Thessaloniki - Fly & Drive met Thessaloniki


Thessaloniki is een levendige stad met een rijke geschiedenis, bekend om zijn Byzantijnse muren, de Witte Toren, levendige boulevards, culturele festivals, heerlijke cuisine en een mix van oude en moderne invloeden.


Thessaloniki is de op een na grootste stad van Griekenland en het belangrijkste centrum van Noord-Griekenland. De stad ligt aan de golf van Thermaïkos, het is een moderne stad met een rijke geschiedenis. Thessaloniki is meer dan de moeite waard om hier een aantal dagen te vertoeven. Maak een tour in het centrum van Thessaloniki en plan trips naar nabijgelegen prachtige bestemmingen zoals o.a. Chalkidiki en de Olympische Rivièra.

Thessaloniki is een levendige stad met leuke winkels, pleinen en buurten. In de stad zul je heelwat historische monumenten zien uit de Romeinse, Byzantijnse en Ottomaanse periode. Je zult traditionele markten bezoeken zoals de markt Modiano die in een rechthoekig gebouw van 1922 is gehuisvest. In de buurt Ladadika zul je de betere tavernes van de stad vinden en de lekkerste specialiteiten proeven. In de stad zijn tal van herenhuizen en monumentale gebouwen, zo ook op het centrale Aristoteles-plein. In de bovenstad (Ano Polis) bevindt zich het kasteel, waarin vele opmerkelijke voorbeelden van Ottomaanse en traditionele Macedonische architectuur te zien zijn.

Uitstapjes vanaf Thessaloniki: Je kan met bus, trein, touringcar of auto alle kanten op en indrukwekkende uitstapjes maken.  Bezoek o.a. de stranden en dorpen van Chalkidiki, de Olympische Rivièra en de Olympus, de kloosters van Meteora en de watervallen van Edessa. Of rij richting de imposante stad Kavala en bezoek de prachtige natuurgebieden en de beroemde archeologische opgravingen.


Bestemmingen Thessaloniki: Thessaloniki - .

Populairste vakanties - Thessaloniki

ZOEKEN

Persoonlijk contact?

Wij helpen je graag persoonlijk en kunnen je alles vertellen over al deze reizen. Bel ons gerust, of laat een berichtje achter, dan bellen wij je zo spoedig mogelijk terug!

Bel naar (+31) 0343-218014 of E-mail naar info@grieksegidsreizen.nl

TELEFONISCH BEREIKBAAR op 0343-218014

ANVR Griekse GidsSGR Griekse GidsCalamiteitenfonds Griekse GidsSGRZ Griekse Gids


Adres:
De Langkamp 12C,
3961 MS Wijk bij Duurstede

Openingstijden kantoor:
Alleen op afspraak
Telefonisch bereikbaar elke werkdag van 10.00 uur tot 16.30 uur.
Tel. 0343-218014
E-mail: info@grieksegidsreizen.nl