Tel: 0343-594447
  • E-mail: reizen@grieksegids.nl

Fly & Drive Kreta - In de voetsporen van koning Minos

+ +

Kreta | Heraklion Kreta | Fly&Drive
Fly & Drive Kreta - In de voetsporen van koning Minos

Fly & Drive Kreta - In de voetsporen van koning Minos - Heraklion Kreta - Fly&Drive

Fly & Drive "In de voetsporen van Koning Minos" is niet zomaar een Fly & Drive. Tijdens deze reis zul je de fascinerende Minoische beschaving ontdekken, de wereld van Koning Minos en de mythen rond de Minotaurus. Je zult op 3 locaties verblijven om vanaf hier de belangrijkste opgravingen, leuke bezienswaardigheden en de leukste toeristische attracties te kunnen bezoeken.

Prijs voor compleet pakket inclusief vlucht

 

zo ma di wo do vr za
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
8 dagen
22
8 dagen
23
8 dagen
24
8 dagen
25
8 dagen
26
8 dagen
Beste prijs
8 dagen
28
9 dagen
29
10 dagen
30
9 dagen
01
02
zo ma di wo do vr za
26
27
28
29
30
01
8 dagen
02
8 dagen
03
8 dagen
04
8 dagen
05
06
8 dagen
07
08
8 dagen
09
8 dagen
10
8 dagen
11
8 dagen
12
13
8 dagen
14
15
8 dagen
16
8 dagen
17
9 dagen
18
8 dagen
19
20
8 dagen
21
22
8 dagen
23
8 dagen
24
8 dagen
25
10 dagen
26
Beste prijs
8 dagen
28
29
30
8 dagen
31
11 dagen
01
02
03
04
05
06

ALBUM Fly & Drive Kreta - In de voetsporen van koning Minos

Fly & Drive Kreta - In de voetsporen van koning Minos Fly & Drive Kreta - In de voetsporen van koning Minos Fly & Drive Kreta - In de voetsporen van koning Minos Fly & Drive Kreta - In de voetsporen van koning Minos Fly & Drive Kreta - In de voetsporen van koning Minos Fly & Drive Kreta - In de voetsporen van koning Minos Fly & Drive Kreta - In de voetsporen van koning Minos Fly & Drive Kreta - In de voetsporen van koning Minos Fly & Drive Kreta - In de voetsporen van koning Minos Fly & Drive Kreta - In de voetsporen van koning Minos Fly & Drive Kreta - In de voetsporen van koning Minos Fly & Drive Kreta - In de voetsporen van koning Minos

OVERZICHT

Je reis zal in Heraklion beginnen waar je zult landen. Op de luchthaven zal een auto voor je klaar staan. Na ontvangst van de huurauto kun je meteen naar je eerste verblijfplaats rijden.
Je zult in drie verschillende accommodaties verblijven op drie verschillende locaties. Deze reis is vanaf 10 dagen ideaal omdat je dan de tijd hebt om iedere regio te leren kennen. Je hebt verder de keuze om tussen hotels, appartementen en studio's te kiezen.

Locatie 1: Bij de vlakte van Messara in Matala
Op de Messará-vlakte bevindt zich het beroemde paleis van Phaistos. Je zult in Matala bij hotel Calypso of hotel Zafiria verblijven. Matala was in de oudheid een havenstadje dat bij het paleis van Phaistos hoorde. Matala is tegenwoordig een gezellige badplaats centraal in het zuiden van Kreta, 65 kilometer van de luchthaven van Heraklion. Het is wereldberoemd door de unieke ligging tussen de krijtrotsen, waarbij talrijke gaten deze plaats een karakteristiek gezicht geven. In de jaren zestig was Matala het domein van de hippies, toen de hippies hier nog kwamen, verbleven ze in deze grotten. Vanaf Matala kun je leuke uitstapjes maken zoals, naar het rustige zandstrand van Komos en het zandstrand van Kalamaki of naar het meer van Zaros, waar je een wandeling door de kloof kunt maken. Bezoek de archeologische, Minoische opgravingen van Phaistos en combineer dit met een bezoek aan het dorp Kamilari en het strand van Kalamaki. Bezoek het dorpje Vori waar een gezellig dorpspleintje is en een zeer leuk Volkenkundig museum. Breng daarna een een bezoek aan Gortys (Gortyna), een archeologische plaats uit de Romeinse periode. Hou je van authentieke Griekse markten, op vrijdagochtend is er een markt in Timbaki en op zaterdagochtend in Mires. Wil je wat afgelegen mooie stranden bezoeken, via prachtige bergwegen kun je de stranden van Lendas en Kali Limenes bezoeken. En als je kloosters leuk vindt, bezoek dan het prachtige klooster van Odigitria en het klooster van Kaliviani

