Vakantie Sifnos

Sifnos vakanties

Sifnos: traditionele witgekalkte dorpshuizen, ontelbare kerken, pittoreske duiventillen, windmolens en stranden met kristalheldere zeewater vormen het beeld van dit leuke eiland. Sifnos ligt tussen Serifos en Milos. Het eiland heeft een oppervlakte van 74 vierkante km met een kustlijn van 71 km lang. Al in de oudheid, was dit eiland welvarend dankzij de goud- en zilvermijnen en steengroeves van «Sifnios lithos" (een lokale steen). Het eiland heeft een lange traditie in aardewerk en er zijn vandaag de dag veel keramiek- en aardewerkworkshops. Het hoogste punt van het eiland is de berg Profitis Ilias (678 meter). Op het eiland zijn olijfgaarden, wijngaarden, citroen- en sinaasappelbomen. Sifnos is een eiland met een tiental leuke dorpen. De hoofdstad van het eiland is Apollonia, dat op drie heuvels is gebouwd. Apollonia is een traditioneel stadje met trappenhuisjes, smalle steegjes en kerkjes met blauwe koepels.

Ben je op zoek naar een vakantie naar Sifnos? Op deze pagina staat een overzicht van pakketeriezen die Griekse Gids Reizen je kan aanbieden. Klik op een van onderstaande bestemmingen of vakanties naar Sifnos.


Bekijk accommodaties Sifnos

Reizen / Bestemmingen:  Apollonia - Artemonas - Chrisopigi - Eilandhoppen - Kamares - Plakoto - Platys Gialos - Poulati -


Overzicht vakanties