Achaia


Achaia is een regio in het noorden van de Peloponnesos, met als centrum Patras. Bekend om zijn culturele festivals, wijnproductie, historische monumenten, en adembenemende natuur, van bergachtige gebieden tot prachtige kustlijnen.


Achaia is een regio van de Peloponnesos. Het gebied Achaia is voornamelijk bekend vanwege de grote stad Patras. Het landschap van Achaia bestaat uit hoge bergen en mooie kusten met fijne zandstranden. Achaia wordt gedomineerd door drie hoge bergen, Panachaiko, Helmos en Erymanthos. De berg Panachaiko (1926 m), hoewel niet de hoogste van Achaea, domineert het kustgebied bij Patras. In dit departement zijn ook veel rivieren zoals Larissos, Vouraikos, Titheus en Charadros.

De meeste bossen liggen op de bergen, hoewel er ook verschillende op de vlaktes liggen. Patras is de hoofdstad van Achaia en de op twee na grootste stad in Griekenland. Patras is een bruisende studentenstad, een plek waar entertainment, geschiedenis en cultuur samenkomen en een bestemming creëren vol met prachtige ontdekkingen. De beroemdste voetgangersstraat, Agiou Nikolaou, loopt via 192 treden naar de oude stad met geplaveide straatjes en kleurrijke, neoklassieke herenhuizen.


Bestemmingen Achaia: Kalavrita - Klitoria - Lakopetra - Patras - .

Populairste vakanties - Achaia

ZOEKEN

Persoonlijk contact?

Wij helpen je graag persoonlijk en kunnen je alles vertellen over al deze reizen. Bel ons gerust, of laat een berichtje achter, dan bellen wij je zo spoedig mogelijk terug!

Bel naar (+31) 0343-218014 of E-mail naar info@grieksegidsreizen.nl

TELEFONISCH BEREIKBAAR op 0343-218014

ANVR Griekse GidsSGR Griekse GidsCalamiteitenfonds Griekse GidsSGRZ Griekse Gids


Adres:
De Langkamp 12C,
3961 MS Wijk bij Duurstede

Openingstijden kantoor:
Alleen op afspraak
Telefonisch bereikbaar elke werkdag van 10.00 uur tot 16.30 uur.
Tel. 0343-218014
E-mail: info@grieksegidsreizen.nl