Kalymnos - Eilandhoppen met Kalymnos


Geroemd als het 'sponzeneiland' en een hotspot voor rotsklimmers, met zijn ruige landschappen, kristalheldere wateren en gastvrije lokale bevolking, ideaal voor avontuurlijke reizigers.


Kalymnos is het op drie na grootste eiland van de Dodecanese-groep. Het eiland wordt vaak het "eiland van de zeesponsduikers" genoemd vanwege de Griekse sponsoogst-handel in de 19e eeuw. Kalymnos werd in 1306 veroverd door de Ridders van Rhodos, die tot 1522 op Kalymnos bleven tot de Turken het eiland bezetten. De Italianen namen het over in 1912 en in pas in 1948 werd Kalymnos weer deel van Griekenland. Tegenwoordig is het een rustige toeristische bestemming, bekend vanwege het aanbieden van alternatieve stijl vakanties en activiteiten, zoals klimmen, duiken, bergwandelen en speleologie. De hoofdstad van Kalymnos is Pothia, dat  in een baai in het zuiden van het eiland ligt en waar ook de haven is, met kleurrijke huisjes die tegen de hellingen van de bergen zijn gebouwd. Mooie stranden bevinden zich aan de westkust van Kalymnos, de bekendste zijn Masouri en Myrties.


Bestemmingen Kalymnos: Eilandhoppen - Myrties - .

Populairste vakanties - Kalymnos

Eilandhoppen Kos Kalymnos Leros
Populaire reis!
Eilandhoppen Patmos Leros Kalymnos
Populaire reis!
ZOEKEN

Persoonlijk contact?

Wij helpen je graag persoonlijk en kunnen je alles vertellen over al deze reizen. Bel ons gerust, of laat een berichtje achter, dan bellen wij je zo spoedig mogelijk terug!

Bel naar (+31) 0343-218014 of E-mail naar info@grieksegidsreizen.nl

TELEFONISCH BEREIKBAAR op 0343-218014

ANVR Griekse GidsSGR Griekse GidsCalamiteitenfonds Griekse GidsSGRZ Griekse Gids


Adres:
De Langkamp 12C,
3961 MS Wijk bij Duurstede

Openingstijden kantoor:
Alleen op afspraak
Telefonisch bereikbaar elke werkdag van 10.00 uur tot 16.30 uur.
Tel. 0343-218014
E-mail: info@grieksegidsreizen.nl