Syros - Eilandhoppen met Syros


Syros betovert met zijn elegante hoofdstad Ermoupoli, indrukwekkende neoklassieke architectuur, levendige culturele scene, authentieke Griekse levenswijze, verborgen stranden, gastronomische ervaringen, en gastvrije lokale bevolking, waardoor het een unieke Cycladische parel is.


Syros is een erg leuk eiland in de Cycladen waar de Griekse traditie en westerse invloed harmonieus samenkomen. Er is een groot aantal prachtige stranden zoals, Vari, Foinikas, Yalissas en Kini, Possidonia of Dellagrazia. Hoofdstad is Ermoupolis waar ontzettend veel  indrukwekkende herenhuizen, kerken, theaters en andere gebouwen te vinden zijn. Deze stad is op twee heuvels gebouwd en loopt tot aan de zee af. Het hart van Ermoupolis is het Miaoulis-plein. Hier op dit plein, bevindt zich het indrukwekkende gemeentehuis en op deze plek komen de meeste inwoners van het eiland bij elkaar om een frappé te drinken of om bij te praten zowel overdag als ‘s avonds. Syros staat bekend om zijn gastronomische bijzonderheden zoals Halvafastei (een taart gemaakt van tijmhoning en geroosterde amandelen), loukoumi, "loosa" ham, venkelworst en de pittige kaas van San Mihalis. Een van de absolute hoogtepunten van Syros is Ano Syros, dat eigenlijk bij Ermoupolis hoort, want er zijn huizen gebouwd vanaf de top van de heuvel tot aan de haven van Ermoupolis. De huisjes liggen naast of op elkaar en zien er sprookjesachtig uit.


Bestemmingen Syros: Eilandhoppen - Ermoupolis - Finikas - Galissas - Kini - Megas Gialos - Ormos Varis - Vari - .

Populairste vakanties - Syros

Eilandhoppen Athene Syros Tinos
Populaire reis!
Eilandhoppen Syros Mykonos Ikaria
Populaire reis!
Eilandhoppen Andros Tinos Syros
Populaire reis!

Overzicht vakanties

ZOEKEN

Persoonlijk contact?

Wij helpen je graag persoonlijk en kunnen je alles vertellen over al deze reizen. Bel ons gerust, of laat een berichtje achter, dan bellen wij je zo spoedig mogelijk terug!

Bel naar (+31) 0343-218014 of E-mail naar info@grieksegidsreizen.nl

TELEFONISCH BEREIKBAAR op 0343-218014

ANVR Griekse GidsSGR Griekse GidsCalamiteitenfonds Griekse GidsSGRZ Griekse Gids


Adres:
De Langkamp 12C,
3961 MS Wijk bij Duurstede

Openingstijden kantoor:
Alleen op afspraak
Telefonisch bereikbaar elke werkdag van 10.00 uur tot 16.30 uur.
Tel. 0343-218014
E-mail: info@grieksegidsreizen.nl