Vakantie Samos

Samos vakanties

Samos is een prachtig, groen eiland. Het is het eiland van Pythagoras, de 'vader van de wiskunde'. Samos is een geliefde vakantiebestemming, zonder massatoerisme. Het is een weelderig begroeid eiland, dat in het oosten van de Egeïsche zee ligt. Het eiland heeft een prachtige groene natuur, schitterende zand- en kiezelstranden, gezellige traditionele dorpen, een rijke geschiedenis en cultuur, zeer interessante opgravingen, heuvels, bergen en groene valleien,  grotten en zeer vriendelijke inwoners. Houd je van een rustige en relaxte vakantie, dan zul je het hier fantastisch vinden, maar als je gezelligheid zoekt dan kun je dat ook op Samos vinden o.a. in de dorpen Pythagorion en Kokkari.

Samos is een plek met een rijke begroeiing. Alles rondom je in het natuurlijke landschap is gemaakt van kleuren en licht. En elke voetstap is een ontdekking. Of je nu in de overweldigende bergen bent, zoals de Kerkis en de Ambelos of in de grotten, de kloven en de rivierbeddingen; de omgeving van Samos doet je denken aan het Griekse achterland in miniatuur. Beklim de Kerkis van Votsalakia naar Marathokambos tot aan zijn top, naar Vigla, op 1400 meter hoogte. Er zijn meer dan 1400 soorten zeldzame planten, waarvan veel inheems en tientallen soorten roofvogels.

Ben je op zoek naar een vakantie naar Samos? Op deze pagina staat een overzicht van pakketeriezen die Griekse Gids Reizen je kan aanbieden. Klik op een van onderstaande bestemmingen of vakanties naar Samos.


Bekijk accommodaties Samos

Reizen / Bestemmingen:  Eilandhoppen - Kambos - Kampos Marathokampos - Kokkari - Potokaki - Samos stad -


Overzicht vakanties