Tel: 0343-594447
 • E-mail: reizen@grieksegids.nl

Fly & Drive Agia Galini - Plakias - Matala

+ +

Kreta | Rethymnon Kreta | Fly&Drive
Fly & Drive Agia Galini - Plakias - Matala

Fly & Drive Agia Galini - Plakias - Matala - Rethymnon Kreta - Fly&Drive

Bij deze leuke fly & drive-vakantie ontdek je het centrale zuiden van Kreta. Je combineert drie fantastische dorpen: Agia Galini, Plakias en Matala. Je landt op het vliegveld van Heraklion en daar staat de All-risk verzekerde huurauto (A-klasse) al op je te wachten. Je rijdt eerst naar het het gezellige vissersdorp Agia Galini. Daarna ga je naar Plakias en tenslotte rijd je naar het beroemde "hippiedorp" Matala. Vanaf elk van deze leuke dorpjes kun je leuke uitstapjes maken naar dichtbij gelegen stranden, archeologische opgravingen, pittoreske dorpen, indrukwekkende monumenten etc. Aan het einde van de vakantie rijd je naar de luchthaven van Heraklion waar je de auto inlevert.

Deze vakantie wordt volledig verzorgd door Griekse Gids Reizen en is inclusief vliegtickets, all risk verzekerde huurauto en verblijf  bij 3 * accommodaties met ontbijt. Griekse Gids Reizen is aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Wij zijn voor onze klanten die in Griekenland zijn 24 uur per dag bereikbaar (Tel 0343-594447) en laten niets over aan het toeval. Zo kun je zorgeloos op vakantie.

Video combinatie Agia Galini, Matala & Plakias

 

ALBUM Fly & Drive Agia Galini - Plakias - Matala

OVERZICHT

Eerst ga je naar Agia Galini

Agia Galini is een fantastische vakantieplaats in het zuiden van Kreta. Het is van oorsprong een vissersdorp, maar tegenwoordig biedt het toerisme de grootste bron van inkomsten. Het is gelukkig absoluut geen massale toeristenplaats. De witte huisjes die tegen de berg zijn gebouwd, rondom het vissershaventje zorgen voor een schilderachtig beeld van dit sfeervolle en gastvrije dorp. Het strand van Agia Galini ligt op vijf minuten wandelen vanuit het dorp. De wandeling begint aan het haventje en loopt langs de steile rotsen en langs de helderblauwe zee. Gezellige restaurants, taverna's, terrasjes en barretjes maken de sfeer in het dorpje kompleet.

In Agia Galini verblijf je bij Hotel Neos Ikaros, Stochos, Ariadne apartments of vergelijkbaar

Video Agia Galini

Vervolgens ga je naar Plakias

Plakias is een leuke badplaats en ligt ook aan de zuidkust van Kreta. Plakias ligt 72 km ten westen van Matala. Plakias heeft een leuke boulevard met winkeltjes, terrasjes en restaurants. De tavernes aan het strand serveren heerlijke gerechten. Plakias is ideaal als uitvalbasis om het zuiden van Kreta te leren kennen. Vanaf Plakias kun je mooie uitstapjes maken naar bijvoorbeeld Preveli, Frangokastello, Sfakia, Spili, Rethymnon stad en de Samaria kloof, maar ook naar de typisch Kretenzische dorpjes in het achterland. Wie van surfen of van snorkelen houdt, zal zich in Plakias zeker vermaken.

In Plakias verblijf je bij Alianthos beach of vergelijkbaar

Tenslotte ga je naar Matala

Matala ligt aan de Zuidkust van Kreta op 65 kilometer van de luchthaven van Heraklion. Samen met Agia Galini is Matala de (kleinschalige) toeristische trekpleister van centraal zuid Kreta. Matala werd wereldberoemd door de unieke ligging tussen de krijtrotsen, waarbij de talrijke gaten deze plaats een karakteristiek gezicht geven. In de jaren zestig was Matala het domein van de hippies. De prachtige baai waar Matala aan ligt is smal en opent zich naar het westen, wat de bezoekers en inwoners van Matala iedere avond een adembenemende zonsondergang bezorgt In Matala is volop keus aan restaurantjes en terrasjes met fantastisch uitzicht op de baai. Er zijn verschillende souvenirwinkeltjes waarlangs het gezellig wandelen is. In Matala wordt in de maand juni het "Matala Beach Festival" georganiseerd, dan herleven de hippie-tijden uit de jaren '60 en '70.

In Matala verblijf je bij hotel Zafiria, Hotel Fragiskos, Calypso hotel, hotel Matala bay of vergelijkbaar

Video Matala

 

BIJZONDERHEDEN

 • Wil je meer informatie? Bel 0343-594447 of mail naar reizen@grieksegids.nl
 • Deze fly & drive is ook in andere volgorde te maken.
 • Wil je een andere categorie hotel dan 3*? Dat kan op aanvraag.

PLUSPUNTEN

 • Ontdek de mooie omgeving van Zuid Kreta
 • Vrijheid van je eigen vervoer
 • Bezoek de prachtige archeologische opgravingen van Festos.
 • Bezoek het palmenstrand van Preveli
 • Geniet van de gezellige en mooie omgeving
 • Vele bezienswaardigheden
 • Prachtige stranden, kristalheldere zee
 • Wandelen, zwemmen, snorkelen en/of duiken

KAART - Fly & Drive Agia Galini - Plakias - Matala

Waar ligt Fly & Drive Agia Galini - Plakias - Matala?

Offerteaanvraag

Beste klant, via dit formulier kun je een offerte aanvragen. Momenteel is het echter zo druk dat wij helaas niet alle aangevraagde offertes meer kunnen maken. We geven voorrang aan onze eigen bestaande klanten en aan de klanten die ook de namen en de geboortedata van de passagiers (zoals ze in het paspport staan) aan ons doorgeven. Offerte aanvragen zonder namen nemen we helaas momenteel niet in behandeling.

Ook is het mogelijk om via de website rechtstreeks online je vakantie te boeken. Deze boekingen nemen wij direct in behandeling en kunnen wij ook na het boeken nog voor je aanpassen. (Upgraden, downgraden of hotel wijziging etc.)

Zijn de door jou ingevulde gegevens juist? Probeer zo uitgebreid mogelijk je wensen te omschrijven. Klik dan op OFFERTE AANVRAGEN.