Tel: 0343-594447
 • E-mail: reizen@grieksegids.nl

Eilandhoppen Kos, Patmos & Samos

+ + +

Dodecanese | Kos | Eilandhoppen
Eilandhoppen Kos, Patmos & Samos

Eilandhoppen Kos, Patmos & Samos - Kos - Eilandhoppen

Eilandhoppen Kos, Patmos & Samos. Bij deze eilandhop vakantie ga je naar de prachtige eilanden Kos, Patmos en Samos. Je reis start op het eiland Kos waar je zult landen en eindigt op het eiland Samos waarvan je terug zult vliegen. Met de boot vaar je van Kos naar Patmos en van Patmos naar Samos. Bij ieder eiland overnacht je een aantal nachten. Deze reis wordt volledig verzorgd door Griekse Gids Reizen en is inclusief vliegtickets, privétaxi transfers, boottickets en verblijf in een 3* of een 4* accommodatie. (Dit kun je zelf selecteren bij het boeken.)

Griekse Gids Reizen is aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Wij zijn voor onze klanten die in Griekenland zijn 24 uur per dag bereikbaar (Tel 0343-594447) en laten niets over aan het toeval. Zo kun je zorgeloos op vakantie.

Prijs voor compleet pakket inclusief vlucht

 

zo ma di wo do vr za
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
9 dagen
20
21
10 dagen
Beste prijs
9 dagen
23
24
25
10 dagen
26
27
28
29
30
01
02
zo ma di wo do vr za
26
27
28
29
30
01
02
10 dagen
03
04
05
06
07
8 dagen
08
09
10 dagen
10
9 dagen
11
12
13
14
8 dagen
15
16
10 dagen
17
18
19
20
Beste prijs
8 dagen
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06

ALBUM Eilandhoppen Kos, Patmos & Samos

Eilandhoppen Kos, Patmos & Samos Eilandhoppen Kos, Patmos & Samos Eilandhoppen Kos, Patmos & Samos Eilandhoppen Kos, Patmos & Samos Eilandhoppen Kos, Patmos & Samos Eilandhoppen Kos, Patmos & Samos Eilandhoppen Kos, Patmos & Samos Eilandhoppen Kos, Patmos & Samos Eilandhoppen Kos, Patmos & Samos Eilandhoppen Kos, Patmos & Samos Eilandhoppen Kos, Patmos & Samos Eilandhoppen Kos, Patmos & Samos

OVERZICHT

Hoe verloopt deze reis?

Je komt aan op het vliegveld van Kos, waar je wordt opgehaald en naar je hotel gebracht wordt. Op Kos verblijf je een aantal dagen en daarna word je naar de haven gebracht en ga je met de boot richting Patmos. Op Patmos word je in de haven opgewacht en door de privétaxi naar je accommodatie gebracht. Hier heb je weer een aantal dagen de tijd om het bijzondere eiland te verkennen en te genieten van je verblijf. Na een aantal dagen word je weer opgehaald en naar de haven gebracht. Hier neem je de boot richting Samos, waar je een aantal heerlijke dagen kunt doorbrengen. Aan het eind van de vakantie word je bij je accommodatie opgehaald en naar het vliegveld van Samos gebracht voor je terugreis. Alle accommodaties, transfers en boottickets worden door de Griekse Gids geregeld.

Hoeveel nachten verblijf je op Kos, Patmos en Samos?

 • Bij 9 nachten:   3 nachten Kos + 3 nachten Patmos + 3 nachten Samos
 • Bij 12 nachten: 4 nachten Kos + 4 nachten Patmos + 4 nachten Samos
 • Bij 15 nachten: 5 nachten Kos + 5 nachten Patmos + 5 nachten Samos
 • Bij 21 nachten: 7 nachten Kos + 7 nachten Patmos + 7 nachten Samos

Uiteraard is het mogelijk om met de dagen te schuiven wanneer je langer of korter op het ene of andere eiland wilt verblijven.

Eerst verblijf je op Kos

Kos: Is een populair en toeristisch eiland in het zuidoosten van de Egeïsche zee. Het ligt in het midden van de Dodecanese. Op Kos zijn mooie fietspaden aangelegd en daarom is Kos hét fietseiland bij uitstek; fietsen op Kos is erg populair, vooral bij Nederlanders. Kos heeft veel mooie stranden. Zowel zand- als kiezelstranden. Bezienswaardigheden op Kos die de moeite zijn zijn bijvoorbeeld: De Middeleeuwse ridderburcht, het Asklepeion, de eeuwenoude boom: de plataan van Hippokrates, het Odeon, het Romeinse huis en de badinrichtingen, het stadion met de Xystos (oefengalerij), het huis met het Europa mozaiek en het stadsmuseum met archeologische vondsten.

