Tel: 0343-594447
  • E-mail: reizen@grieksegids.nl

Eilandhoppen Pilion-Sporaden

+ + +

Sporaden | Skiathos | Eilandhoppen
Eilandhoppen Pilion-Sporaden

Eilandhoppen Pilion-Sporaden - Skiathos - Eilandhoppen

Toen wij Skiathos vanaf Pilion bezochten, merkten wij dat het vanaf hier gemakkelijk was om meerdere eilanden te bezoeken. Skiathos ligt in het westen van de Egeïsche zee, precies tegenover Pilion. Wanneer je op de landkaart kijkt, zie je naast Skiathos eilanden liggen zoals Skopelos Skyros en Alonissos en allerlei kleinere eilandjes. Deze eilanden worden de Sporaden genoemd. Deze reis wordt volledig verzorgd door Griekse Gids Reizen en is inclusief vliegtickets, transfers, boottickets en verblijf in een 3* of 4* accommodatie, inclusief ontbijt.

ALBUM Eilandhoppen Pilion-Sporaden

Eilandhoppen Pilion-Sporaden Eilandhoppen Pilion-Sporaden Eilandhoppen Pilion-Sporaden Eilandhoppen Pilion-Sporaden Eilandhoppen Pilion-Sporaden Eilandhoppen Pilion-Sporaden Eilandhoppen Pilion-Sporaden Eilandhoppen Pilion-Sporaden Eilandhoppen Pilion-Sporaden Eilandhoppen Pilion-Sporaden Eilandhoppen Pilion-Sporaden Eilandhoppen Pilion-Sporaden Eilandhoppen Pilion-Sporaden Eilandhoppen Pilion-Sporaden Eilandhoppen Pilion-Sporaden Eilandhoppen Pilion-Sporaden

OVERZICHT

Alonissos
Alonissos is het minst toeristische eiland in deze rij, het is het eiland van stil genieten. Groene dennenbossen, mooie kiezelranden, superaardige eilandbewoners; dat is Alonissos. Het leven op Alonissos is ‘relaxed’, zelfs in het hoogseizoen, de grote toeristenmassa zul je hier niet tegenkomen. De inwoners leven vooral van het kleinschalige toerisme of ze zijn visser of boer.  Op het eiland kun je heerlijk wandelen en van de natuur genieten. “The place to be’ is echter Alonissos-stad (Chora). Hier is de tijd werkelijk blijven stilstaan, voor het gemak noemen wij het Alonissos-stad maar het is gewoon een bergdorp, met smalle stegen die omringd is door een oude vestigingsmuur en waar vele cafés, winkeltjes en terrassen zijn. Het uitzicht vanaf hierboven is schitterend en vooral bij avondschemering sprookjesachtig.

Bekijk hier onze accommodaties op Alonissos
 

Skopelos
Skopelos is het eiland van de dennenbomen. Waar je ook kijkt, overal zie je dennenbomen die hier ook tot aan de stranden groeien. De meeste stranden zijn kiezelstranden (kleine kiezels), toch zien ze er prachtig uit, want de blauwe kleuren van de zee en de hemel en de groene bossen steken mooi af tegen deze witte stranden. De parel van het eiland is echter Skopelos-stad dat in een mooie baai ligt. Deze stad is op de hellingen van een heuvel gebouwd en een wandeling door de smalle steegjes waar tientallen kerken te zien zijn en binnentuinen met bloemen,  is schitterend.

Bekijk hier onze accommodaties op Skopelos
 

Skiathos
Skiathos is het meest toeristische eiland van de vier. Het eiland heeft een eigen vliegveld waar in de zomer internationale charters naartoe vliegen. Het is net zoals de andere eilanden in de Sporaden heel groen. Op Skiathos zal je geen traditionele dorpen tegenkomen, wel erg mooie zandstranden die vooral in het zuiden liggen. Een van de mooiste stranden in Griekenland is Koukounaries waar de dennenbomen tot aan het strand komen. Wat Skiathos speciaal maakt is Skiathos stad. Hier is het genieten geblazen, want  bij de terrassen aan de havens is het reuze gezellig en mooi.

Bekijk hier onze accommodaties op Skiathos
 

Skyros
Skyros is het grootste eiland van de Sporaden. Het is een rustig en groen eiland, met weinig toerisme, waardoor het er authentiek is gebleven. De natuur van noord en zuid Skyros verschilt erg van elkaar, het noorden van het eiland is heuvelachtig en groen, het zuiden is erg ruig en rotsachtig. De hoofdstad is Chora, dat aan de oostkant van het eiland ligt. Het stadje ziet er schilderachtig uit, met witte huisjes en smalle straatjes en de  oude vesting erboven. Rondom de stad liggen leuke badplaatsen, zoals Magazia en Molos, die beide hele mooie zandstranden bieden. Op Skyros leeft  een zeldzaam dwergpaardenras, dat door de Griekse regering en de gemeente Skyros wordt beschermd, om de soort voor uitsterven te behoeden. Skyros is te bereiken met het vliegtuig vanuit Athene en per veerboot vanaf het eiland Evia, vanaf de haven van Kimi. Het havenplaatsje Linaria op Skyros is erg gezellig. Aan de haven zijn veel taverna’s en restaurants en allerlei winkeltjes. Linaria onderhoudt bootverbindingen met de omringende eilanden en Evia.

Bekijk hier onze accommodaties op Skyros

BIJZONDERHEDEN

Wil je meer informatie? Bel 0343-594447 of mail naar reizen@grieksegids.nl

PLUSPUNTEN

  • Niet ver van elkaar
  • Prachtige groene natuur
  • Indrukwekkende grote en kleine stranden
  • Ideaal om te wandelen
  • Gezellige stadjes

KAART - Eilandhoppen Pilion-Sporaden

Waar ligt Eilandhoppen Pilion-Sporaden?

Offerteaanvraag

Zijn de door jou ingevulde gegevens juist? Probeer zo uitgebreid mogelijk je wensen te omschrijven. Klik dan op OFFERTE AANVRAGEN en wij zullen je zo spoedig mogelijk per e-mail een offerte toesturen. Houd er rekening mee dat we heel veel aanvragen binnenkrijgen en dat het 5 tot 7 dagen duurt voordat je de offerte van ons ontvangt.