Patmos - Eilandhoppen met Patmos


Biedt spirituele diepgang met het historische Johannesklooster, serene stranden, spirituele retraites, charmante dorpjes, en een vredige sfeer, aantrekkelijk voor bezinning en ontspanning.


Patmos staat bekend als het "eiland van de Openbaring" of het "Jeruzalem van de Egeïsche Zee": Johannes de Theoloog, een van de apostelen van Christus, was verbannen naar dit eiland door de Romeinse keizer Domitianus in het jaar 95 na Christus en schreef in een grot op dit eiland het "Boek der Openbaring", het laatste boek van het Nieuwe Testament. De "Grot van de Apocalyps", zoals deze vandaag bekend is, is een van de meest historische en indrukwekkende locaties in Griekenland. Het is een rotsachtig, vulkanisch eiland en een prachtige vakantiebestemming. De hoogste top van het eiland is maar 270 meter hoog. Het eiland heeft een grillige, steile kustlijn, met meerdere diepe baaien. Patmos bestaat uit drie delen die met elkaar verbonden zijn via smalle landstroken. Het middelste deel is het drukst bewoond, hier bevinden zich Skala, het havenstadje van Patmos, en Chora, de hoofdstad. Chora is een mooie middeleeuwse stad, met witte huisjes en smalle straatjes, steegjes en pleintjes. Het is tegen de hellingen van de berg gebouwd, met op de top het indrukwekkende kasteel. In het zuiden is Grikos het belangrijkste dorp, van oorsprong is het een vissershaventje en het ligt in een grote baai met een goed strand en veel tavernes en hotels.


Bestemmingen Patmos: Eilandhoppen - Epismia Grikou - Grikos - Kampos - Skala - .

Populairste vakanties - Patmos

Eilandhoppen Kos Patmos Samos
Populaire reis!
Eilandhoppen Leros Patmos Kos
Populaire reis!
Eilandhoppen Patmos Leros Kalymnos
Populaire reis!

Overzicht vakanties

ZOEKEN

Persoonlijk contact?

Wij helpen je graag persoonlijk en kunnen je alles vertellen over al deze reizen. Bel ons gerust, of laat een berichtje achter, dan bellen wij je zo spoedig mogelijk terug!

Bel naar (+31) 0343-218014 of E-mail naar info@grieksegidsreizen.nl

TELEFONISCH BEREIKBAAR op 0343-218014

ANVR Griekse GidsSGR Griekse GidsCalamiteitenfonds Griekse GidsSGRZ Griekse Gids


Adres:
De Langkamp 12C,
3961 MS Wijk bij Duurstede

Openingstijden kantoor:
Alleen op afspraak
Telefonisch bereikbaar elke werkdag van 10.00 uur tot 16.30 uur.
Tel. 0343-218014
E-mail: info@grieksegidsreizen.nl