Tinos - Eilandhoppen met Tinos


Tinos betovert met zijn ongerepte schoonheid, indrukwekkende kerk van Panagia Evangelistria, traditionele dorpen, artistieke cultuur, marmeren beeldhouwwerken, prachtige stranden, wandelpaden, authentieke Griekse gerechten, en rustige sfeer, ideaal voor cultuur- en natuurliefhebbers.


Tinos is een van de meest fascinerende, maar minder bekende Griekse eilanden, gelegen in het noorden van de Cycladen, tussen Syros, Andros en Mykonos. Voor de Grieken is het eiland Tinos belangrijk vanwege de kerk van Panagia Megalochari, welke wordt vereerd door duizenden Christenen, die de kerk elk jaar op 15 augustus bezoeken om te bidden en spirituele begeleiding en troost te zoeken. Er zijn, buiten de genoemde inrukwekkende kerk, op Tinos veel mooie bezienswaardigheden. Er zijn pittoreske dorpjes en je vindt de typisch Cycladische landschappen in het binnenland, voornamelijk bergachtig, met de beroemde duiventorens en prachtige kapelletjes. Tinos staat in Griekenland bekend om het marmer en de marmertechniek. In het dorp Pyrgos in het noorden van het eiland, bestaat een school die marmerbewerkers opleidt. Een bezoek aan Pyrgos is een aanrader, want het is net een openluchtmuseum. Op Tinos zijn ook meerdere leuke stranden.  Het zijn allemaal zandstranden, sommigen met wat kiezels. Tinos is echt een aanrader. ook leuk in combibatie met bijvoorbeeld Andros, Mykonos en/of Syros.

Populairste vakanties - Tinos

Eilandhoppen Andros Tinos Naxos
Populaire reis!
Eilandhoppen Athene Syros Tinos
Populaire reis!
Eilandhoppen Andros Tinos Syros
Populaire reis!

Overzicht vakanties

ZOEKEN

Persoonlijk contact?

Wij helpen je graag persoonlijk en kunnen je alles vertellen over al deze reizen. Bel ons gerust, of laat een berichtje achter, dan bellen wij je zo spoedig mogelijk terug!

Bel naar (+31) 0343-218014 of E-mail naar info@grieksegidsreizen.nl

TELEFONISCH BEREIKBAAR op 0343-218014

ANVR Griekse GidsSGR Griekse GidsCalamiteitenfonds Griekse GidsSGRZ Griekse Gids


Adres:
De Langkamp 12C,
3961 MS Wijk bij Duurstede

Openingstijden kantoor:
Alleen op afspraak
Telefonisch bereikbaar elke werkdag van 10.00 uur tot 16.30 uur.
Tel. 0343-218014
E-mail: info@grieksegidsreizen.nl