Locatie 2: In het oosten van Kreta in de regio Sita.
In de regio Sitia (Lassithi) bevindt zich het beroemde paleis van Zakros. Je zult hier bij appartementen Porto Kaza verblijven in Sitia. Sitia is een charmante badplaats in Oost-Kreta. Een levendig stadje met veel leuke restaurantjes, cafes, bars en prachtige stranden. Sitia is ook een ideale bestemming om excursies te maken naar Oost-en Zuid-Kreta, naar de betoverende landschappen en de verbazingwekkende stranden. Bezoek het Kazarma-fort, het Archeologisch Museum van Sitia, het Folklore-museum van Sitia, de oude stad Itanos en het klooster van Toplou-klooster. Breng een bezoek aan het palmenstrand van Vai,  een van de beroemdste stranden van Kreta en heel Griekenland. De zandige kust en de blauwgroene wateren tegen de palmbomen vormen een exotisch landschap. Het strand is georganiseerd en heeft douche, kantine- en watersportinfrastructuur. Vanaf Sitia kun je ook naar Zakros rijden naar de opgravingen van het Minoische paleis van Zakros. Het werd gebouwd rond 1600 voor Christus en bestond uit 180 huizen. Het paleis van Zakros is kleiner dan de andere Minoischepaleizen, maar heeft een vergelijkbarevorm met de paleizen van Knossos en Phaistos. Het heeft een centrale geplaveide binnenplaats waar rond de overige gebouwen liggen.

Locatie 3: In een van de bekende vakantiebestemmingen nabij Heraklion-stad en Malia.
In deze regio bevindt zich het wereldbekende Knossos en het paleis van Malia. Je zult in het gezellige Koutouloufari verblijven bij Asterias village. Koutouloufari is een prachtig en zeer geliefd dorp op 2 kilometer van Chersonissos. Het ligt op de hellingen van een heuvel waardoor het een soort balkon van Chersonissos is. In het dorp zijn leuke winkeltjes, tavernes en cafés.
Omdat Koutoulufari zeer centraal ligt, kan het als uitvalbasis dienen om de hele regio te ontdekken. Bekende badplaatsen bij Koutouloufari zijn behalve Chersonissos de eveneneens zeer bekende Malia en Stalis. Naast Koutouloufari liggen meer leuke traditionele dorpen Piskopiano en Oud-Chersonissos. Een aan te raden uitstapje is het mooie Lassithi plateau met de oude windmolens en de beroemde grot. Naar het Lassithi-plateau kun je via het traditionele dorp Mochos of via de westelijke route langs de imposante dam van Aposelemis waar ook enkele pittoreske dorpen liggen zoals Krasi en Kera. Je kan een dag gaan winkelen in Heraklion-stad en vanaf daar een bezoek brengen aan het Archeologisch museum van Heraklion en vervolgens het Minoische paleis van Knossos bezoeken.  Een erg leuk en gezellig stadje om te bezoeken is Agios Nikolaos, vanaf daar kun je naar het mooie Elounda en naar het beroemde ex-melaatseneiland Spinalonga. Een leuke kustplaats bij Elounda is Plaka.

KAART - Fly & Drive Kreta - In de voetsporen van koning Minos

Waar ligt Fly & Drive Kreta - In de voetsporen van koning Minos?

Planning

van-tot

Kamers

Koffers [20kg]

Verzorging

Volwassenen

Kind onder 12

Baby onder 2

 Heenreis

93 83

 Terugreis

303

 Hotel

Zo te zien is uw selectie niet mogelijk, doordat er geen kamers beschikbaar zijn in de gekozen periode. Bel ons op (+31) 0343-594447 of mail naar reizen@grieksegids.nl. We helpen u graag verder.

 Vervoer

taxi: 999
auto: 157.5
transfer1: 999
transfer2: 0
boot: 0