Astypalaia - Eilandhoppen met Astypalaia


Een vlinder-vormig eiland met schilderachtige witte huisjes, kristalheldere baaien, historische kastelen, en rustige stranden, ideaal voor een romantische of ontspannen ontsnapping.


Astypalaia is een eiland gelegen op de grens tussen de Dodekanesos en de Cycladen. Astypalaia heeft een eeuwenoude geschiedenis, witte dorpen en zonovergoten stranden. Het eiland is vernoemd naar Astypalaia, de dochter van Phoenix en Perimede. Het werd voor het eerst bewoond in de prehistorie. Chora is de hoofdstad en de haven van het eiland. Het is een van de meest pittoreske stadjes in de Egeïsche Zee, gelegen op een rots die in de zee uitsteekt en twee baaien vormt. Chora’s kasteel steekt boven de stad uit met de opvallend witte koepels van Evangelistria en Agios Georgios kerken. Rondom het kasteel liggen Chora's huizen met witgekalkte muren, blauwe deuren en ramen en houten balkons. Astypalaia lijkt qua vorm op een vlinder. De smalle strook land wordt "Steno" (=Smal) genoemd en is minder dan 100 meter breed. Astypalaia is een bestemming voor mensen die rust zoeken in een idyllische, typisch Griekse omgeving.


Bestemmingen Astypalaia: Chora Astypalaia - Eilandhoppen - Livadia - .

Populairste vakanties - Astypalaia

ZOEKEN

Persoonlijk contact?

Wij helpen je graag persoonlijk en kunnen je alles vertellen over al deze reizen. Bel ons gerust, of laat een berichtje achter, dan bellen wij je zo spoedig mogelijk terug!

Bel naar (+31) 0343-218014 of E-mail naar info@grieksegidsreizen.nl

TELEFONISCH BEREIKBAAR op 0343-218014

ANVR Griekse GidsSGR Griekse GidsCalamiteitenfonds Griekse GidsSGRZ Griekse Gids


Adres:
De Langkamp 12C,
3961 MS Wijk bij Duurstede

Openingstijden kantoor:
Alleen op afspraak
Telefonisch bereikbaar elke werkdag van 10.00 uur tot 16.30 uur.
Tel. 0343-218014
E-mail: info@grieksegidsreizen.nl