Leros - Eilandhoppen met Leros


Leros, een Grieks eiland in de Egeïsche Zee, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, inclusief een significante rol in de Tweede Wereldoorlog. Met zijn pittoreske dorpjes, kristalheldere wateren en ontspannen sfeer, biedt Leros een unieke combinatie van natuurlijke schoonheid, historische bezienswaardigheden en gastvrije cultuur, ideaal voor ontdekkingsreizigers en rustzoekers.


Het eiland Leros is een ideale plek voor een rustige vakantie. De huizen, gebouwd in de Italiaanse architecturale stijl, springen in het oog. Maak een keuze uit de stranden met kristalhelder water en bezoek het torenhoge kasteel van Panagia op de Apityki-heuvel. Baaitjes, heuvels, pijnbomen en olijfgaarden en lage vlaktes met zoetwaterstromen maken het plaatje compleet. Er zijn door de eeuwen heen veel vreemde overheersers op Leros geweest. In 1912 kwam het eiland onder Italiaanse overheersing. De Italianen maakten volledig gebruik van de strategische positie van het eiland en de natuurlijke haven. Leros werd in 1948 met Griekenland verenigd. Tijdens de burgeroorlogen in de jaren van dictatuur (1967-1974) was Leros een plaats van ballingschap. Er gaan vanaf Leros veerboten naar Piraeus, naar de eilanden in Egeïsche Zee en naar een aantal andere Dodecanese eilanden. Zo is Leros een ideaal eiland als onderdeel van een eilandhopvakantie. Er zijn ook binnenlandse vluchten naar Leros vanaf de luchthaven van Athene.


Bestemmingen Leros: Alinda - Eilandhoppen - Panteli - .

Populairste vakanties - Leros

Eilandhoppen Kos Kalymnos Leros
Populaire reis!
Eilandhoppen Leros Patmos Kos
Populaire reis!
Eilandhoppen Patmos Leros Kalymnos
Populaire reis!
ZOEKEN

Persoonlijk contact?

Wij helpen je graag persoonlijk en kunnen je alles vertellen over al deze reizen. Bel ons gerust, of laat een berichtje achter, dan bellen wij je zo spoedig mogelijk terug!

Bel naar (+31) 0343-218014 of E-mail naar info@grieksegidsreizen.nl

TELEFONISCH BEREIKBAAR op 0343-218014

ANVR Griekse GidsSGR Griekse GidsCalamiteitenfonds Griekse GidsSGRZ Griekse Gids


Adres:
De Langkamp 12C,
3961 MS Wijk bij Duurstede

Openingstijden kantoor:
Alleen op afspraak
Telefonisch bereikbaar elke werkdag van 10.00 uur tot 16.30 uur.
Tel. 0343-218014
E-mail: info@grieksegidsreizen.nl