Tel: 0343-594447
 • E-mail: reizen@grieksegids.nl

Eilandhoppen Kos Symi

+ + +

Dodecanese | Kos | Eilandhoppen
Eilandhoppen Kos Symi

Eilandhoppen Kos Symi - Kos - Eilandhoppen

Eilandhoppen Kos & Symi. Tijdens deze reis ga je genieten van de prachtige eilanden Kos en Symi. Je reis start op Kos, daarna reis naar Symi. Je verblijft op Kos en Symi in goede driesterren hotels. Deze reis is inclusief vliegtickets, transfers, verblijf en boottickets. Afhankelijk van de vliegtijden en bootverbindingen is het mogelijk dat u eerst naar Rhodos zult vliegen met terugreis vanaf Kos. Wij brengen u vooraf op de hoogte.

Griekse Gids Reizen is aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Wij zijn voor onze klanten die in Griekenland zijn 24 uur per dag bereikbaar (Tel 0343-594447) en laten niets over aan het toeval.

ALBUM Eilandhoppen Kos Symi

OVERZICHT

Hoeveel nachten verblijf je op Symi en hoeveel op Kos?

 • Bij 7 nachten:  3 nachten Symi + 4 nachten Kos
 • Bij 9 nachten:   4 nachten Symi + 5 nachten Kos
 • Bij 12 nachten: 6 nachten Symi + 6 nachten Kos
 • Bij 15 nachten: 7 nachten Symi + 8 nachten Kos
 • Bij 21 nachten: 10 nachten Symi + 11 nachten Kos

Afhankelijk van de tijden van de vluchten en de tijden van bootovertochten is het mogelijk dat u ook 1 nacht op Rhodos zult verblijven.
Uiteraard is het mogelijk om met de dagen te schuiven wanneer je langer of korter bij het ene of andere eiland wilt verblijven.

Hoe verloopt deze reis?

Je komt aan op het vliegveld van Kos, waar je wordt opgewacht door en privétaxi met naambordje. Je wordt naar het hotel gebracht. Na een paar dagen wordt je weer bij het hotel opgehaald en naar de haven van Kos gebracht om vanaf daat naar Symi te varen. (Vaartijd ongeveer 2 uur) In de haven van Symi word je weer opgewacht en naar je accommodatie gebracht. Na een aantal heerlijke dagen op Symi word je weer bij de accommodatie opgehaald en naar de haven gebracht om naar de haven van Rhodos te varen en om vanaf Rhodos naar Nederland terug te vliegen. Het is mogelijk dat je de laatste nacht op Rhodos zult overnachten.
 

Eerstverblijf je op Kos

Kos: Kos is een populair en toeristisch eiland in het zuidoosten van de Egeïsche zee. Het ligt in het midden van de Dodecanese-eilanden. Op Kos zijn mooie fietspaden aangelegd en daarom is Kos hét fietseiland bij uitstek; Kos is erg geliefd omwille van de mooie gezellige hoofdstad en de prachtige zandstranden rondom het eiland. Er zijn veel historische bezienswaardigheden, in Kos stad bijvoorbeeld zie je de opgravingen van de antieke stad, de plataan van Hippocrates en het Johannieter kasteel uit de Middeleeuwen. Iets buiten de stad bevindt zich het Asklepieion waar de Asklepios tempel te zien is en in het zuidoosten de Thermen waar je in de zee in heet water kunt baden.

Accommodaties Kos

 • Je verblijft op Kos bij goede 3* accommodaties.


Daarna verblijf je op Symi

Symi: Symi is een klein Grieks eiland. Het is één van de meest schilderachtige stukjes Griekenland. De stad Symi bevindt zich in het noorden van het eiland en is verdeeld in twee delen: in Ano Symi (de bovenstad) en Gialos (de stad aan de haven). In Gialos is het erg gezellig, er zijn hier heel veel leuke restaurantjes, taverna’s, cafe’s en winkeltjes. Op het hoogste punt van de bovenstad bevindt zich het kasteel de Ridders. Opvallend zijn op Symi de vele neoklassieke gebouwen. In het binnenland van Symi bevinden zich diverse valleien en de rotsachtige bergen en hellingen die aan de kustlijn vaak erg steil zijn. Veel stranden zijn alleen met de boot bereikbaar. Een van de populairste stranden van Symi is het strand van Pedi waar leuke terrassen aan het strand zijn. Op Symi zijn meerdere mooie kloosters, de bekendste klooster is die van Panormitis in het zuiden van het eiland.

Accommodaties Symi


 

BIJZONDERHEDEN

 • Voor deze reis vlieg je naar Kos. Op de luchthaven van Kos word je opgehaald door een privé txai en naar het hotel gebracht. Het eerste deel van je vakantie is dus oip Kos. Na het verblijf op Kos reis je met de boot naar Symi voor het tweede deel van je vakantie. Je terugreis is vanaf Rhodos.
 • Afhankelijk van de boottijden en vliegtijden is het mogelijk dat je de laatste nacht in Rhodos stad zult overnachten.
 • Wil je meer informatie? Bel 0343-594447 of mail naar: reizen@grieksegids.nl

PLUSPUNTEN

 • Je ontdekt twee zeer verschillende eilanden.
 • Kos is een super gezellig eiland met veel mooie stranden.
 • Veel archeologische bezienswaardigheden op Kos.
 • Symi heeft een van de meest schilderachtige haventjes van Griekenland.
 • Bezoek het kasteel van de ridders van Symi op de top van de stad.
 • Bezoek het bijzondere klooster van Michail Panormitis op Symi.
 • Pedi is een leuk kustdorpje met mooie huizen dat 2 km ten oosten van Symi ligt.

KAART - Eilandhoppen Kos Symi

Waar ligt Eilandhoppen Kos Symi?

Offerteaanvraag

Beste klant, via dit formulier kun je een offerte aanvragen. Momenteel is het echter zo druk dat wij helaas niet alle aangevraagde offertes meer kunnen maken. We geven voorrang aan onze eigen bestaande klanten en aan de klanten die ook de namen en de geboortedata van de passagiers (zoals ze in het paspport staan) aan ons doorgeven. Offerte aanvragen zonder namen nemen we helaas momenteel niet in behandeling.

Ook is het mogelijk om via de website rechtstreeks online je vakantie te boeken. Deze boekingen nemen wij direct in behandeling en kunnen wij ook na het boeken nog voor je aanpassen. (Upgraden, downgraden of hotel wijziging etc.)

Zijn de door jou ingevulde gegevens juist? Probeer zo uitgebreid mogelijk je wensen te omschrijven. Klik dan op OFFERTE AANVRAGEN.