bellen   Persoonlijk contact: (+31) 0343-218014

Eilandhoppen Sifnos Serifos

+ + +

Cycladen | Sifnos | Eilandhoppen
Eilandhoppen Sifnos Serifos

Eilandhoppen Sifnos Serifos - Sifnos - Eilandhoppen

Eilandhoppen Sifnos en Serifos is een bijzondere en prachtige combinatie die vanaf 10 dagen aan te raden is. Je reis begint in Athene waar je zult landen en waar vandaan je aan het einde van deze mooie vakantie ook weer terugvliegt. Je verblijf wordt evenredig verdeeld over de 2 bestemmingen. Je wordt in Athene met een privé-taxi naar de haven van Piraeus gebracht. Afhankelijk van de vliegtijden en het vaarschema, is het mogelijk dat je de eerste dag dichtbij de haven zult overnachten en de volgende ochtend de boot naar Serifos zult nemen.

Deze eilandhopvakantie kunnen wij je vanaf Amsterdam, Eindhoven, Brussel, Düsseldorf en Keulen aanbieden

Ontdek Sifnos en Serifos, het zijn beide prachtige, maar onbekende Cycladen eilanden zonder massatoerisme, met een ongerepte schoonheid, prachtige landschappen, authentieke dorpen en stadjes en stranden met kristalhelder zeewater. Beide eilanden zijn ideaal om te wandelen en voor mensen die de massa willen ontwijken.

Deze reis wordt volledig verzorgd door Griekse Gids Reizen en is inclusief vliegtickets, transfers, boottickets en verblijf in een 3* accommodatie inclusief ontbijt. Griekse Gids Reizen is aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Wij zijn voor onze klanten die in Griekenland zijn 24 uur per dag bereikbaar (Tel 0031-343-594447) en laten niets over aan het toeval. Zo kun je zorgeloos op vakantie.

ALBUM Eilandhoppen Sifnos Serifos

OVERZICHT

Je zult eerst op Serifos verblijven, vervolgens op Sifnos en daarna in het prachtige hartje van Athene, op loopafstand van alle indrukwekkende bezienswaardigheden. Op al deze bestemmingen zul je in zeer goede 3* accommodaties overnachten.

Serifos is een bergachtig eiland. De hoofdstad van het eiland is het prachtige Chora dat op een rotsachtige heuvel is gebouwd, op minder dan twee kilometer van de haven van Livadi. Chora is een heel mooi stadje met witgekalkte huisjes, trappen, steegjes en mooie kerken. Livadi is de populairste badplaats van het eiland. Hier ligt de haven, een prachtig strand en hier zul je alle voorzieningen vinden die je nodig hebt. Livadi is de ideale uitvalsbasis om het eiland te verkennen. Op het eiland zijn veel mooie baaitjes en stranden, deze zijn natuurlijk en authentiek, je zult er dus geen parasols en ligbedden treffen. Op het eiland zijn mooie kerken en kapelletjes, hier bevindt zich ook het bekende Taxiarches klooster. Bezoek ook de oude metaalmijnen in Megalo Livadi en op meerdere locaties in het zuidwesten van het eiland. Er zijn minstens 7 gemarkeerde wandelpaden en tientallen niet gemarkeerde. In de levendige badplaats Livadi zijn alle voorzieningen die je als toerist wilt hebben beschikbaar, een prachtig zandstrand, tientallen leuke terrasjes en een gezellig uitgaansleven. Vanaf hier kun je het eiland gaan verkennen.

Bekijk onze video over Serifos:

 

Sifnos is ook een fantastisch en bergachtig eiland. Aan de westelijke en zuidelijke kustlijn van Sifnos bevinden zich diepe baaien, aan de oostelijke kust zijn er een aantal kleinere baaien. De stranden op Sifnos staan bekend om hun ongerepte schoonheid, worden omgeven door prachtige landschappen en hebben kristalhelder water.  De populairste badplaatsen zijn Kamares en Platys Gialos. Kleinere badplaatsen zijn Vathy, Heronissos en Faros. Op het eiland zijn mooie kerken en kapelletjes. Indrukwekkend is Kastro, dit witgekalkte dorp dat vroeger de hoofdstad was, ligt op een koepelvormige rots die boven de zee uittorent. Als je het dorp binnenkomt, ga je door tunnels en doorgangen naar een labyrint van kleine straatjes. Er zijn cafés, restaurantjes en verschillende oude kerken. De kerk van de Zeven Martelaren, op een rots buiten het dorp en dicht bij de zee, is de meest opvallende. De inwoners van Sifnos zijn veelal landbouwers, vissers, veehouders en bepaalde ambachten zoals die van de keramiekkunst, worden op het eiland als beroep uitgeoefend. Op het eiland zijn olijfgaarden, wijngaarden en citroen- en sinaasappelbomen. Sifnos is een eiland met een tiental dorpen en maar liefst 19 gemarkeerde wandelpaden. De hoofdstad van het eiland is Apollonia, dat op drie heuvels is gebouwd.

Bekijk onze video over Sifnos:

 

BIJZONDERHEDEN

  • Deze vakantie is vanaf 10 dagen aan te raden.
  • Wil je meer weten over deze geweldige reis, maak dan een afspraak en kom bij ons langs in Wijk bij Duurstede. Mail ons met al je vragen op: reizen@grieksegids.nl of bel met 0343-594447
  • Lees in Griekse Gids Glossy nr 14 een uitgebreid artikel over deze fantastische reis.

PLUSPUNTEN

Eilandhoppen met Sifnos en Serifos, twee typisch Cycladen-eilanden, ideaal voor ontspannen vakanties, met rustige kleine havens, witte dorpjes en gouden zandstranden, steile rotsen, heuvels  en buitengewone landschappen.

KAART - Eilandhoppen Sifnos Serifos

Waar ligt Eilandhoppen Sifnos Serifos?

Prijs voor compleet pakket. Scroll naar beneden om data zelf aan te passen.

Planning

van-tot

Kamers

Koffers [20kg]

Volwassenen

Kind onder 12

Baby onder 2

Verzorging

departure Heenreis

outboundPrice: 115 outboundPrice: 144

arrival Terugreis

inboundPrice: 144 inboundPrice: 301

hotel Hotel

Zo te zien is uw selectie niet mogelijk, doordat er geen kamers beschikbaar zijn in de gekozen periode. Bel ons op (+31) 0343-594447 of mail naar reizen@grieksegids.nl. We helpen u graag verder.

taxi Vervoer

taxi: 310
auto: 160
transfer1: 100
transfer2: 50
boot: 80