AlonissosAlonissos hoort bij de noordelijke Sporaden eilanden en is wellicht iets minder bekend dan de eilanden Skiathos en Skopelos die eveneens tot dezelfde eilandengroep behoren. Toch is Alonissos net zo mooi als Skiathos en Skopelos. De kustlengte is ongeveer tachtig kilometer en de oppervlakte ongeveer 60 vierkante kilometer. Het eiland is erg groen en met dennenbossen bedekt. Het is een heuvelachtig eiland. De hoogste berg Geladias is 456 meter hoog.

Het leven op Alonissos is rustig, zelfs in het hoogseizoen, er is geen massatoerisme. Het is een charmnat eilandje met afgelegen stranden, mooie vissersdorpjes en lieve rustige mensen. De inwoners leven op Alonissos vooral van het toerisme of ze zijn visser of boer. Patitiri is de hoofdstad en tevens haven van het eiland. Het leukste dorp is echter Chora of Liadromia, zo noemen de lokalen hun dorp. De toeristen noemen het Alonissos stad.


Bestemmingen Alonissos: Eilandhoppen - Votsi - .

Populairste vakanties - Alonissos

ZOEKEN

Persoonlijk contact?

Wij helpen je graag persoonlijk en kunnen je alles vertellen over al deze reizen. Bel ons gerust, of laat een berichtje achter, dan bellen wij je zo spoedig mogelijk terug!

Bel naar (+31) 0343-218014 of E-mail naar info@grieksegidsreizen.nl

TELEFONISCH BEREIKBAAR op 0343-218014

ANVR Griekse GidsSGR Griekse GidsCalamiteitenfonds Griekse GidsSGRZ Griekse Gids


Adres:
De Langkamp 12C,
3961 MS Wijk bij Duurstede

Openingstijden kantoor:
Alleen op afspraak
Telefonisch bereikbaar elke werkdag van 10.00 uur tot 16.30 uur.
Tel. 0343-218014
E-mail: info@grieksegidsreizen.nl