Aegina - Eilandhoppen met Aegina


Beroemd om zijn tempel van Aphaia, levendige havenstad, pistachenoten, zandstranden en nabijheid van Athene, ideaal voor dagtochten en kennismaking met de Griekse cultuur en geschiedenis.


Het eiland Aegina is een populaire toeristische bestemming, omdat het het dichtstbijzijnde eiland is van Athene (slechts 16,5 zeemijlen van de haven van Piraeus). Volgens de mythe heeft het eiland zijn naam te danken aan een nimf, de dochter van de riviergod Asopos. Zeus werd verliefd op haar en nam haar mee naar dit eiland. Van 1827 tot 1829 was Aegina-stad de tijdelijke hoofdstad van de nieuw opgerichte Griekse staat. Het was in die periode dat Gouverneur Ioannis Kapodistrias hier indrukwekkende neoklassieke herenhuizen bezat, die waren gebouwd om zijn hoofdkwartier te huisvesten. Dit zijn tegenwoordig belangrijke toeristische attracties. Hoewel het eiland klein is, beschikt het over een groot aantal bezienswaardigheden en natuurlijke schoonheden, met als hoogtepunt de beroemde Aphea-tempel. De plek waar Aphea tempel staat vormt een gelijkzijdige driehoek met het Parthenon in Athene en de Tempel van Poseidon in Sounion, de zogenaamde "heilige driehoek" van de oudheid. Aegina-stad, de hoofdstad van het eiland, valt op door zijn goed bewaarde gebouwen. Aan de rand van het dorp bevinden zich charmante dorpjes met een kenmerkend traditioneel karakter, zoals Kypseli, Agii en Vagia, evenals toeristische dorpen zoals Agia Marina, Perdika en Souvala. Aegina wordt omringd door vele kleinere eilanden (Moni, Metopi, Diaportia, Lagouses, Kyra, Dorousa, Spalathonisi, Anonyma) die per boot vanuit de haven van Aegina te bereiken zijn.


Bestemmingen Aegina: Aegina stad - Aiginitissa - Eilandhoppen - Souvala - .

Populairste vakanties - Aegina

ZOEKEN

Persoonlijk contact?

Wij helpen je graag persoonlijk en kunnen je alles vertellen over al deze reizen. Bel ons gerust, of laat een berichtje achter, dan bellen wij je zo spoedig mogelijk terug!

Bel naar (+31) 0343-218014 of E-mail naar info@grieksegidsreizen.nl

TELEFONISCH BEREIKBAAR op 0343-218014

ANVR Griekse GidsSGR Griekse GidsCalamiteitenfonds Griekse GidsSGRZ Griekse Gids


Adres:
De Langkamp 12C,
3961 MS Wijk bij Duurstede

Openingstijden kantoor:
Alleen op afspraak
Telefonisch bereikbaar elke werkdag van 10.00 uur tot 16.30 uur.
Tel. 0343-218014
E-mail: info@grieksegidsreizen.nl