Tel: 0343-594447
 • E-mail: reizen@grieksegids.nl

Eilandhoppen Syros Mykonos Ikaria

+ + +

Cycladen | Syros | Eilandhoppen
Eilandhoppen Syros Mykonos Ikaria

Eilandhoppen Syros Mykonos Ikaria - Syros - Eilandhoppen

Eilandhoppen Syros, Mykonos & Ikaria. Dit is een bijzondere combinatie met drie totaal verschillende eilanden. Syros is het aristokratische eiland Mykonos is het drukke, kosmopolitische jetset eiland en Ikaria is het traditionele, authentieke Griekenland! Je verblijft op alle eilanden in nette, driesterren hotels. Deze reis wordt volledig verzorgd door Griekse Gids Reizen en is inclusief vliegtickets, transfers, boottickets en verblijf in een 3* accommodatie inclusief ontbijt.

ALBUM Eilandhoppen Syros Mykonos Ikaria

OVERZICHT

Hoe verloopt deze reis?

Je komt aan op het vliegveld van Mykonos. Je wordt opgehaald en naar de haven van Mykonos gebracht. Met de boot vaar je vervolgens naar Syros. De boottocht van Mykonos naar Syros duurt ongeveer een uur.  Op Syros verblijf je een aantal nachten, daarna word je weer naar de haven gebracht en neem je de boot richting Ikaria. Hier zul je het tweede deel van je vakante doorbrengen. Tenslotte vaar je terug naar Mykonos voor het laatste deel van je vakantie.

Hoeveel nachten verblijf je op Syros, Ikaria en Mykonos repectievelijk?

 • Bij 7 nachten:   2 nachten Syros - 3 nachten Ikaria - 2 nachten Mykonos
 • Bij 9 nachten:   3 nachten Syros - 3 nachten Ikaria - 3 nachten Mykonos
 • Bij 12 nachten: 4 nachten Syros - 4 nachten Ikaria - 4 nachten Mykonos
 • Bij 15 nachten: 5 nachten Syros - 5 nachten Ikaria - 5 nachten Mykonos
 • Bij 21 nachten: 7 nachten Syros - 7 nachten Ikaria - 7 nachten Mykonos

Uiteraard is het mogelijk om met de dagen te schuiven wanneer je langer of korter bij het ene of andere eiland wilt verblijven. Dat kunnen wij achteraf ook voor je regelen.Eerst verblijf je op Syros

Syros. Syros wordt ook "de Lady of the Cyclades" en “de nimf van de Egeïsche Zee" genoemd. Aan het einde van de 19e eeuw beleefde het eiland een ongekende groei: de bouw van scheepswerven, handelsstations en fabrieken, maakte Syros een van de rijkste en meest bezochte eilanden van de Egeïsche Zee en Ermoupolis werd het centrum van het eiland. Ermoupolis is vernoemd naar de Griekse god Hermes. Het is de hoofdstad van het eiland en de administratieve hoofdstad van alle Cycladen. Dit is een van de mooiste Griekse steden (12.000 inwoners), met veel prachtige neoklassieke gebouwen en een bijzondere architecturale stijl beïnvloed door de 19eeuwse westerse normen.

Accommodaties Syros

 • Je verblijft op Syros bij 3* accommodaties zoals Ethrion of gelijkwaardig

 Daarna verblijf je op Ikaria

Ikaria: Ikaria wordt door de lokale bevolking ook wel Nikaria genoemd. Het is een langwerpig bergachtig eiland in het westen van de Egeïsche zee. De kustlengte is iets meer dan honderd kilometer. Ikaria is wereldbekend vanwege een onderzoek van wetenschappers, dat aangetoond heeft dat mensen hier langer dan gemiddeld leven. Ikaria hoort tot de ‘Blue Zones’. Dat zijn vijf gebieden op de wereld, waar mensen langer leven dan elders. De inwoners van het eiland hebben tweeënhalve keer meer kans om gemiddeld 10 jaar ouder te worden, dan de overige Europeanen. Dit heeft te maken met hun leef-en eetgewoonten. Men beweegt (loopt) op Ikaria erg veel, in plaats van met een auto te rijden en men gebruikt hoofdzakelijk lokale gewassen (zoals groenten, fruit, bonen en kruiden) en producten zoals olijfolie en geitenmelk. Het wordt ook wel het Mediterraanse dieet genoemd. Ook wordt er tussen de middag even de tijd genomen om rustig te eten en een dutje te doen.

