bellen   Persoonlijk contact: (+31) 0343-218014

Rondreis Schatten van Noord-Griekenland

+ +

Thessalie | Rondreis | Groepsreis
Rondreis Schatten van Noord-Griekenland

Rondreis Schatten van Noord-Griekenland - Rondreis - Groepsreis

8-daagse rondreis Deze reis is boekbaar van zaterdag tot zaterdag of zondag tot zondag. Bij deze indrukwekkende rondreis (met tourringcar en gids) ontdek je de geweldige rijkdom van Noord Griekenland. Je bezoekt o.a. de Meteora kloosters, de prachtige stad Thessaloniki en maakt een cruise langs de heilige berg Athos. Ook staat de archeologische plaats Pella, de hoofdstad van het oude koninkrijk Macedonië en geboorteplaats van Alexander de Grote op het programma. Tenslotte ga je naar Dion, de oude religieuze stad van het Macedonische koninkrijk, aan de voet van de Olympusberg. Een reis om nooit meer te vergeten.

ALBUM Rondreis Schatten van Noord-Griekenland

OVERZICHT

ZONDAG : Aankomst
Aankomst op de luchthaven van Thessaloniki. Je wordt bij de luchthaven opgehaald en naar je hotel in Thessaloniki gebracht, waar je zult overnachten. Na het inchecken heb je vrije tijd om de omgeving en de mooie stad te verkennen.

MAANDAG: Thessaloniki city tour
Na het ontbijt zal de gids je rondleiden door het prachtige Thessaloniki, een stad met 2300 jaar geschiedenis. Een stad die letterlijk een openluchtmuseum is. De hoogtepunten van de bezienswaardigheden zijn o.a. de Witte Toren, symbool van de stad, het archeologisch museum, de schilderachtige oude stad, de Byzantijnse kerk van St. Demetrius, de Boog van Galerius, de Rotunda-kerk en het levendige stadscentrum. Na het einde van de rondleiding, kun je in de stad blijven om te winkelen of een wandeling langs de kust maken. Je overnacht weer in het hotel in Thessaloniki.

DINSDAG: Traditioneel Chalkidiki en Berg Athos Cruise
Na het ontbijt word je naar het charmante dorp Ouranoupolis in Chalkidiki gebracht. Onderweg passeer je de meren Volvi en Koroneia en maak je een stop om het fort van het oude Stagira, de geboorteplaats van de beroemde filosoof Aristoteles te bewonderen. Daarna word je naar de haven van Ouranoupolis gebracht voor de cruise langs de berg Athos, waarbij je de berg kunt bewonderen van een afstand (op de boot) de mysterieuze en wonderbaarlijke plaats die al eeuwenlang het centrum is van Orthodoxie. Je zult daar aanvullende informatie krijgen over de geschiedenis van de berg Athos en zijn kloosters. Het gebied is veranderd in een plaats van historisch en cultureel belang en heeft een landschap van grote natuurlijke schoonheid. Na de cruise heb je vrije tijd voor lunch of een wandeling in het dorp van Ouranoupolis. Op de terugweg kom je langs Arnea, een van de meest pittoreske dorpjes van Noord-Chalkidiki. Aan het einde van de dag kom je weer aan bij het hotel in Thessaloniki voor een overnachting.

WOENSDAG: Mythes en geschiedenis Dion - Mount Olympus
Na het ontbijt vertrek je naar Dion, de oude religieuze stad van het Macedonische koninkrijk, een heilige plaats gewijd aan de cultus van Zeus, aan de voet van de Olympusberg, mythisch zetel van de twaalf goden. Je bezoekt ook het museum. Vervolgens word je naar het kleine dorpje Litochoro gebracht, hier heb je vrije tijd voor lunch of een wandeling tot aan de voet van de berg. Tot slot   keer je terug naar Thessaloniki voor een laatste overnachting in het hotel.

DONDERDAG: Bezoek aan de Meteora-kloosters
Na het ontbijt word je met een bus opgehaald en naar het dorp Kalambaka gebracht. Dit dorp ligt aan de voet van de Meteora-bergen. Kalambaka heeft een lange traditie in de productie van met de hand gemaakte, hout gesneden objecten, maar ook in het maken van religieuze iconen die zijn geschilderd door lokale kunstenaars. Je bezoekt 2 van de indrukwekkende Byzantijnse kloosters op de top van de indrukwekkende rotsen van Meteora. Daarnaast heb je genoeg vrije tijd voor lunch en om bijvoorbeeld te winkelen. Aan het einde van de dag word je terug gebracht naar Thessaloniki en overnacht je weer in het hotel.

VRIJDAG: Schatten van Pella en Vergina
Na het ontbijt vertrek je naar een de archeologische plaats Pella, de hoofdstad van het oude koninkrijk Macedonië en geboorteplaats van Alexander de Grote. Je krijgt een rondleiding op de archeologische plaats en het museum. Vervolgens ga je naar de archeologische plaats Vergina, tegenwoordig een van de belangrijkste archeologische locaties van Griekenland vanwege het koninklijke graf van koning Philipp II, de vader van Alexander de Grote. Hierna word je weer terug gebracht naar het hotel in Thessaloniki.

ZATERDAG: Amphipoli - Filippi - Kavala
Een ingewikkelde reis die je de kans geeft om in apostel Paulus' voetsporen te treden, die je de oude stad Filippi en de moderne stad Kavala zal laten zien. Maar eerst zullen we Amfipoli bezoeken en de beroemde leeuw van Amfipolis zien! Daarna vertrekken we naar de oude stad Filippi, een nederzetting gesticht door de vader van Alexander de Grote, waar we de basiliek, het theater, het Romeinse forum, de cel waar de apostel Paulus gevangen zat, bezoeken, maar ook de Octagon-kerk - de eerste christelijke kerk van Europa. Later komen we aan in Kavala, het het mooie stadje, waar we een paar vrije uren hebben om te winkelen, een wandeling te maken of een bezoek te brengen aan het oude fort, het aquaduct of om het huis van Muhammad Ali te zien. Hierna word je weer terug gebracht naar het hotel in Thessaloniki.

ZONDAG: Vertrek (afhankelijk van de dag van aankomst)
Transfer naar de luchthaven volgens de vertrek vlucht.

BIJZONDERHEDEN

Deze reis kan met verlengen met verblijf in Thessaloniki, Chalkidiki of andere bestemmingen.

PLUSPUNTEN

  • Ontdek de culturele rijkdom van Noord Griekenland
  • Geheel verzorgde reis.
  • Per bus word je overal naaroe gebracht.
  • Je krijgt rondleidingen en informatie.
  • Inbegrepen entreetickets
  • Je wordt met de bus vanaf Thessaloniki naar alle bezienswaardigheden gebracht.

Offerteaanvraag!!!

Beste klant, via dit formulier kun je een offerte aanvragen. Momenteel is het echter zo druk dat wij helaas niet alle aangevraagde offertes meer kunnen maken. We geven voorrang aan onze eigen bestaande klanten en aan de klanten die ook de namen en de geboortedata van de passagiers (zoals ze in het paspport staan) aan ons doorgeven. Offerte aanvragen zonder namen nemen we helaas momenteel niet in behandeling.

Ook is het mogelijk om via de website rechtstreeks online je vakantie te boeken. Deze boekingen nemen wij direct in behandeling en kunnen wij ook na het boeken nog voor je aanpassen. (Upgraden, downgraden of hotel wijziging etc.)

Zijn de door jou ingevulde gegevens juist? Probeer zo uitgebreid mogelijk je wensen te omschrijven. Klik dan op OFFERTE AANVRAGEN.