PiraeusPiraeus is de belangrijkste en grootste haven van Griekenland. Piraeus ligt in het zuidelijke deel van Attica en is omgeven door de zee. Wanneer je met de boot naar de eilanden wilt gaan is de kans groot dat je vanaf Piraeus vertrekt. Piraeus is een levendige stad met leuke winkels. Het is ook een drukke stad, om 6 uur 's morgens is het al een drukte van belang op de weg. Toch is vervoer makkelijk, de busverbindingen zijn uitstekend en met de metro kom je makkelijk in hartje Athene. De stadsplanning werd gemaakt door architect Ippodamos in het midden van de 5e eeuw voor Christus. Themistocles was de eerste die het belang van de haven voor de stad Athene inzag en het als de belangrijkste haven promootte ter vervanging van de Faliros-baai, die werd gebruikt door de Atheners tot de 5e eeuw voor Christus. Tijdens de Middeleeuwen stond Piraeus bekend als Porto Leone vanwege de aanwezigheid van een enorm stenen leeuwenbeeld dat de ingang van de haven bewaakt. Tegenwoordig is het de belangrijkste haven van Athene, de grootste van Griekenland en een van de belangrijkste havens van de Middellandse Zee, een belangrijk scheepvaart-, industrie- en transportcentrum.


Bestemmingen Attica: Athene - Eilandhoppen - Fly&Drive - Glyfada - Lagonisi - Piraeus - Rafina - Sounion - Vouliagmeni - .

Populairste vakanties - Piraeus

ZOEKEN

Persoonlijk contact?

Wij helpen je graag persoonlijk en kunnen je alles vertellen over al deze reizen. Bel ons gerust, of laat een berichtje achter, dan bellen wij je zo spoedig mogelijk terug!

Bel naar (+31) 0343-218014 of E-mail naar info@grieksegidsreizen.nl

TELEFONISCH BEREIKBAAR op 0343-218014

ANVR Griekse GidsSGR Griekse GidsCalamiteitenfonds Griekse GidsSGRZ Griekse Gids


Adres:
De Langkamp 12C,
3961 MS Wijk bij Duurstede

Openingstijden kantoor:
Alleen op afspraak
Telefonisch bereikbaar elke werkdag van 10.00 uur tot 16.30 uur.
Tel. 0343-218014
E-mail: info@grieksegidsreizen.nl