Accommodaties Ikaria

 • Je verblijft op Ikaria bij 3* accommodaties zoals Cavos Bay, Erofili of gelijkwaardig


Tenslotte verblijf je op Mykonos

Mykonos:  Dit eiland staat bekend om haar gezellige hoofdstad "Mykonos" en de mooie stranden. Mykonos Stad, ook wel "Chora" of "klein Venetië" genoemd, is een bruisend pittoresk stadje met witte huizen en kerken, smalle, gezellige steegjes vol met winkeltjes. Aan een laag heuveltje aan het water liggen de wereldbekende windmolens van Mykonos. Er zijn hier tientallen gezellige restaurants, taverna's cafe's en barretjes te vinden. Op Mykonos zijn er allerlei bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Zo kun alleen in Mykonos stad al veel bekijken: De 5 windmolens aan de kust, de Paraportiani-kerk aan de rand van de oude haven, Aleykandra, de kleurrijke huisjes met de houten balkons aan het water, het archeologische museum, het volkenkundige museum, het zeevaartmuseum, de smalle pittoreske winkelstraatjes, de tientallen gezellige taverna’s en restaurants en hippe bars en cafés en de oude haven van Mykonos waar behalve vissersboten ook jachten en zeilboten aanmeren. In Ano Mera, de belangrijkste dorp buiten Mykonos-stad, bevindt zich het klooster van Panagia Tourliani. De prachtige zandstranden van Psarou, Ornos, Platis Gialos, Paranga, Paradise, Super Paradise zijn ook een aanrader om te bezoeken.

Accommodaties Mykonos

Vanaf het vliegveld van Mykonos vlieg je weer terug. Je wordt bij je accommodatie opgehaald en naar het vliegveld gebracht.

BIJZONDERHEDEN

 • Wanneer je deze reis online boekt, dan verblijf je op drie verschillende eilanden. Uiteraard kun je ervoor kiezen om een eigen verdeling te maken en meerdere dagen op het ene en minder dagen op het andere eiland te verblijven. Als je dit ons binnen 24 uur na de boeking via de e-mail of 0343-594447 doorgeeft, dan passen we de reis kosteloos voor je aan.
 • Je vliegt rechtstreeks naar Mykonos en je vaart dan dezelfde dag direct naar Syros.  Rechtstreekse vluchten naar/van Mykonos bieden we uit Amsterdam.
 • Afhankelijk van de vluchttijden is het mogelijk dat het schema van de reis aangepast wordt.
 • Wil je meer informatie? Bel 0343-594447 of mail naar reizen@grieksegids.nl

PLUSPUNTEN

 • Tijdens 1 vakantie bezoek je 3 totaal verschillende Griekse eilanden
 • Ontdek de verschillende gezichten van Griekenland
 • Geniet van het bruisende Mykonos
 • Geniet van het authentieke Ikaria.
 • Geniet van het aristocratische Syros
 • Je verblijft  in nette driesterren hotels.

KAART - Eilandhoppen Syros Mykonos Ikaria

Waar ligt Eilandhoppen Syros Mykonos Ikaria ?

Offerteaanvraag

Beste klant, via dit formulier kun je een offerte aanvragen. Momenteel is het echter zo druk dat wij helaas niet alle aangevraagde offertes meer kunnen maken. We geven voorrang aan onze eigen bestaande klanten en aan de klanten die ook de namen en de geboortedata van de passagiers (zoals ze in het paspport staan) aan ons doorgeven. Offerte aanvragen zonder namen nemen we helaas momenteel niet in behandeling.

Ook is het mogelijk om via de website rechtstreeks online je vakantie te boeken. Deze boekingen nemen wij direct in behandeling en kunnen wij ook na het boeken nog voor je aanpassen. (Upgraden, downgraden of hotel wijziging etc.)

Zijn de door jou ingevulde gegevens juist? Probeer zo uitgebreid mogelijk je wensen te omschrijven. Klik dan op OFFERTE AANVRAGEN.