Amorgos - Eilandhoppen met Amorgos


Biedt ongerepte natuur, adembenemende blauwe wateren, traditionele dorpen, de indrukwekkende Moni Hozoviotissis-klooster, en rustige stranden, perfect voor rustzoekers en natuurliefhebbers.


Amorgos is het eiland waar de film "The Big Blue" van Luc Besson is opgenomen. Het ligt aan de meest oostelijke rand van de Cycladen en heeft een bijzonder karakter. Amorgos is een mooi en bergachtig eiland met indrukwekkende steile berghellingen en schilderachtige baaitjes. Het eiland is al sinds de prehistorische tijd bewoond en kwam tot bloei tijdens de Cycladische periode. In die tijd ontwikkelde Amorgos handel en kunst. Er waren drie belangrijke oude steden op het eiland: Minoa, Arkesini en Aigiali. Het beroemde klooster Panagia Hozoviotissa werd tijdens de Byzantijnse periode gebouwd. Je ziet de mooie en traditionele Cycladische bouwstijl in alle dorpen van het eiland. Lokale gebruiken en een bekende muzikale tradities worden nog steeds in ere gehouden. Amorgos is zeer geschikt voor een wandelvakantie. Een dicht netwerk van wandelpaden stelt wandelaars in staat om de bezienswaardigheden en monumenten te voet te bezoeken en om van de natuurlijke schoonheid van het eiland te genieten. Amorgos heeft een oppervlakte van 121 km2 en de kustlijn is 112 km lang.  De hoogste top van het eiland is Mount Krikellos (821 m.).


Bestemmingen Amorgos: Aigiali - Eilandhoppen - Katapola - Tholaria - .

Populairste vakanties - Amorgos

ZOEKEN

Persoonlijk contact?

Wij helpen je graag persoonlijk en kunnen je alles vertellen over al deze reizen. Bel ons gerust, of laat een berichtje achter, dan bellen wij je zo spoedig mogelijk terug!

Bel naar (+31) 0343-218014 of E-mail naar info@grieksegidsreizen.nl

TELEFONISCH BEREIKBAAR op 0343-218014

ANVR Griekse GidsSGR Griekse GidsCalamiteitenfonds Griekse GidsSGRZ Griekse Gids


Adres:
De Langkamp 12C,
3961 MS Wijk bij Duurstede

Openingstijden kantoor:
Alleen op afspraak
Telefonisch bereikbaar elke werkdag van 10.00 uur tot 16.30 uur.
Tel. 0343-218014
E-mail: info@grieksegidsreizen.nl