Eilandhoppen Samos Chios

+ + +

Egeische eilanden | Chios | Eilandhoppen
Eilandhoppen Samos Chios

Eilandhoppen Samos Chios - Chios - Eilandhoppen

Bij deze vakantie ga je naar de eilanden Samos en Chios. Je reis begint op het eiland Samos waar je zult landen. Vervolgens vaar je naar Chios om dit mooie eiland te ontdekken. Bij ieder eiland overnacht je een aantal nachten naar keuze. 

Deze reis wordt volledig verzorgd door Griekse Gids Reizen en is inclusief vliegtickets, taxi-transfers, boottickets en verblijf in een 3* accommodatie inclusief ontbijt. Griekse Gids Reizen is aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Wij zijn voor onze klanten die in Griekenland zijn 24 uur per dag bereikbaar (Tel 0031-343-218014) en laten niets over aan het toeval. Zo kun je zorgeloos op vakantie.

ALBUM Eilandhoppen Samos Chios


Hoe verloopt deze reis?

Je komt aan op het vliegveld van Samos, waar je door een taxi of taxibusje wordt opgehaald en naar je accommodatie (of naar de haven) gebracht wordt. Vervolgens reis je met de boot naar Chios.

Hoeveel dagen verblijf je op Chios, hoeveel dagen op Samos?

 • Bij 7 nachten:   3 nachten Chios + 4 nachten Samos
 • Bij 8 nachten:   4 nachten Chios + 4 nachten Samos
 • Bij 9 nachten:   4 nachten Chios + 5 nachten Samos
 • Bij 12 nachten: 6 nachten Chios + 6 nachten Samos
 • Bij 15 nachten: 7 nachten Chios + 8 nachten Samos
 • Bij 21 nachten: 10 nachten Chios + 11 nachten Samos

Uiteraard is het mogelijk om met de dagen te schuiven wanneer je langer of korter op het ene of andere eiland wilt verblijven.

Eerst verblijf je op Chios

Chios ligt ongeveer zes kilometer van de Turkse kust, tussen de eilanden Lesbos (in het noorden) en Samos (in het zuiden). Hoofdstad van Chios is de gelijknamige stad Chios-stad. Chios is een afwisselend eiland. Het noorden is vooral rotsachtig en bergachtig, het zuiden is vlakker en vruchtbaarder. In het zuiden groeien de wereldberoemde mastiekbomen die een kostbare harssoort produceren, een natuurlijk product, dat enkel in de mastiekdorpen van Chios voorkomt en nergens anders op de wereld! Onder de mastiekdorpen bevinden zich een aantal "pareltjes", die je zeker moet bezoeken: Mesta en Pyrgi. Chios heeft ook veel prachtige stranden en badplaatsen. De bekendste badplaats is Karfas dat erg populair is geworden door zijn fantastische zandstrand en leuke terrasjes.

Chios is verdeeld in 3 gebieden:

 • Mastichochoria: het zuidelijk deel, kenmerkend vanwege de middeleeuwse mastiekdorpen en de mastiek- en olijfbomen.
 • Kampochora: het centrale deel van Chios, ten zuiden van de stad Kambos, met tientallen mooie dorpen, is het vruchtbaarste gebied en bekend vanwege de citrusbomen met het citrusfruit.
 • Voriochora: het noordelijk deel van het eiland met hoge bergen, een indrukwekkende natuur en geweldige vergezichten. De traditionele bergdorpjes maken de streek compleet.

Je verblijft bijvoorbeeld bij Erytha Hotel Resort of een gelijkwaardige accommodatie.

Op Chios breng je het eerste deel van je vakantie door. Daarna word je bij je hotel opgehaald en naar de haven van Chios gebracht, daar neem je de boot terug naar Samos. De boot doet er ongeveer 3 uur en een kwartier over.

Daarna verblijf je op Samos
 

Samos is een weelderig begroeid eiland, dat in het oosten van de Egeïsche zee tussen Chios en de eilanden van de Dodecanese ligt. Het is een waterrijk eiland vol met druivengaarden, olijvenbomen en dennenbomen. Het ligt heel dichtbij Klein-Azië, de smalste zeestrook tussen Samos en Turkije is minder dan anderhalve kilometer breed. Samos is een geliefde toeristische bestemming, omdat het alles te bieden heeft. Behalve de prachtige groenrijke natuur, heeft het eiland schitterende zand- en kiezelstranden, gezellige traditionele dorpen, een rijke geschiedenis en cultuur, zeer interessante opgravingen, schitterende heuvels en bergen, groene valleien, fascinerende grotten en zeer vriendelijke inwoners. Samos is ook bekend vanwege de zoete wijn die hier geproduceerd wordt, de wereldberoemde Samos-wijn. Wie van een druk uitgaansleven houdt zal het op Samos naar zijn zin hebben, maar ook degenen die van een rustige en relaxte vakantie houden zullen het hier fantastisch vinden. Ook wandelaars kunnen zich hier enorm vermaken, want er zijn talrijke wandelroutes door de vlaktes en bergen van het eiland.

Op Samos verblijf je bij hotel Sunrise Beach of een gelijkwaardige accommodatie.

Aan het einde van je vakantie word je bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Samos gebracht. Vanaf hier vlieg je weer terug.


 • Wil je een andere klasse accommodaties dan 3*? Dat kan op aanvraag.
 • Afhankelijk van de vliegtijden van Transavia en de vaartijden van de boot Samos-Chios is het mogelijk dat je eerst een dag op Samos zult overnachten voordat je naar Chios reist.
 • Uiteraard kun je ervoor kiezen om een andere verdeling te maken en meerdere dagen op het ene en minder dagen op het andere eiland te verblijven. Als je dit ons binnen 24 uur na de boeking via de e-mail of 0343-218014 doorgeeft, dan passen we de reis voor je aan.
 • Afhankelijk van de vluchttijden en vaartijden is het mogelijk dat het schema van de reis aangepast wordt.
 • Wil je meer informatie? Bel 0343-218014 of mail naar info@grieksegidsreizen.nl

 • Je combineert 2 prachtige, authentieke Griekse eilanden.
 • Geniet in het gezellige dorp Kokkari op Samos.
 • Bij Ireon zijn de belangrijkste archeologische ruïnes van Samos.
 • Wandelaars kunnen zich op beide eilanden enorm vermaken.
 • Bekijk de beroemde molens van Chios.
 • Bezoek Pyrgi dat bekend staat om de speciale decoratie van de huizen.

Kaart Eilandhoppen Samos Chios
Kaart / Plattegrond Eilandhoppen Samos Chios

Offerteaanvraag!!!

Beste klant, via dit formulier kun je een offerte aanvragen. Momenteel is het echter zo druk dat wij helaas niet alle aangevraagde offertes meer kunnen maken. We geven voorrang aan onze eigen bestaande klanten en aan de klanten die ook de namen en de geboortedata van de passagiers (zoals ze in het paspport staan) aan ons doorgeven. Offerte aanvragen zonder namen nemen we helaas momenteel niet in behandeling.

Ook is het mogelijk om via de website rechtstreeks online je vakantie te boeken. Deze boekingen nemen wij direct in behandeling en kunnen wij ook na het boeken nog voor je aanpassen. (Upgraden, downgraden of hotel wijziging etc.)

Zijn de door jou ingevulde gegevens juist? Probeer zo uitgebreid mogelijk je wensen te omschrijven. Klik dan op OFFERTE AANVRAGEN.