Tel: 0343-594447
 • E-mail: reizen@grieksegids.nl

Eilandhoppen Samos Patmos Leros Kos

+ + +

Dodecanese | Kos | Eilandhoppen
Eilandhoppen Samos Patmos Leros Kos

Eilandhoppen Samos Patmos Leros Kos - Kos - Eilandhoppen

Eilandhoppen Samos, Patmos, leros & Kos. Bij deze vakantie ga je naar de prachtige eilanden Samos, Patmos, Leros en Kos. Een bijzondere reis! Je reis start op het eiland Samos waar je zult landen en eindigt op het eiland Kos waar vandaan je terug zult vliegen. Bij ieder eiland overnacht je een aantal nachten naar keuze.

Deze reis kunnen wij u vanaf Amsterdam, Brussel, Keulen en Düsseldorf aanbieden

Deze reis wordt volledig verzorgd door Griekse Gids Reizen en is inclusief vliegtickets, taxi-transfers, boottickets en verblijf in een 3* accommodatie inclusief ontbijt. Griekse Gids Reizen is aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Wij zijn voor onze klanten die in Griekenland zijn 24 uur per dag bereikbaar (Tel 0343-594447) en laten niets over aan het toeval. Zo kun je zorgeloos op vakantie.

ALBUM Eilandhoppen Samos Patmos Leros Kos

OVERZICHT

Hoe verloopt deze reis? Je komt aan op het vliegveld van Samos, waar je wordt opgehaald en naar je hotel gebracht wordt. Op Samos verblijf je een aantal dagen, daarna word je naar de haven Pythagorion gebracht en neem je de boot richting Patmos. Hier heb je weer een aantal dagen de tijd om het eiland te verkennen en te genieten van je verblijf. Na een paar dagen word je weer opgehaald en naar de haven gebracht. Hier neem je de boot richting Leros waar je weer enkele dagen zult verblijven. Tenslotte vaar je naar Kos voor het laatste deel van je vakantie. Op alle eilanden wordt gezorgd voor het vervoer van de haven naar de accommodatie en van de accommodatie naar de haven en het vliegveld.

Hoeveel nachten verblijf je op Samos, Patmos, Leros & Kos

 • Bij 12 nachten:   3 nachten Samos + 3 nachten Patmos + 3 nachten Leros + 3 nachten Kos
 • Bij 15 nachten:   4 nachten Samos + 3 nachten Patmos + 4 nachten Leros + 4 nachten Kos
 • Bij 21 nachten:   6 nachten Samos + 5 nachten Patmos + 5 nachten Leros + 5 nachten Kos

Uiteraard is het mogelijk om met de dagen te schuiven wanneer je langer of korter op het ene of andere eiland wilt verblijven.

Eerst verblijf je op Samos

Samos: Samos is een weelderig begroeid eiland, dat in het oosten van de Egeïsche zee tussen Chios en de eilanden van de Dodecanese ligt. Het is een waterrijk eiland vol met druivengaarden, olijfbomen en dennenbomen. Het ligt heel dichtbij Klein-Azië. De smalste zeestrook tussen Samos en Turkije is minder dan anderhalve kilometer breed. Samos is een geliefde toeristische bestemming, omdat het alles te bieden heeft; behalve de prachtige groene en rijke natuur, heeft het eiland schitterende zand- en kiezelstranden, gezellige traditionele dorpen, een rijke geschiedenis en cultuur, zeer interessante opgravingen, schitterende heuvels en bergen, groene valleien, fascinerende grotten en zeer vriendelijke inwoners.

Samos is ook bekend vanwege de zoete wijn die hier geproduceerd wordt, de wereldberoemde Samos-wijn. Wie van een druk uitgaansleven houdt zal het op Samos naar zijn zin hebben, maar ook degenen die van een rustige en een relaxte vakantie houden zullen het hier fantastisch vinden. Ook wandelaars kunnen zich hier enorm vermaken, want er zijn talrijke wandelroutes door de vlaktes en bergen van het eiland.
 

 

 


Daarna verblijf je op Patmos

Patmos: is een Grieks eiland in de Egeïsche zee. Patmos bestaat in principe uit drie delen die met elkaar verbonden zijn via smalle land stroken. Het middelste deel is het drukst bewoond, hier bevinden zich namelijk Skala, het haven stadje van Patmos, en Chora, de hoofdstad. Hier bevindt zich ook de hoogste top van het eiland, Profitis Ilias.

