Tel: 0343-594447
  E-mail: reizen@grieksegids.nl

Eilandhoppen Samos & Chios

Eilandhoppen Samos & Chios

Eilandhoppen Samos & Chios - Karfas - Chios

Bij deze vakantie ga je naar de eilanden Samos en Chios. Je reis start én eindigt op het eiland Samos waar je zult landen en vertrekken. Bij ieder eiland overnacht je een aantal nachten naar keuze.

ALBUM Eilandhoppen Samos & Chios

OVERZICHT

Hoe verloopt deze reis? Deze reis is gebaseerd op zeven nachten/ acht dagen. Je komt aan op het vliegveld van Samos, waar je huurauto klaar staat of waar je wordt opgehaald en naar je accommodatie gebracht wordt. Op Samos verblijf je 2 of 3 nachten. De vierde dag word je naar de haven gebracht en neem je de boot naar Chios. De boot doet er ongeveer 3 uur en een kwartier over. Op Chios heb je 3 dagen de tijd om het eiland te verkennen en te genieten van je verblijf. In de haven van Chios staat weer een huurauto klaar of je wordt opgehaald en naar je accommodatie gebracht. Je verblijft bijvoorbeeld bij Erytha Hotel Resort. Na je verblijf op Chios ga je weer terug met de boot naar Samos, vanwaar je terug zult vliegen.

Eerst verblijf je op Samos

Samos: Samos is een weelderig begroeid eiland, dat in het oosten van de Egeïsche zee tussen Chios en de eilanden van de Dodecanese ligt. Het is een waterrijk eiland vol met druivengaarden, olijvenbomen en dennenbomen. Het ligt heel dichtbij Klein-Azië, de smalste zeestrook tussen Samos en Turkije is minder dan anderhalve kilometer breed. Samos is een geliefde toeristische bestemming, omdat het alles te bieden heeft; behalve de prachtige groenrijke natuur, heeft het eiland schitterende zand- en kiezelstranden, gezellige traditionele dorpen, een rijke geschiedenis en cultuur, zeer interessante opgravingen, schitterende heuvels en bergen, groene valleien, fascinerende grotten en zeer vriendelijke inwoners. Samos is ook bekend vanwege de zoete wijn die hier geproduceerd wordt, de wereldberoemde Samos-wijn. Wie van een druk uitgaansleven houdt zal het op Samos naar zijn zin hebben, maar ook degenen die van een rustige en een relaxte vakantie houden zullen het hier fantastisch vinden. Ook wandelaars kunnen zich hier enorm vermaken, want er zijn talrijke wandelroutes door de vlaktes en bergen van het eiland.

Dan verblijf je op Chios

Chios ligt ongeveer zes kilometer van de Turkse kust, tussen de eilanden Lesbos (in het noorden) en Samos (in het zuiden). Hoofdstad van Chios is de gelijknamige stad; Chios stad. Chios is een afwisselend eiland. Het noorden is vooral rotsachtig en bergachtig, het zuiden is vlakker en vruchtbaarder. In het zuiden groeien de wereldberoemde mastiekbomen die een kostbare harssoort produceren, een natuurlijk product, dat enkel in de mastiekdorpen van Chios voorkomt en nergens anders op de wereld! Onder de mastiekdorpen bevinden zich een aantal "pareltjes", die je zeker moet bezoeken; Mesta en Pyrgi. Chios heeft ook veel prachtige stranden en badplaatsen. De bekendste badplaats is Karfas die erg populair is geworden door zijn fantastische zandstrand en leuke terrasjes.

Chios is verdeeld in 3 gebieden:

 • Mastichochoria, het zuidelijk deel, kenmerkend vanwege de Middeleeuwse mastiekdorpen en de mastiek-en olijfbomen.
 • Kampochora, het centrale deel van Chios, ten zuiden van de stad. Kambos, met tientallen mooie dorpen,  is het vruchtbaarste gebied en bekend vanwege de citrusbomen / het citrusfruit.
 • Voriochora, is het noordelijk deel van het eiland met hoge bergen, een indrukwekkende natuur en geweldige vergezichten. De traditionele bergdorpjes maken de streek compleet.

PLUSPUNTEN

 • Je combineert 2 prachtige, authentieke Griekse eilanden.
 • Geniet in het gezellige dorp Kokkari op Samos.
 • Bij Ireon zijn de belangrijkste archeologische ruïnes van Samos.
 • Wandelaars kunnen zich op beide eilanden enorm vermaken.
 • Bekijk de beroemde molens van Chios.
 • Bezoek Pyrgi dat bekend staat om de speciale decoratie van de huizen.

KAART - Eilandhoppen Samos & Chios

Waar ligt Eilandhoppen Samos & Chios?

Planning

van-tot

Volwassenen

Kind onder 12

Verzorging

Kamers

Extra koffer [15kg]

 Heenreis

 Terugreis

 Hotel

Zo te zien is uw selectie niet mogelijk, doordat er geen kamers beschikbaar zijn in de gekozen periode. Bel ons op (+31) 0343-594447 of mail naar reizen@grieksegids.nl. We helpen u graag verder.

 Vervoer

Offerteaanvraag