Tel: 0343-594447
    E-mail: reizen@grieksegids.nl

Rondreis: Schatten van Noord-Griekenland

Rondreis: Schatten van Noord-Griekenland

Rondreis: Schatten van Noord-Griekenland - Meteora - Trikala

8-daagse rondreis. Bij deze indrukwekkende rondreis (met tourringcar en gids) ontdek je de geweldige rijkdom van Noord Griekenland. Je bezoekt o.a. de Meteora kloosters, de prachtige stad Thessaloniki en maakt een cruise langs de heilige berg Athos. Ook staat de archeologische plaats Pella, de hoofdstad van het oude koninkrijk Macedonië en geboorteplaats van Alexander de Grote op het programma. Tenslotte ga je naar Dion, de oude religieuze stad van het Macedonische koninkrijk, aan de voet van de Olympusberg. Een reis om nooit meer te vergeten.

ALBUM Rondreis: Schatten van Noord-Griekenland

OVERZICHT

ZATERDAG of ZONDAG : Aankomst
Aankomst op de luchthaven van Thessaloniki. Je wordt bij de luchthaven opgehaald en naar je hotel in Thessaloniki gebracht, waar je zult overnachten. Na het inchecken heb je vrije tijd om de omgeving en de mooie stad te verkennen.

MAANDAG: Meteora
Na het ontbijt word je met een bus opgehaald en naar het dorp Kalambaka gebracht. Dit dorp ligt aan de voet van de Meteora-bergen. Kalambaka heeft een lange traditie in de productie van met de hand gemaakte, hout gesneden objecten, maar ook in het maken van religieuze iconen die zijn geschilderd door lokale kunstenaars. Je bezoekt 2 van de indrukwekkende Byzantijnse kloosters op de top van de indrukwekkende rotsen van Meteora. Daarnaast heb je genoeg vrije tijd voor lunch en om bijvoorbeeld te winkelen. Aan het einde van de dag word je terug gebracht naar Thessaloniki en overnacht je weer in het hotel.

DINSDAG: Thessaloniki City Tour
Na het ontbijt zal de gids je rondleiden door het prachtige Thessaloniki, een stad met 2300 jaar geschiedenis. Een stad die letterlijk een openluchtmuseum is. De hoogtepunten van de bezienswaardigheden zijn o.a. de Witte Toren, symbool van de stad, het archeologisch museum, de schilderachtige oude stad, de Byzantijnse kerk van St. Demetrius, de Boog van Galerius, de Rotunda-kerk en het levendige stadscentrum. Na het einde van de rondleiding, kun je in de stad blijven om te winkelen of een wandeling langs de kust maken. Je overnacht weer in het hotel in Thessaloniki.

WOENSDAG: Berg Athos Cruise
Na het ontbijt word je naar het charmante dorp Ouranoupolis in Chalkidiki gebracht. Onderweg passeer je de meren Volvi en Koroneia en maak je een stop om het fort van het oude Stagira, de geboorteplaats van de beroemde filosoof Aristoteles te bewonderen. Daarna word je naar de haven van Ouranoupolis gebracht voor de cruise langs de berg Athos, waarbij je de berg kunt bewonderen van een afstand (op de boot) de mysterieuze en wonderbaarlijke plaats die al eeuwenlang het centrum is van Orthodoxie. Je zult daar aanvullende informatie krijgen over de geschiedenis van de berg Athos en zijn kloosters. Het gebied is veranderd in een plaats van historisch en cultureel belang en heeft een landschap van grote natuurlijke schoonheid. Na de cruise heb je vrije tijd voor lunch of een wandeling in het dorp van Ouranoupolis. Op de terugweg kom je langs Arnea, een van de meest pittoreske dorpjes van Noord-Chalkidiki. Aan het einde van de dag kom je weer aan bij het hotel in Thessaloniki voor een overnachting.

DONDERDAG: Pella - Vergina
Na het ontbijt vertrek je naar een de archeologische plaats Pella, de hoofdstad van het oude koninkrijk Macedonië en geboorteplaats van Alexander de Grote. Je krijgt een rondleiding op de archeologische plaats en het museum. Vervolgens ga je naar de archeologische plaats Vergina, tegenwoordig een van de belangrijkste archeologische locaties van Griekenland vanwege het koninklijke graf van koning Philipp II, de vader van Alexander de Grote. Hierna word je weer terug gebracht naar het hotel in Thessaloniki.

VRIJDAG: Dion - Mount Olympus
Na het ontbijt vertrek je naar Dion, de oude religieuze stad van het Macedonische koninkrijk, een heilige plaats gewijd aan de cultus van Zeus, aan de voet van de Olympusberg, mythisch zetel van de twaalf goden. Je bezoekt ook het museum. Vervolgens word je naar het kleine dorpje Litochoro gebracht, hier heb je vrije tijd voor lunch of een wandeling tot aan de voet van de berg. Tot slot   keer je terug naar Thessaloniki voor een laatste overnachting in het hotel.

ZATERDAG of ZONDAG: Vertrek (afhankelijk van de dag van aankomst)
Transfer naar de luchthaven volgens de vertrek vlucht.

BIJZONDERHEDEN

Onderstaande prijzen zijn exclusief de vlucht (verblijf op basis van logies en ontbijt)

Periode Hotel 1 p. 2 p. 3 p.
 1 april 2019 - 28 oktober 2019 Vergina Thessaloniki 3* (7 nachten op basis van logies en ontbijt) €785 €585 €535
 1 april 2019 - 28 oktober 2019 Capsis Thessaloniki 4* (7 nachten op basis van logies en ontbijt) €910 €650 €580
 1 april 2019 - 28 oktober 2019 Holiday Inn Thessaloniki 5* (7 nachten op basis van logies en ontbijt) €1090 €765 €660
 1 april 2019 - 28 oktober 2019 Mediterranean Palace Thessaloniki (7 nachten op basis van logies en ontbijt) €1300 €875 €730


Onderstaande prijzen zijn exclusief de vlucht (verblijf op basis van half pension)

Periode Hotel 1 p. 2 p. 3 p.
 1 april 2019 - 28 oktober 2019 Capsis Thessaloniki 4* (7 nachten op basis van half pension) €970 €710 €640
 1 april 2019 - 28 oktober 2019 Holiday Inn Thessaloniki 5* (7 nachten op basis van half pension) €1202 €877 €772
 1 april 2019 - 28 oktober 2019 Mediterranean Palace Thessaloniki (7 nachten op basis van half pension) €1412 €987 €842

PLUSPUNTEN

  • Ontdek de culturele rijkdom van Noord Griekenland
  • Geheel verzorgde reis.
  • Per bus word je overal naaroe gebracht.
  • Je krijgt rondleidingen en informatie.
  • Inbegrepen entreetickets
  • Je wordt met de bus vanaf Thessaloniki naar alle bezienswaardigheden gebracht.

Planning

van-tot

Volwassenen

Kind onder 12

Verzorging

Kamers

Extra koffer [15kg]

 Heenreis

 Terugreis

 Hotel

 Vervoer

Offerteaanvraag