Tel: 0343-594447
  • E-mail: reizen@grieksegids.nl

Vakantie Sitia

Sitia vakanties

Vakantie in Sitia. Sitia is een charmante badplaats in Oost-Kreta. Een levendig stadje met veel leuke restaurantjes, cafes, bars en prachtige stranden. Sitia is ook een ideale bestemming om excursies te maken naar Oost-en Zuid-Kreta, naar de betoverende landschappen en de verbazingwekkende stranden. Bezoek het Kazarma-fort, het Archeologisch Museum van Sitia, het Folklore-museum van Sitia, de oude stad Itanos en het klooster van Toplou-klooster. Breng een bezoek aan het palmenstrand van Vai,  een van de beroemdste stranden van Kreta en heel Griekenland. De zandige kust en de blauwgroene wateren tegen de palmbomen vormen een exotisch landschap. Het strand is georganiseerd en heeft douche, kantine- en watersportinfrastructuur.

Vanaf Sitia kun je ook naar Zakros rijden naar de opgravingen van het Minoische paleis van Zakros. Het werd gebouwd rond 1600 voor Christus en bestond uit 180 huizen. Het paleis van Zakros is kleiner dan de andere Minoischepaleizen, maar heeft een vergelijkbarevorm met de paleizen van Knossos en Phaistos. Het heeft een centrale geplaveide binnenplaats waar rond de overige gebouwen liggen.

Ben je op zoek naar een vakantie naar Sitia? Op deze pagina staat een overzicht van de accommodaties die Griekse Gids Reizen je kan aanbieden. Klik op een van onderstaande bestemmingen of vakanties naar Sitia.

Bestemmingen:  Fly&Drive -

Overzicht vakanties - Sitia vakantie boeken