Vakantie Alonissos

Alonissos vakanties

Alonissos hoort bij de noordelijke Sporaden eilanden en is wellicht iets minder bekend dan de eilanden Skiathos en Skopelos die eveneens tot dezelfde eilandengroep behoren. Toch is Alonissos net zo mooi als Skiathos en Skopelos. De kustlengte is ongeveer tachtig kilometer en de oppervlakte ongeveer 60 vierkante kilometer. Het eiland is erg groen en met dennenbossen bedekt. Het is een heuvelachtig eiland. De hoogste berg Geladias is 456 meter hoog.

Het leven op Alonissos is rustig, zelfs in het hoogseizoen, er is geen massatoerisme. Het is een charmnat eilandje met afgelegen stranden, mooie vissersdorpjes en lieve rustige mensen. De inwoners leven op Alonissos vooral van het toerisme of ze zijn visser of boer. Patitiri is de hoofdstad en tevens haven van het eiland. Het leukste dorp is echter Chora of Liadromia, zo noemen de lokalen hun dorp. De toeristen noemen het Alonissos stad.

Ben je op zoek naar een vakantie naar Alonissos? Op deze pagina staat een overzicht van pakketeriezen die Griekse Gids Reizen je kan aanbieden. Klik op een van onderstaande bestemmingen of vakanties naar Alonissos.


Bekijk accommodaties Alonissos

Reizen / Bestemmingen:  Eilandhoppen - Votsi -

Overzicht vakanties - Alonissos vakantie boeken