Vakantie Thessaloniki

Thessaloniki vakanties

Thessaloniki is de op een na grootste stad van Griekenland en het belangrijkste centrum van Noord-Griekenland. De stad ligt aan de golf van Thermaïkos, het is een moderne stad met een rijke geschiedenis. Thessaloniki is meer dan de moeite waard om hier een aantal dagen te vertoeven. Maak een tour in het centrum van Thessaloniki en plan trips naar nabijgelegen prachtige bestemmingen zoals o.a. Chalkidiki en de Olympische Rivièra.

Thessaloniki is een levendige stad met leuke winkels, pleinen en buurten. In de stad zul je heelwat historische monumenten zien uit de Romeinse, Byzantijnse en Ottomaanse periode. Je zult traditionele markten bezoeken zoals de markt Modiano die in een rechthoekig gebouw van 1922 is gehuisvest. In de buurt Ladadika zul je de betere tavernes van de stad vinden en de lekkerste specialiteiten proeven. In de stad zijn tal van herenhuizen en monumentale gebouwen, zo ook op het centrale Aristoteles-plein. In de bovenstad (Ano Polis) bevindt zich het kasteel, waarin vele opmerkelijke voorbeelden van Ottomaanse en traditionele Macedonische architectuur te zien zijn.

Uitstapjes vanaf Thessaloniki: Je kan met bus, trein, touringcar of auto alle kanten op en indrukwekkende uitstapjes maken.  Bezoek o.a. de stranden en dorpen van Chalkidiki, de Olympische Rivièra en de Olympus, de kloosters van Meteora en de watervallen van Edessa. Of rij richting de imposante stad Kavala en bezoek de prachtige natuurgebieden en de beroemde archeologische opgravingen.

Ben je op zoek naar een vakantie naar Thessaloniki? Op deze pagina staat een overzicht van pakketeriezen die Griekse Gids Reizen je kan aanbieden. Klik op een van onderstaande bestemmingen of vakanties naar Thessaloniki.


Bekijk accommodaties Thessaloniki

Reizen / Bestemmingen:  Thessaloniki -

Populairste vakanties - Thessaloniki!


Overzicht vakanties