Kos - Eilandhoppen met Kos


Biedt rijke historische locaties zoals het Asklepieion, uitgestrekte stranden, fietsvriendelijke wegen, en een levendige stad, Kos is een blend van cultuur en ontspanning.


Eindeloze stranden met diepblauw en turquoise zeewater; een weelderige begroeing, antieke en middeleeuwse monumenten; geweldige bouwwerken van Italiaanse architectuur en fietspaden met palmbomen , ze komen allemaal samen in één woord: Kos! Dit op twee na grootste eiland van de Dodecanese eilandengroep ligt op maar 5 km afstand van de kust van Turkije. Kos is de geboorteplaats van Hippocrates, de 'vader van de geneeskunde'. In de 14e eeuw namen de Ridders van de Orde van Sint Jan het eiland over, versterkte de vestingwerken en bouwden nieuwe imposante kastelen. Kos stad is een erg leuke en levendige stad met gezellige terrasjes en leuke smalle straatjes en winkeltjes. Ten noorden van Kos stad ligt het Asklepieion, een belangrijk heiligdom dat uit de vierde eeuw voor Christus, dat vernoemd werd naar de Griekse God der geneeskunde.  Alleen de zuidoostkust van Kos is bergachtig, en hier vind je de hoogste top van de berg Dikeos (846 meter). De zuidelijke hellingen van Dikeos zijn bedekt met dennenbossen en hier bevindt zich het leuke bergdorpje Zia. Kos is een heerlijk vakantiebestemming!


Bestemmingen Kos: Agios Fokas - Eilandhoppen - Kardamena - Kos stad - Lambi - Marmari - Tigaki - .

Populairste vakanties - Kos

Eilandhoppen Kos Symi Rhodos
Populaire reis!
Eilandhoppen Kos Kalymnos Leros
Populaire reis!
Eilandhoppen Kos Patmos Samos
Populaire reis!

Overzicht vakanties

ZOEKEN

Persoonlijk contact?

Wij helpen je graag persoonlijk en kunnen je alles vertellen over al deze reizen. Bel ons gerust, of laat een berichtje achter, dan bellen wij je zo spoedig mogelijk terug!

Bel naar (+31) 0343-218014 of E-mail naar info@grieksegidsreizen.nl

TELEFONISCH BEREIKBAAR op 0343-218014

ANVR Griekse GidsSGR Griekse GidsCalamiteitenfonds Griekse GidsSGRZ Griekse Gids


Adres:
De Langkamp 12C,
3961 MS Wijk bij Duurstede

Openingstijden kantoor:
Alleen op afspraak
Telefonisch bereikbaar elke werkdag van 10.00 uur tot 16.30 uur.
Tel. 0343-218014
E-mail: info@grieksegidsreizen.nl