Naxos - Eilandhoppen met Naxos


Het grootste Cycladische eiland, rijk aan mythologie, vruchtbare valleien, indrukwekkende berglandschappen, lange zandstranden, en authentieke dorpjes, Naxos is veelzijdig en gastvrij.


Naxos is het grootste en meest vruchtbare eiland van de Cycladen-groep. Het heeft een buitengewoon mooi landschap met hoge bergen (de berg Zas 1004 m. de hoogste berg in de Cycladen) en bergdorpen met een uniek karakter. Naxos heeft een oppervlakte van 428 km2 en een kustlijn van 148 km. In de oudheid werd de god Dionysus aanbeden op het eiland. Van de oudheid tot nu heeft het eiland citrusvruchten van uitstekende kwaliteit geproduceerd, wijn die bekend staat om zijn kwaliteit en zeer smakelijke kaassoorten. 

Naxos is een geschikt eiland als onderdeel van een eilandhop vakantie, want de bootverbindingen met de andere Cycladen-eilanden zijn goed en het eiland is centraal gelegen. Maar Naxos is ook geschikt om er een langere vakantie door te brengen, want er is veel te zien en te doen. Zo is er de mooie Naxos stad die rondom een lage heuvel is gebouwd met op de top van de heuvel een Venetiaans kasteel.

Het leuke zandstrand van Saint George is erg populair, omdat het zich zo dicht bij Naxos stad bevindt. Naxos staat ook bekend om de  mooie zandstranden, zoals die van Agios Prokopios en Agia Anna. Daarnaast zijn er nog vele andere bezeinswaardigheden, zoals mooie dorpen en monumenten uit de oudheid.

Populairste vakanties - Naxos

Eilandhoppen Paros Naxos Santorini
Populaire reis!
Eilandhoppen Mykonos Naxos Santorini
Populaire reis!

Overzicht vakanties

ZOEKEN

Persoonlijk contact?

Wij helpen je graag persoonlijk en kunnen je alles vertellen over al deze reizen. Bel ons gerust, of laat een berichtje achter, dan bellen wij je zo spoedig mogelijk terug!

Bel naar (+31) 0343-218014 of E-mail naar info@grieksegidsreizen.nl

TELEFONISCH BEREIKBAAR op 0343-218014

ANVR Griekse GidsSGR Griekse GidsCalamiteitenfonds Griekse GidsSGRZ Griekse Gids


Adres:
De Langkamp 12C,
3961 MS Wijk bij Duurstede

Openingstijden kantoor:
Alleen op afspraak
Telefonisch bereikbaar elke werkdag van 10.00 uur tot 16.30 uur.
Tel. 0343-218014
E-mail: info@grieksegidsreizen.nl