Je verblijft op Kos bij Triton Hotel of vergelijkbaar


Daarna verblijf je op Patmos

Patmos: is een Grieks eiland in de Egeïsche zee. Patmos bestaat in principe uit drie delen die met elkaar verbonden zijn via smalle land stroken. Het middelste deel is het drukst bewoond, hier bevinden zich namelijk Skala, het haven stadje van Patmos, en Chora, de hoofdstad. Hier bevindt zich ook de hoogste top van het eiland, Profitis Ilias.

Patmos is wereldberoemd omwille van de religie. Het eiland wordt ook wel het “Jeruzalem” van de Egeïsche zee, “het Heilige eiland der Christendom” en “het eiland der Openbaring” genoemd. Hier verbleef namelijk in het jaar 95 n.Chr. de apostel Johannes de Theoloog achttien maanden lang. Hij schreef er “De Openbaring”, het laatste boek van het Nieuwe Testament. Johannes verbleef in een grot nabij Chora, deze grot is één van de meest historische en indrukwekkendste bezienswaardigheden van Griekenland.

Je verblijft op Patmos bij Blue Bay hotel of vergelijkbaar


En tot slot verblijf je op Samos

Samos: Samos is een weelderig begroeid eiland, dat in het oosten van de Egeïsche zee tussen Chios en de eilanden van de Dodecanese ligt. Het is een waterrijk eiland vol met druivengaarden, olijvenbomen en dennenbomen. Het ligt heel dichtbij Klein-Azië, de smalste zeestrook tussen Samos en Turkije is minder dan anderhalve kilometer breed. Samos is een geliefde toeristische bestemming, omdat het alles te bieden heeft; behalve de prachtige groenrijke natuur, heeft het eiland schitterende zand- en kiezelstranden, gezellige traditionele dorpen, een rijke geschiedenis en cultuur, zeer interessante opgravingen, schitterende heuvels en bergen, groene valleien, fascinerende grotten en zeer vriendelijke inwoners.

Samos is ook bekend vanwege de zoete wijn die hier geproduceerd wordt, de wereldberoemde Samos-wijn. Wie van een druk uitgaansleven houdt zal het op Samos naar zijn zin hebben, maar ook degenen die van een rustige en een relaxte vakantie houden zullen het hier fantastisch vinden. Ook wandelaars kunnen zich hier enorm vermaken, want er zijn talrijke wandelroutes door de vlaktes en bergen van het eiland.

Je verblijft op Samos bij Sunrise Beach of vergelijkbaar

BIJZONDERHEDEN

 • Voor deze reis vlieg je naar Kos. De terugreis vertrek je vanaf Samos. (Andersom kan ook, op aanvraag)
 • Wanneer je deze reis online boekt, dan verblijf je 1⁄3 deel van de geboekte dagen op Kos 1⁄3 deel op Patmos en 1⁄3 deel op Samos. Uiteraard kun je ervoor kiezen om een andere verdeling te maken en meerdere dagen op het ene en minder dagen op het andere eiland te verblijven. Als je dit ons binnen 24 uur na de boeking via de e-mail of 0343-594447 doorgeeft, dan passen we de reis voor je aan
 • Afhankelijk van de vluchttijden en vaartijden is het mogelijk dat het schema van de reis aangepast wordt.
 • Wil je meer informatie? Bel 0343-594447 of mail naar reizen@grieksegids.nl

PLUSPUNTEN

 • 3 totaal verschillende eilanden in 1 vakantie.
 • Beleef de verschillende gezichten van de Griekse eilanden
 • Bekijk veel bezienswaardigheden.
 • Prachtige stranden.
 • Pittoreske dorpen
 • Veel cultuur
 • Geweldig stad (o.a. Kos stad)
 • Adembenemend mooie natuur.

KAART - Eilandhoppen Kos, Patmos & Samos

Waar ligt Eilandhoppen Kos, Patmos & Samos?

Planning

van-tot

Kamers

Koffers [15kg]

Verzorging

Volwassenen

Kind onder 12

Baby onder 2

 Heenreis

90

 Terugreis

133

 Hotel

350 455

 Vervoer

taxi: 270
auto: 130
transfer1: 60
transfer2: 80
boot: 65