Milos


Beroemd om zijn maanlandschappen, unieke stranden zoals Sarakiniko, rijke mijnhistorie, en pittoreske vissersdorpjes, Milos is een geologisch wonder en fotogeniek eiland.


Het mooie eiland Milos ligt aan de zuidwestelijke rand van de Cycladen en is het op vier na grootste eiland van de groep. Het heeft een oppervlakte van 151 vierkante km en een kustlijn van 126 km. De vreemde vormen van de rotsen, de prachtige kleuren, de verrassend witte zandstranden en gebeeldhouwde rotsen zijn kenmerkend voor Milos en te wijten aan de vulkanische oorsprong van het eiland. Milos is rijk aan minerale hulpbronnen. De winning van obsidiaan (een gitzwart vulkanisch glasgesteente) heeft in de oudheid bijgedragen aan de bloeiende economie van het eiland. Dit is de locatie van een van de oudste mijnen in de Middellandse Zee. Milos is bekend vanwege het beeld van Aphrodite (Venus van Milo) dat hier gevonden is en dat nu in het Louvre in Parijs staat. Met een boottrip rond Milos kun je milos op een uitstekende manier leren kennen, je komt bij locaties waar je met de auto of te voet niet kunt komen.  Op het eiland zijn drie grote dorpen. Dat zijn Adamas (Adamantas), Pollonia en het bergdorp Plaka, dat tevens de hoofdstad van Milos is.


Bestemmingen Milos: Adamas - Eilandhoppen - Korfos - Paliochori - Plakes - Pollonia - Trypiti - .

Populairste vakanties - Milos

Eilandhoppen Milos Paros Santorini
Populaire reis!
Eilandhoppen Serifos Sifnos Milos
Populaire reis!

Overzicht vakanties

ZOEKEN

Persoonlijk contact?

Wij helpen je graag persoonlijk en kunnen je alles vertellen over al deze reizen. Bel ons gerust, of laat een berichtje achter, dan bellen wij je zo spoedig mogelijk terug!

Bel naar (+31) 0343-218014 of E-mail naar info@grieksegidsreizen.nl

TELEFONISCH BEREIKBAAR op 0343-218014

ANVR Griekse GidsSGR Griekse GidsCalamiteitenfonds Griekse GidsSGRZ Griekse Gids


Adres:
De Langkamp 12C,
3961 MS Wijk bij Duurstede

Openingstijden kantoor:
Alleen op afspraak
Telefonisch bereikbaar elke werkdag van 10.00 uur tot 16.30 uur.
Tel. 0343-218014
E-mail: info@grieksegidsreizen.nl