Tel: 0343-594447
 • E-mail: reizen@grieksegids.nl

Eilandhoppen Evia Skyros (incl. auto)

+ + +

Sporaden | Skyros | Eilandhoppen
Eilandhoppen Evia Skyros (incl. auto)

Eilandhoppen Evia Skyros (incl. auto) - Skyros - Eilandhoppen

Bij deze trip maak je kennis met de twee hele leuke, onbekende en ongerepte eilanden; Evia en Skyros. Het eiland Skyros bevindt zich op zo'n vijfendertig kilometer van Evia. Skyros het grootste eiland van de Sporadengroep en staat bekend om haar prachtige stranden en het unieke ras dwergpaarden dat hier leeft. Evia is het het op één na grootste eiland van Griekenland (na Kreta) en heeft zeer veel te bieden, zoals mooie traditionele dorpen en stranden, prachtige bergen en bossen, mooie wandel- en bergpaden en heel veel cultuur. Deze reis wordt geheel verzorgd door Griekse Gids Reizen en is inclusief vliegtickets, all risk verzekerde A categorie huurauto, boottickets en verblijf inclusief ontbijt.

Griekse Gids Reizen is aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Wij zijn voor onze klanten die in Griekenland zijn 24 uur per dag bereikbaar (Tel 0343-594447) en laten niets over aan het toeval.

ALBUM Eilandhoppen Evia Skyros (incl. auto)

OVERZICHT

Hoeveel dagen verblijf je op Evia, hoeveel dagen op Skyros?

 • Bij 7 nachten: 3 nachten Skyros + 4 nachten Evia
 • Bij 9 nachten: 4 nachten Skyros + 5 nachten Evia
 • Bij 12 nachten: 6 nachten Skyros + 6 nachten Evia
 • Bij 15 nachten: 7 nachten Skyros + 8 nachten Evia
 • Bij 21 nachten: 10 nachten Skyros + 11 nachten Evia

Uiteraard is het mogelijk om met de dagen te schuiven wanneer je langer of korter op de ene of andere locatie wilt verblijven.

Hoe verloopt deze reis?

Je komt met het vliegtuig aan in Athene. Je haalt de huurauto op en rijdt naar de haven op Evia, waar de boten naar het eiland Skyros vertrekken. Met de auto ga je de veerboot op en je vaart naar Skyros. Hier verblijf je het gekozen aantal dagen in het plaatsje Magazia. Vervolgens ga je weer terug met de boot naar Evia en je verblijft de rest van de vakantie op dit mooie eiland. Vanaf Marmari op Evia vertrek je aan het eind van de vakantie met de boot naar Rafina. (Haven bij Athene).

Eerst verblijf je op Skyros

Het eiland Skyros bevindt zich op zo’n vijfendertig kilometer van Evia. Skyros staat o.a. bekend om haar prachtige stranden, zoals die van Magazia en Molos. Skyros is het minst toeristische eiland van de Sporaden. Als gevolg hiervan zijn de tradities goed bewaard gebleven. Skyros-stad is fantastisch, de witte huisjes doen aan de Cycladen denken. De smalle straatjes zijn erg leuk, het is de moeite waard om hier te wandelen. Skyros is het eiland van de ambachten; houtsnijwerk, borduurwerk en keramiek. maar Skyros is ook het eiland van de wilde dwergpaardjes en van de tegenstelling tussen het groene, weelderig begroeide noordelijke deel en het ruige, rotsachtige zuidelijke deel.

Op Skyros verbljf je bij Ammos Hotel in Magazia of gelijkwaardig

Video Skyros
 


Vervolgens verblijf je op Evia

Hoewel Evia in het buitenland een relatief onbekend eiland is, is het het op één na grootste eiland van Griekenland, (na Kreta). Het is een langwerpig eiland dat vlak bij de oostkust van het Griekse vasteland ligt. De lengte van het eiland is ongeveer 180 kilometer.

Je verblijft in Marmari, een klein badplaatsje in het zuidwesten van Evia dat gedeeltelijk tegen een helling aan gebouwd is. Het ligt recht tegenover het haventje van Rafina (Attica) en dat is gemakkelijk als je op de terugweg met de ferry naar Rafina gaat. De overtocht duurt ongeveer 1 uur. Marmari is een gezellig plaatsje met een mooie boulevard, schitterende stranden, een haven, fantastische terrasjes, ouzeri’s, cafés en tavernes. Er zijn vele, prachtige wandelmogelijkheden in de omgeving en het is mogelijk om te snorkelen, duiken en (kite)surfen. Ook een wijnproeverij is hier aan te raden.

Het hotel waar je verblijft is het gastvrije Hotel Marmari Bay, dat een uitstekend uitzicht biedt over de baai van Marmari. Marmari is niet alleen een plek voor mensen die van de zon houden, maar ook een oase, ver weg van het lawaai van de stad. Hier kun je heerlijk zonnebaden, dineren op de veranda van de restaurants, een drankje drinken aan de bar bij het zwembad of gewoon genieten van de zonsondergang vanaf je balkon. Voor degenen die zowel rust als ontspanning zoeken, garandeert het hotel je een onvergetelijke vakantie. De omgeving van Marmari nodigt uit tot het maken van mooie wandelingen.
 


 

BIJZONDERHEDEN

 • Heb je nog vragen over deze eilandhop vakantie? Bel 0343-594447 of mail naar reizen@grieksegids.nl

PLUSPUNTEN

 • Mooi wandelen in de omgeving van Marmari op Evia
 • Weg van de drukte en geen massatoerisme
 • Je kunt met een bootje naar de zeegrotten van Skyros, aan de oostkant van het eiland
 • Cultuur: de opgravingen van Palamari bezichtigen

KAART - Eilandhoppen Evia Skyros (incl. auto)

Waar ligt Eilandhoppen Evia Skyros (incl. auto)?

Offerteaanvraag

Beste klant, via dit formulier kun je een offerte aanvragen. Momenteel is het echter zo druk dat wij helaas niet alle aangevraagde offertes meer kunnen maken. We geven voorrang aan onze eigen bestaande klanten en aan de klanten die ook de namen en de geboortedata van de passagiers (zoals ze in het paspport staan) aan ons doorgeven. Offerte aanvragen zonder namen nemen we helaas momenteel niet in behandeling.

Ook is het mogelijk om via de website rechtstreeks online je vakantie te boeken. Deze boekingen nemen wij direct in behandeling en kunnen wij ook na het boeken nog voor je aanpassen. (Upgraden, downgraden of hotel wijziging etc.)

Zijn de door jou ingevulde gegevens juist? Probeer zo uitgebreid mogelijk je wensen te omschrijven. Klik dan op OFFERTE AANVRAGEN.