KimolosKimolos maakt deel uit van de groep van de westelijke Cycladen en ligt naast Milos. Ondanks zijn kleine omvang met een oppervlakte van maar 39 km2 en een kustlijn van 38 km, beschikt het over talrijke plekken die het bezoeken waard zijn. Kimolos is een vulkanisch eiland met een verbazingwekkende verscheidenheid aan rotsformaties, zoals bentoniet (of krijtland), een type primair gesteente dat werd gebruikt om porselein te maken.

Kimolos heeft mooie stranden van fijn zand en kiezels in kleine pittoreske baaien. De mediterrane monniksrob monachus monachus vindt zijn toevlucht aan deze kusten. Kimolos' geschiedenis is altijd verbonden geweest met Milos. In de Middeleeuwen werd het veroverd door de Venetianen en heette het Arzantiera. Gedurende de Venetiaanse en Ottomaanse heerschappij leed het aanvallen van piraten en daarom was het tegen het einde van de 18e eeuw bijna verlaten. Tegenewoordig bestaat de bevolking uit zo'n 770 vaste bewoners.

 


Bestemmingen : .

Populairste vakanties - Kimolos

Overzicht vakanties

ZOEKEN

Persoonlijk contact?

Wij helpen je graag persoonlijk en kunnen je alles vertellen over al deze reizen. Bel ons gerust, of laat een berichtje achter, dan bellen wij je zo spoedig mogelijk terug!

Bel naar (+31) 0343-218014 of E-mail naar info@grieksegidsreizen.nl

TELEFONISCH BEREIKBAAR op 0343-218014

ANVR Griekse GidsSGR Griekse GidsCalamiteitenfonds Griekse GidsSGRZ Griekse Gids


Adres:
De Langkamp 12C,
3961 MS Wijk bij Duurstede

Openingstijden kantoor:
Alleen op afspraak
Telefonisch bereikbaar elke werkdag van 10.00 uur tot 16.30 uur.
Tel. 0343-218014
E-mail: info@grieksegidsreizen.nl