Tel: 0343-594447
  • E-mail: reizen@grieksegids.nl

Eilandhoppen Sifnos Syros Tinos

+ + +

Cycladen | Sifnos | Eilandhoppen
Eilandhoppen Sifnos Syros Tinos

Eilandhoppen Sifnos Syros Tinos - Sifnos - Eilandhoppen

Bij deze eilandhopvakantie combineer de drie onbekendere maar leuke Cycladen eilanden Sifnos, Syros en Tinos. Deze reis is ideaal vanaf 10 dagen, dan verblijf je bij ieder eiland 3 nachten en heb je ruim de tijd de eilanden te ontdekken.

Deze reis wordt volledig verzorgd door Griekse Gids Reizen en is inclusief vliegtickets, taxi-transfers, boottickets en verblijf in 3* of 4* accommodatie inclusief ontbijt. Griekse Gids Reizen is aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Wij zijn voor onze klanten die in Griekenland zijn 24 uur per dag bereikbaar (Tel 0343-594447) en laten niets over aan het toeval. Zo kun je zorgeloos op vakantie.

ALBUM Eilandhoppen Sifnos Syros Tinos

OVERZICHT

Je vliegt naar Athene, waar je wordt opgewacht. Je wordt naar de haven gebracht om naar Sifnos te varen. Afhankelijk van de vliegtijden is het mogelijk dat je de eerste nacht aan de haven van Piraeus zult verblijven. Ook op Sifnos word je opgewacht en naar je accommodatie gebracht. Je verblijft hier bijvoorbeeld bij ALK Hotel in Kamares (of hotel in dezelfde prijsklasse).  Bezoek op Sifnos de vele kleine baaitjes, stranden en kapelletjes. Maak wandelingen en geniet van de mooie dorpjes. Vervolgens ga je met de boot naar Syros, waar je weer een aantal heerlijke vakantiedagen zult doorbrengen en waar je verrast zult worden door de hoofdstad Ermoupolis. Tenslotte word je weer naar de haven gebracht om naar Tinos te varen en hier de vakantie af te sluiten. Tinos staat bekend om de vele mooie witte dorpen en duiventillen, De laatste dag van je vakantie vaar je van Tinos naar Rafina om vanaf de luchthaven van Athene terug te vliegen.

De eilanden

Sifnos is een vrij droog, bergachtig eiland, met niet al te hoge bergen en heuvels.  Aan de westelijke en zuidelijke kustlijn van Sifnos bevinden zich diepe baaien, aan de oostelijke kust zijn er een aantal kleinere baaien. Hoewel Sifnos in eerste instantie en droog eiland lijkt te zijn, is het eigenlijk een zeer vruchtbaar eiland. De inwoners van het eiland zijn veelal landbouwers, vissers, veehouders en bepaalde ambachten zoals die van de keramiekkunst, worden op het eiland als beroep uitgeoefend. Op het eiland zijn olijfgaarden, wijngaarden, citroen- en sinaasappelbomen. Sifnos is een eiland met een tiental dorpen en maar liefst 19 gemarkeerde wandelpaden. De hoofdstad van het eiland is Apollonia, dat op drie heuvels is gebouwd.
Bekijk hier  de vakanties en onze accommodaties op Sifnos

Syros. Syros wordt ook "de Lady of the Cyclades" en “de nimf van de Egeïsche Zee" genoemd. Aan het einde van de 19e eeuw beleefde het eiland een ongekende groei: de bouw van scheepswerven, handelsstations en fabrieken, maakte Syros een van de rijkste en meest bezochte eilanden van de Egeïsche Zee en Ermoupolis werd het centrum van het eiland. Ermoupolis is vernoemd naar de Griekse god Hermes. Het is de hoofdstad van het eiland en de administratieve hoofdstad van alle Cycladen. Dit is een van de mooiste Griekse steden (12.000 inwoners), met veel prachtige neoklassieke gebouwen en een bijzondere architecturale stijl beïnvloed door de 19eeuwse westerse normen.
Bekijk hier de vakanties en onze accommodaties op Syros

Tinos. Tinos-stad is een levendig stadje met veel restaurants, cafés en winkeltjes. Aan de rechterkant van de haven is er een rotonde, vanaf hier loopt er een brede weg (Megalochari weg) heuvelopwaarts naar de grote en bekende Panagia kerk (Evangelistria) die een paar honderd meter verder ligt. Op Tinos zijn ongeveer 60 bewoonde dorpen. Het zijn stuk voor stuk schilderachtige dorpen, het ene groot, het andere weer klein. De typisch Cycladische architectuur zie je overal terug, witte huisjes, platte daken, smalle steegjes die vaak onder gebouwen lopen en waar mooie arcadebogen te zien zijn. De huizen op Tinos hebben een eigen traditionele stijl en zijn eenvoudig en functioneel ontworpen. Een bouwmateriaal dat men veelal gebruikt is marmer dat in overvloed op het eiland voorkomt. De traditionele huizen op Tinos bestaan meestal uit twee etages. Een van de opvallende kenmerken van Tinos zijn de honderden duiventillen die op het eiland zijn. Je ziet ze ook op andere Cycladische eilanden, maar nergens zoveel als hier, het zouden er meer dan duizend zijn. Duiventillen zijn meestal hoger dan vijf meter!
Bekijk hier de vakanties en onze accommodaties op Tinos

BIJZONDERHEDEN

  • Wanneer je deze reis online boekt, dan verblijf je evenredige dagen op ieder eiland. Uiteraard kun je ervoor kiezen om een andere verdeling te maken en meerdere dagen op het ene en minder dagen op het andere eiland te verblijven. Als je dit ons binnen 24 uur na de boeking via de e-mail of 0343-594447 doorgeeft, dan passen we de reis voor je aan.
  • Afhankelijk van de vluchttijden en vaartijden is het mogelijk dat het schema van de reis aangepast wordt.
  • Wil je meer informatie? Bel 0343-594447 of mail naar reizen@grieksegids.nl

PLUSPUNTEN

  • Een afwisselende vakantie.
  • Vele afgelegen baaitjes en stranden.
  • Leuke dorpjes en stadjes
  • Veel cultuur.
  • Citytrip gecombineerd met onbekende eilanden.
  • Eilanden liggen niet ver van Athene.

KAART - Eilandhoppen Sifnos Syros Tinos

Waar ligt Eilandhoppen Sifnos Syros Tinos?

Offerteaanvraag

Beste klant, via dit formulier kun je een offerte aanvragen. Momenteel is het echter zo druk dat wij helaas niet alle aangevraagde offertes meer kunnen maken. We geven voorrang aan onze eigen bestaande klanten en aan de klanten die ook de namen en de geboortedata van de passagiers (zoals ze in het paspport staan) aan ons doorgeven. Offerte aanvragen zonder namen nemen we helaas momenteel niet in behandeling.

Ook is het mogelijk om via de website rechtstreeks online je vakantie te boeken. Deze boekingen nemen wij direct in behandeling en kunnen wij ook na het boeken nog voor je aanpassen. (Upgraden, downgraden of hotel wijziging etc.)

Zijn de door jou ingevulde gegevens juist? Probeer zo uitgebreid mogelijk je wensen te omschrijven. Klik dan op OFFERTE AANVRAGEN.