Vakantie Kimolos

Kimolos vakanties

Kimolos maakt deel uit van de groep van de westelijke Cycladen en ligt naast Milos. Ondanks zijn kleine omvang met een oppervlakte van maar 39 km2 en een kustlijn van 38 km, beschikt het over talrijke plekken die het bezoeken waard zijn. Kimolos is een vulkanisch eiland met een verbazingwekkende verscheidenheid aan rotsformaties, zoals bentoniet (of krijtland), een type primair gesteente dat werd gebruikt om porselein te maken.

Kimolos heeft mooie stranden van fijn zand en kiezels in kleine pittoreske baaien. De mediterrane monniksrob monachus monachus vindt zijn toevlucht aan deze kusten. Kimolos' geschiedenis is altijd verbonden geweest met Milos. In de Middeleeuwen werd het veroverd door de Venetianen en heette het Arzantiera. Gedurende de Venetiaanse en Ottomaanse heerschappij leed het aanvallen van piraten en daarom was het tegen het einde van de 18e eeuw bijna verlaten. Tegenewoordig bestaat de bevolking uit zo'n 770 vaste bewoners.

 

Ben je op zoek naar een vakantie naar Kimolos? Op deze pagina staat een overzicht van pakketeriezen die Griekse Gids Reizen je kan aanbieden. Klik op een van onderstaande bestemmingen of vakanties naar Kimolos.


Bekijk accommodaties Kimolos

Reizen / Bestemmingen: 

Overzicht vakanties - Kimolos vakantie boeken