Vakantie Naxos

Naxos vakanties

Naxos is het grootste en meest vruchtbare eiland van de Cycladen-groep. Het heeft een buitengewoon mooi landschap met hoge bergen (de berg Zas 1004 m. de hoogste berg in de Cycladen) en bergdorpen met een uniek karakter. Naxos heeft een oppervlakte van 428 km2 en een kustlijn van 148 km. In de oudheid werd de god Dionysus aanbeden op het eiland. Van de oudheid tot nu heeft het eiland citrusvruchten van uitstekende kwaliteit geproduceerd, wijn die bekend staat om zijn kwaliteit en zeer smakelijke kaassoorten. 

Naxos is een geschikt eiland als onderdeel van een eilandhop vakantie, want de bootverbindingen met de andere Cycladen-eilanden zijn goed en het eiland is centraal gelegen. Maar Naxos is ook geschikt om er een langere vakantie door te brengen, want er is veel te zien en te doen. Zo is er de mooie Naxos stad die rondom een lage heuvel is gebouwd met op de top van de heuvel een Venetiaans kasteel.

Het leuke zandstrand van Saint George is erg populair, omdat het zich zo dicht bij Naxos stad bevindt. Naxos staat ook bekend om de  mooie zandstranden, zoals die van Agios Prokopios en Agia Anna. Daarnaast zijn er nog vele andere bezeinswaardigheden, zoals mooie dorpen en monumenten uit de oudheid.

Ben je op zoek naar een vakantie naar Naxos? Op deze pagina staat een overzicht van pakketeriezen die Griekse Gids Reizen je kan aanbieden. Klik op een van onderstaande bestemmingen of vakanties naar Naxos.


Bekijk accommodaties Naxos


Overzicht vakanties