Patmos is wereldberoemd omwille van de religie. Het eiland wordt ook wel het “Jeruzalem” van de Egeïsche zee, “het Heilige eiland der Christendom” en “het eiland der Openbaring” genoemd. Hier verbleef namelijk in het jaar 95 n.Chr. de apostel Johannes de Theoloog achttien maanden lang. Hij schreef er “De Openbaring”, het laatste boek van het Nieuwe Testament. Johannes verbleef in een grot nabij Chora, deze grot is één van de meest historische en indrukwekkendste bezienswaardigheden van Griekenland.
 

 

 


Vervolgens verblijf je op Leros

Leros ligt tussen Patmos en Kalymnos in. Het is een eiland met vruchtbare valleien, begroeide heuvels en mooie stranden. De  hoofdstad is Agia Marina, dat tegenwoordig samengevoegd is met de twee andere dorpen aan de andere kant van de heuvel, Platanos en Panteli.  Lakki, dat 3 kilometer ten zuiden van Agia Marina ligt is de grootste haven van het eiland.
Leros heeft een landoppervlakte van 53 km2 met een kustlijn van 71 km en een bevolking van 8.100 inwoners. Het is een eiland met veel baaien, mooie natuurlijke havens, zandstranden en een goede infrastructuur. Er zijn archeologische terreinen, kastelen, herenhuizen en Italiaans koloniale architectuur komt hier veel voor. Natuur, vruchtbare groene valleien worden afgewisseld met olijfboomgaarden, die tegen de berghellingen zijn geplant. Verspreid in de bergen liggen de restanten van twee byzantijnse forten. Vanaf het eiland heeft men een prachtig uitzicht op de grillig gevormde kustlijn met baaien en diepe inhammen.
 

 

 


Ten teslotte verblijf je op Kos

Kos is een populair en toeristisch eiland in het zuidoosten van de Egeïsche zee. Het ligt in het midden van de Dodecanese eilandengroep. Op Kos zijn mooie fietspaden aangelegd en daarom is Kos hét fiets eiland bij uitstek; fietsen op Kos is erg populair, vooral bij Nederlanders. Kos heeft veel mooie stranden. Zowel zand- als kiezelstranden. Bezienswaardigheden op Kos die de moeite zijn zijn bijvoorbeeld: De Middeleeuwse ridderburcht, het Asklepeion, de eeuwenoude boom: de plataan van Hippokrates, het Odeon, het Romeinse huis en de badinrichtingen, het stadion met de Xystos (oefen galerij), het huis met het Europa mozaïek en het stadsmuseum met archeologische vondsten. Ook het bergdorp Zia is een aanrader om te bezoeken en de verschillende mooie stranden.
 

 

 

BIJZONDERHEDEN

 • De heenreis vlieg je naar Samos, de terugreis vertrek je vanaf Kos.(Andersom kan ook op aanvraag)
 • Uiteraard kun je ervoor kiezen om een andere verdeling te maken en meerdere dagen op het ene en minder dagen op het andere eiland te verblijven. Als je dit ons binnen 24 uur na de boeking via de e-mail of 0343-594447 doorgeeft, dan passen we de reis direct voor je aan.
 • Afhankelijk van de vluchttijden en vaartijden is het mogelijk dat het schema van de reis aangepast wordt.
 • Heb je nog vragen over deze eilandhop vakantie? Bel 0343-594447 of mail naar reizen@grieksegids.nl

PLUSPUNTEN

 • 4 heel verschillende Griekse eilanden in 1 vakantie.
 • Je ontdekt de prachtige natuur en cultuur van de eilanden.
 • Samos, het prachtige, groene eiland.
 • Patmos, het bijzondere eiland van de 'openbaring".
 • Leros, het eiland met een zeer indrukwekkende historie.
 • Kos het bruisende eiland!
 • Veel afwisseling, maar wel de rust van "alles is geregeld"
 • Heenreis vlieg je op Samos, terugreis vertrek je van Kos

KAART - Eilandhoppen Samos Patmos Leros Kos

Waar ligt Eilandhoppen Samos Patmos Leros Kos?

Offerteaanvraag

Beste klant, via dit formulier kun je een offerte aanvragen. Momenteel is het echter zo druk dat wij helaas niet alle aangevraagde offertes meer kunnen maken. We geven voorrang aan onze eigen bestaande klanten en aan de klanten die ook de namen en de geboortedata van de passagiers (zoals ze in het paspport staan) aan ons doorgeven. Offerte aanvragen zonder namen nemen we helaas momenteel niet in behandeling.

Ook is het mogelijk om via de website rechtstreeks online je vakantie te boeken. Deze boekingen nemen wij direct in behandeling en kunnen wij ook na het boeken nog voor je aanpassen. (Upgraden, downgraden of hotel wijziging etc.)

Zijn de door jou ingevulde gegevens juist? Probeer zo uitgebreid mogelijk je wensen te omschrijven. Klik dan op OFFERTE AANVRAGEN.