Tel: 0343-594447
    E-mail: reizen@grieksegids.nl

Fly & Drive Klassiek Griekenland

Fly & Drive Klassiek Griekenland

Fly & Drive Klassiek Griekenland - Delphi - Fokida

Een mooie reis naar het klassieke Griekenland. Je bezoekt tijdens deze reis Athene met o.a. de Akropolis, de opgravingen van Delphi in Fokida, Olympia, de plaats waaraan de moderne Olympische spelen hun oorsprong te danken hebben en Oud-Epidavros waar in de regio het theater van Epidavros is, het best bewaarde theater uit de Griekse Oudheid.

ALBUM Fly & Drive Klassiek Griekenland

OVERZICHT

Tijdens deze vakantie bezoek je vier verschillende regio's van Griekenland. Je ziet imposante bezienwswaardigheden die de wereldgeschiedenis beinvloed hebben. Je verblijft in 3* of 4* hotels op basis van logies en ontbijt. Deze reis is vanaf 9 dagen boekbaar. Wil je meer van deze streken zien dan raden wij je aan om van deze reis een 15-daagse reis te maken.

Hoe verloopt deze reis?

Dag 1 - Dag 2 Athene (Attica)
Je komt aan in Athene waar je een auto mee krijgt. Je verblijft de eerste twee dagen in Athene waar je o.a. de Akropolis, het Akropolis Museum en andere bezienswaardigheden kunt bezoeken.

Dag 3 - Dag 4 Delphi in departement Fokida (Sterea Ellada)
Na het ontbijt rijd je met je auto richting Delphi. Je kunt in Delphi zelf verblijven of in het gezellige Galaxidi dat 30 min van Delphi ligt. Het heiligdom van Delphi en het orakel van de God van het licht Apollo, werd door de klassieken als de "navel der aarde" beschouwd. Delfi was het grootste religieuze en geestelijke centrum van het oude Griekenland, met een roem en een autoriteit die uitstraalden over het hele Middellandse Zeegebied.

Dag 5 - Dag 6 Olympia in departement Elia (West-Peloponnesos)
Verblijf in Olympia of in de buurt van Olympia. Olympia ligt in het westen van Peloponnesos in de departement Elia. Het westen van de Peloponessos en vooral de regio tussen Patras en Olympia is bevoorrecht door de natuur. In Olympia werden om de vier jaar in de zomer de Olympische Spelen gehouden, waarvan sinds 776 voor Chr. de namen van de overwinnaars zijn opgetekend: dat jaar is het begin van de Griekse tijdrekening.

Dag 7 - Dag 8 - Dag 9 Epidavros in departement Argolis (Noord-Oost Peloponnesos)
Je verblijft in Archaia Epidavros om vanaf hier mooie uitstapjes te maken naar o.a. het theater van Epidavros, Mycene en Nafplion. Palia Epidavros of Archaia / Oud Epidaurus is de oude haven aan de zee, met een theater en een vroegchristelijke kerk. Het is een vissersdorp dat aan de Saronische Golf en de oostkust van de Peloponessos ligt. Het dorp wordt omgeven door sinaasappel- en olijfboomgaarden.

Dag 9 Terugreis
Terugreis vanaf Athene

KAART - Fly & Drive Klassiek Griekenland

Waar ligt Fly & Drive Klassiek Griekenland?

Planning

van-tot

Volwassenen

Kind onder 12

Verzorging

Kamers

Extra koffer [15kg]

 Heenreis

 Terugreis

 Hotel

 Vervoer

Offerteaanvraag