Alykanas


Alykanas is een rustige, familievriendelijke badplaats aan de noordoostkust van Zakynthos, bekend om zijn prachtige, ondiepe zandstranden en heldere wateren, perfect voor zwemmen. Het dorp biedt gezellige tavernes en winkels, omgeven door een indrukwekkend berglandschap.


Alykanas, ook wel bekend als Alikanás, is een bijzonder geliefde badplaats onder toeristen op het Griekse eiland Zakynthos. Gelegen aan de oostkust van het eiland, in de schilderachtige baai van Alykes, bevindt Alykanas zich op een afstand van 16 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad, Zakynthos-stad. Dit charmante dorp telt ongeveer 350 permanente inwoners en heeft een lange geschiedenis van bewoning die teruggaat tot de oudheid. Alykanas is tevens van archeologisch belang vanwege opgravingen die dateren uit de Myceense periode.

Wat Alykanas extra aantrekkelijk maakt, zijn de prachtige zandstranden die zich uitstrekken langs de kust, waardoor het een ideale bestemming is voor strandliefhebbers. Bovendien biedt de kalme zee volop mogelijkheden voor diverse watersportactiviteiten. Het dorp herbergt tevens een kleine haven met zowel vissers- als toeristenboten. In de nabije omgeving zijn er nog meer stranden te vinden, waaronder de beroemde Alykes-stranden.

Populairste vakanties - Alykanas

ZOEKEN

Persoonlijk contact?

Wij helpen je graag persoonlijk en kunnen je alles vertellen over al deze reizen. Bel ons gerust, of laat een berichtje achter, dan bellen wij je zo spoedig mogelijk terug!

Bel naar (+31) 0343-218014 of E-mail naar info@grieksegidsreizen.nl

TELEFONISCH BEREIKBAAR op 0343-218014

ANVR Griekse GidsSGR Griekse GidsCalamiteitenfonds Griekse GidsSGRZ Griekse Gids


Adres:
De Langkamp 12C,
3961 MS Wijk bij Duurstede

Openingstijden kantoor:
Alleen op afspraak
Telefonisch bereikbaar elke werkdag van 10.00 uur tot 16.30 uur.
Tel. 0343-218014
E-mail: info@grieksegidsreizen.nl