bellen   Persoonlijk contact: (+31) 0343-218014

Vakantie Meteora

Meteora vakanties

Meteora vakantie. Meteora is een van de meest opvallende en indrukwekkende monumenten van de wereld, beschermd door de UNESCO en het meest belangrijke in Thessalië. Na  de heilige berg Athos, is het het meest belangrijke kloostercentrum van Griekenland. Meteora hoort absoluut in de Top 10 bezienswaardigheden van Griekenland. In de 14e eeuw vormde de heilige Athanasios Meteoritis de eerste georganiseerde kloostergemeenschap op  de rots van Megalo (grote) Meteoro.

Vierentwintig kloosters hebben zich vanaf toen in meer dan 600 jaar verspreid over de rotsen. Tegenwoordig bestaan alleen de kloosters Megalo Meteoro, Varlaam, Agia Triada, Agios Stefanos, Rousanou en Agios Nikolaos Anapafsas nog en ze zijn nog steeds in gebruik. Iedere dag komen bezoekers vanuit de hele wereld hier samen om te mediteren en bidden.

Leuke dorpen bij Meteora zijn Kastraki en Kalambaka waar je ook zult overnachten tijdens een fly & drive vakantie.

Ben je op zoek naar een vakantie naar Meteora? Op deze pagina staat een overzicht van de accommodaties die Griekse Gids Reizen je kan aanbieden. Klik op een van onderstaande bestemmingen of vakanties naar Meteora.

Bekijk accommodaties Meteora

Reizen / Bestemmingen:  Fly&Drive - Meteora -

Overzicht vakanties - Meteora vakantie boeken