kunnen je alles vertellen over al deze reizen. Bel ons gerust, of laat een berichtje achter, dan bellen wij je zo spoedig mogelijk terug!

Bel naar (+31) 0343-218014 of E-mail naar info@grieksegidsreizen.nl

TELEFONISCH BEREIKBAAR op 0343-218014

ANVR Griekse GidsSGR Griekse GidsCalamiteitenfonds Griekse GidsSGRZ Griekse Gids


Adres:
De Langkamp 12C,
3961 MS Wijk bij Duurstede

Openingstijden kantoor:
Alleen op afspraak
Telefonisch bereikbaar elke werkdag van 10.00 uur tot 16.30 uur.
Tel. 0343-218014
E-mail: info@grieksegidsreizen.nl