NafplionNafplio is de hoofdstad van Argolis en één van de meest mooie en romantische steden in Griekenland. Pittoreske straatjes, unieke winkeltjes, gezellige restaurants en een lang strand maakt Nafplio tot een perfecte bestemming.

Wat moet je zien?

  • De Akropolis van Tiryntha, gebouwd op een rotsige heuvel. Tiryntha was vroeger een belangrijke stad. Volgens de legende was dit de geboorteplaats van Hercules.
  • Akronafplia is het oude fort van Nafplio, gebouwd in de oudheid.
  • Bourtzi is een klein eiland bij de baai van Nafplio. Het werd vroeger gebruikt als oorlogsbasis door de Venetianen in de 14de eeuw en later door de Ottomanen.
  • De Agios Spyridon kerk, beroemd geworden in 1831 toen Ioannis Kapodistrias, de eerste Gouverneur van Griekenland, werd vermoord bij de deuropening van de kerk.
  • Het Epidavros Theater, het oude theater van Epidavros is één van de best bewaarde theaters in Griekenland. Het theater wordt nu, ruim 2400 jaar nadat het is gebouwd, nog steeds gebruikt.
  • De Mycenae Akropolis, een beroemde Akropolis. Hier bevinden zich de tombes van Aegisthus en Clytemnestra.
  • Palamidi, het beroemde Venetiaanse kasteel met 999 traptreden. Vroeger werd het kasteel gebruikt als gevangenis voor de gevangen die ter dood waren veroordeeld.

Populairste vakanties - Nafplion

ZOEKEN

Persoonlijk contact?

Wij helpen je graag persoonlijk en kunnen je alles vertellen over al deze reizen. Bel ons gerust, of laat een berichtje achter, dan bellen wij je zo spoedig mogelijk terug!

Bel naar (+31) 0343-218014 of E-mail naar info@grieksegidsreizen.nl

TELEFONISCH BEREIKBAAR op 0343-218014

ANVR Griekse GidsSGR Griekse GidsCalamiteitenfonds Griekse GidsSGRZ Griekse Gids


Adres:
De Langkamp 12C,
3961 MS Wijk bij Duurstede

Openingstijden kantoor:
Alleen op afspraak
Telefonisch bereikbaar elke werkdag van 10.00 uur tot 16.30 uur.
Tel. 0343-218014
E-mail: info@grieksegidsreizen.nl