Parikia


Parikia, ook bekend als Parikiá bij de Grieken, is de hoofdstad en het havengebied van Paros. Het stadje, gelegen in het noordwesten van het eiland, heeft ongeveer 5000 inwoners. Parikia is gezellig en heeft een rijke geschiedenis. Al in de oudheid was het een welvarende plaats. Je kunt overal in de stad sporen van de oudheid terugvinden.


Parikia, de bruisende hoofdstad van Paros, ligt aan de westkust van het eiland en combineert een rijke geschiedenis met een levendige hedendaagse cultuur. Bekend om zijn pittoreske oude stad, kronkelt een doolhof van smalle, geplaveide straatjes langs witgekalkte huizen versierd met bougainville, leidend naar de indrukwekkende 6e-eeuwse Panagia Ekatontapiliani, een van de oudste en mooiste Byzantijnse kerken in Griekenland. De waterkant van Parikia, een knooppunt van activiteit, biedt een scala aan restaurants, cafés en bars, waar bezoekers kunnen genieten van lokale delicatessen terwijl ze uitkijken over de levendige haven. Met zijn gemakkelijke toegang tot prachtige stranden en zijn mix van culturele bezienswaardigheden, is Parikia een ideale bestemming voor reizigers die de essentie van de Cycladen willen ervaren.

 
 

Populairste vakanties - Parikia

ZOEKEN

Persoonlijk contact?

Wij helpen je graag persoonlijk en kunnen je alles vertellen over al deze reizen. Bel ons gerust, of laat een berichtje achter, dan bellen wij je zo spoedig mogelijk terug!

Bel naar (+31) 0343-218014 of E-mail naar info@grieksegidsreizen.nl

TELEFONISCH BEREIKBAAR op 0343-218014

ANVR Griekse GidsSGR Griekse GidsCalamiteitenfonds Griekse GidsSGRZ Griekse Gids


Adres:
De Langkamp 12C,
3961 MS Wijk bij Duurstede

Openingstijden kantoor:
Alleen op afspraak
Telefonisch bereikbaar elke werkdag van 10.00 uur tot 16.30 uur.
Tel. 0343-218014
E-mail: info@grieksegidsreizen.nl