Tel: 0343-594447
    E-mail: reizen@grieksegids.nl

Eilandhoppen Kos & Symi

Eilandhoppen Kos & Symi

Eilandhoppen Kos & Symi - Mastichari - Kos

Eilandhoppen Kos & Symi. Tijdens deze reis ga je genieten van de eilanden Kos & Symi. We raden je aan om een auto of scooter te huren, zodat je net iets meer kunt zien en omdat je dan de vrijheid hebt om in je eigen tempo alles te bezichtigen.

ALBUM Eilandhoppen Kos & Symi

OVERZICHT

Hoe verloopt deze reis? Je komt aan op het vliegveld van Kos, waar je huurauto klaarstaat. Je rijdt naar je accommodatie, waar je de komende dagen zult verblijven. Na het gewenste aantal dagen op Kos rijd je met de auto naar de haven van Kos, waar je de auto afgeeft. Wil je liever geen huurauto op Kos, dan kunnen we de transfers voor je verzorgen van en naar de accommodatie, het vliegveld en de havens. Je neemt vervolgens de boot naar het eiland Symi, waar je de laatste dagen van je vakantie zult verblijven. Hier word je in de haven opgewacht en naar je accommodatie gebracht. Aan het einde van de vakantie op Symi zul je vanaf de haven van Symi weer vertrekken naar Kos, om vervolgens naar het vliegveld gebracht te worden van Kos, voor je terugreis naar Nederland.

Eerst verblijf je op Kos

Kos: Kos is een populair en toeristisch eiland in het zuidoosten van de Egeïsche zee. Het ligt in het midden van de Dodecanese-eilanden. Op Kos zijn mooie fietspaden aangelegd en daarom is Kos hét fietseiland bij uitstek; Kos is erg geliefd omwille van de mooie gezellige hoofdstad en de prachtige zandstranden rondom het eiland. Er zijn veel historische bezienswaardigheden, in Kos stad bijvoorbeeld zie je de opgravingen van de antieke stad, de plataan van Hippocrates en het Johannieter kasteel uit de Middeleeuwen. Iets buiten de stad bevindt zich het Asklepieion waar de Asklepios tempel te zien is en in het zuidoosten de Thermen waar je in de zee in heet water kunt baden.

Bekijk hier onze accommodaties op Kos


Daarna verblijf je op Symi

Symi: Symi is een klein Grieks eiland dat 22 kilometer van Rhodos is verwijderd. Het is één van de meest schilderachtige stukjes Griekenland. De stad Symi bevindt zich in het noorden van het eiland en is verdeeld in twee delen: in Ano Symi (de bovenstad) en Gialos (de stad aan de haven). In Gialos is het erg gezellig, er zijn hier heel veel leuke restaurantjes, taverna’s, cafe’s en winkeltjes. Op het hoogste punt van de bovenstad bevindt zich het kasteel de Ridders. Opvallend zijn op Symi de vele neoklassieke gebouwen. In het binnenland van Symi bevinden zich diverse valleien en de rotsachtige bergen en hellingen die aan de kustlijn vaak erg steil zijn. Veel stranden zijn alleen met de boot bereikbaar. Een van de populairste stranden van Symi is het strand van Pedi waar leuke terrassen aan het strand zijn. Op Symi zijn meerdere mooie kloosters, de bekendste klooster is die van Panormitis in het zuiden van het eiland.

Bekijk hier onze accommodaties op Symi

PLUSPUNTEN

  • Je ontdekt twee zeer verschillende eilanden.
  • Kos is een super gezellig eiland met veel mooie stranden.
  • Veel archeologische bezienswaardigheden op Kos.
  • Symi heeft een van de meest schilderachtige haventjes van Griekenland.
  • Bezoek het kasteel van de ridders van Symi op de top van de stad.
  • Bezoek het bijzondere klooster van Michail Panormitis op Symi.
  • Pedi is een leuk kustdorpje met mooie huizen dat 2 km ten oosten van Symi ligt.

KAART - Eilandhoppen Kos & Symi

Waar ligt Eilandhoppen Kos & Symi?

Planning

van-tot

Volwassenen

Kind onder 12

Verzorging

Kamers

Extra koffer [15kg]

 Heenreis

Uw selectie is niet mogelijk, dit kan doordat er op deze dag geen uitgaande vluchten beschikbaar zijn. Probeer een nieuwe selectie of vraag ons om hulp.

 Terugreis

Uw selectie is niet mogelijk, dit kan doordat er op deze dag geen inkomende vluchten beschikbaar zijn. Probeer een nieuwe selectie of vraag ons om hulp.

 Hotel

 Vervoer

Offerteaanvraag